Productnieuws
03-07-2014

 

 

 

HITMA Filtratie breidt pakket uit met RVS-filters

Samenwerking met Porvair Filtration Group

HITMA Filtratie is recent een samenwerking aangegaan voor de Benelux met de Porvair Filtration Group. De focus ligt hierbij op de verkoop en distributie van poreuze metalen gesinterde filterelementen. Deze roestvast stalen filterelementen worden toegepast in processen met hoge temperaturen en/of agressieve chemicaliën. Uiteraard zijn dergelijke filters reinigbaar.

Verschillende materialen
De Porvair-filterlementen hebben een filtermedium van RVS 304, RVS 3016 of andere materialen zoals Hastelloy of Inconel.

De filtermedia van Porvair-filterelementen kunnen zijn opgebouwd uit:
* metaalweefsel
* gesinterd metaalpoeder
* metaalvezel
* metaal gesinterde compositie

Standaard of maatwerk

HITMA-Filtratie biedt het complete standaard programma filterelementen van Porvair aan. Deze filters passen in bestaande filterhuizen en zijn ontwikkeld voor gangbare applicaties (industriestandaard). Daarnaast zijn ook klant- of toepassingsspecifieke filterelementen of modules leverbaar. Deze worden gebruikt als filterelementen, maar dergelijke kaarsen en/of modules kunnen ook worden gebruikt in “Blow-Back” en “Back-Flush” filtertoepassingen. Ze worden dan bijvoorbeeld ingezet als slurry-olie filtersystemen of bij katalysatorterugwinning uit processen. Porvair heeft een engineering team in huis om naar klantwens en -specificatie een dergelijk systeem te ontwikkelen.

Markten en toepassingen
Porvair-filters worden toegepast in de volgende processen:
* energie-opwekking (nucleair en conventioneel)
* chemie
* petrochemie
* polymerenindustrie
* olie & gas
* voedingsmiddelen
* biofarmacie

Voor HITMA als filtratiespecialist zijn de Porvair reinigbare RVS-filters een goede aanvulling op het productprogramma om met klanten technologisch hoogwaardige oplossingen te realiseren in complexe processen.