Productnieuws
06-10-2009

Nieuwe elektronische dual drukschakelaar UDS1V2 van Barksdale

HITMA Instrumentatie B.V. brengt als exclusieve Barksdale-distributeur een nieuwe Barksdale-drukschakelaar in Nederland en BelgiŽ op de markt. Deze UDS1V2 is ideaal voor OEM-toepassingen en hydraulische en pneumatische processen, zoals drukmonitoring op pompen, hydraulische systemen, smeersystemen en spuitgietmachines. De eenvoudig in te stellen elektronische drukschakelaar is leverbaar in diverse meetbereiken van 0-10 tot 0-600 bar.

De UDS1V2 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: met ťťn schakeluitgang met vrij instelbare hysteresis of met twee schakeluitgangen met 15% hysteresis. Voor OEM-applicaties kan de drukschakelaar worden geleverd voor elke vooringestelde schakelpunt- en hysteresisfabrieksset. Het set-point wordt ingesteld met behulp van twee drukknoppen met ďTeach and Go-programmeringĒ. De procesaansluiting is van RVS G1/4. Door de instelbare hysteresis is de UDS1V2 flexibeler dan mechanische drukschakelaars. De solid state-uitgang geeft de schakelaar een langere levensduur.

De compacte behuizing van de UDS1V2 is van kunststof en heeft een IP65-beschermingsklasse. De verwijderbare polyamide bovenkant biedt extra bescherming tegen trillingen en schokken en ongeautoriseerde toegang tot de drukknoppen.