UK
NL
 Leveranciers-login
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.
Wiki item
20-07-2015  |  5265x
Share this item
High flow filterelement

Biedt een high flow filterelement de beste oplossing?

High flow filterelementen versus standaard filterkaarsen

Highflow filters worden vaak toegepast, maar bieden ze altijd de beste oplossing? Die vraag stel ik mijzelf vaak als ik een klant adviseer over de juiste filters voor zijn toepassing.

High flow versus standaard filterkaarsen

High flow elementen worden veelvuldig gebruikt in waterapplicaties, maar er zijn naast watertoepassingen nog meer mogelijkheden om deze filters te gebruiken. High flow-filterelementen leveren uitstekende filtratieprestaties in diverse applicaties en in uiteenlopende branches. Bijvoorbeeld bij viskeuze producten, waarvoor veel filteroppervlak nodig is. Dan bieden high flow-elementen een zeer economische oplossing ten opzichte van standaard filterkaarsen.

Vuilvangstcapaciteiten

High flow filters zijn ideaal als u te maken heeft met grote vloeistofstromen, tot 100m 3/hr per element. Door het grote filteroppervlak hebben highflow elementen een lage Delta P en uitstekende vuilvangcapaciteiten. High flow filters zijn leverbaar in verschillende materialen en afsluitingen.

Sectoren en toepassingen waar high flow-filters veel worden toegepast, zijn:
* chemische industrie
* voedingsmiddelenindustrie
* metaalbewerking
* fijnchemie
* waterbehandeling

Eenvoudig filterelementen wisselen

Naast het kostenvoordeel bieden high flow filterelementen u ook eenvoud in gebruik en kortere productiestops. Het verwisselen van een element neemt namelijk bijna geen tijd in beslag. U opent het filterhuis, trekt het element eruit en stopt er een nieuw filterelement in. Vervolgens sluit u het filterhuis weer en de filterwisseling is gereed. Al met al neemt het hoogstens vijf minuten in beslag.

Kosten besparen met high flow filters

Als u de tijdsduur van de productie-onderbreking en het aantal manuren berekent, komt u al snel tot de conclusie dat het inzetten van high flow filters u geld oplevert. Zeker als u zich bedenkt dat de investering niet veel hoger (soms zelfs lager) ligt dan die voor een conventioneel filtratiesysteem. Een high flow-filter is bovendien in diverse materialen verkrijgbaar, wat enorm veel toepassingsmogelijkheden biedt.

Company information

Related resources

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising