Product news
11-03-2010

Single use druksensoren voor (bio)farmacie

HITMA UltraPure B.V. heeft het assortiment uitgebreid met single use druksensoren van fabrikant PendoTECH. Deze sensoren zijn ontwikkeld voor kritische inline- en dead end-drukmetingen in upstream en downstream (bio)farmaceutische processen. HITMA UltraPure biedt hiermee een aantrekkelijk geprijsd alternatief voor roestvrijstalen druksensoren voor tubing en biocontainers en dè oplossing voor single-use processen. Bovendien behoort "cleaning validatie" van druksensoren tot het verleden.

PendoTECHTM single use druksensoren meten statische en dynamische druk van gassen en vloeistoffen. Ze zijn o.a. geschikt voor filtratie- en chromatografieprocessen, het monitoren van de druk in glazen en disposable bioreactors en gebruik bij het afvullen. De sensoren zijn leverbaar voor tubing met een diameter van 1/16 tot 1 inch en werkdrukken van -0,48 tot 5,2 bar. Naast sensoren met LuerLock-aansluiting zijn er ook sensoren met hosebarb-fitting. Hierdoor ontstaat een inline connectie, waardoor de druk nauwkeuriger gemeten kan worden en dood volume wordt vermeden.

De PendoTECH-sensoren zijn verkrijgbaar in polycarbonaat of polysulfon, waardoor ze ook geschikt zijn voor TFF-toepassingen waarbij gewerkt wordt met NaOH. De sensoren worden gefabriceerd in een FDA-geregistreerde en ISO 13485-gecertificeerde productiefaciliteit; klasse 100.000 clean room. Ze voldoen aan USP klasse VI en worden geleverd met kwaliteitscertificaat. Door middel van gammabestraling tot 50kGy zijn ze steriliseerbaar. Ook het autoclaveren van de sensoren behoort tot de mogelijkheden.

De PendoTECH-druksensoren kunnen worden gekoppeld aan het PressureMAT™ System (monitor, alarm, transmitter). De verzamelde data wordt uitgelezen op een PC. Naast de single-use druksensoren kunnen er ook tubing pinch valves, single-use flowsensoren etc. op de PressureMAT worden aangesloten.