MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
14-03-2019  |  173x
Deel dit bericht

Dupa’s ChemStop; duurzaam en flexibel

Duurzaamheid hand in hand met flexibiliteit

De ChemStop 75 Recirculatiebox is ontworpen voor aansluiting op alle
(brand)veiligheidskasten van Dupa Veiligheidstechniek. Het systeem is op zichzelf staand en vereist geen verbinding met externe ventilatie.

Lucht wordt vanuit de brandveiligheidskast in de ChemStop getrokken. De vervuilde lucht wordt door een elektrostatisch geladen pre-filter geleid om grove stoffen te filteren om vervolgens door een actieve koolstoffilter te gaan om de chemische dampen te verwijderen. De gefilterde lucht wordt dan terug gecirculeerd in de ruimte via het uitlaatrooster aan de achterkant van het apparaat.

Buitenafmetingen: 300x560x250mm

Eigenschappen
» recirculerende filterbox voor veiligheidskasten én zuren-logenkasten
» kan tot 75m³ lucht per uur afzuigen
» combinatie van diverse filters mogelijk
» akoestisch en visueel alarm, de luchtstroom wordt continu bewaakt
» sensor controleert de gefilterde lucht, wanneer de koolstoffilter verzadigd is geeft deze een alarm
» 2 potentiaal vrijcontacten, voor doormelding
» geen installatiekosten

Filters
Standaard geleverd met een Pre filter en een AC filter voor oplosmiddelen (organisch of anorganisch).

Ook leverbaar met onderstaande filters:
» ether
» acids
» formaldehyde
» ammoniak
» cyanide
» zwavel
» mix van 4 soorten van bovenstaande

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

Battery XL speciaal voor opslag lithium-ionbatterijen Brandveilig, ook van binnenuit
Battery XL speciaal voor opslag lithium-ionbatterijen
Brandveilig, ook van binnenuit De Battery XL veiligheidskast is speciaal gebouwd voor de veilige opslag van lithium-ion batterijen. De kasten hebben een aantal extra functies die de veiligheid en het werkcomfort vergroten. Een speciaal kenmerk is dat de deuren automatisch sluiten, zelfs als er brand ontstaat binnenin de kast. Een belangrijke extra in de opslag van lithium-ion batterijen die zelf kunnen ontbranden in geval van storingen. Eigenschappen - deuren sluiten automatisch als er brand in de kast ontstaat of daar buiten - schadelijke dampen worden op ieder niveau van de kast afgezogen - hoge bescherming tegen corrosie - aardingssysteem om ontstekingsgevaar te voorkomen - afmetingen: 1195x595x2080mm - drie legborden, bodemopvangbak en roosterinzet COOL battery XL De COOL battery XL kast is ontworpen om aan de strenge eisen van de luchtvaart industrie te voldoen. De batterijen moeten worden opgeslagen in een koele en droge omgeving, binnen bepaalde temperaturen.
12-05-2017  |  1840x  |  Productnieuws  | 
CT1400 Pro op WoTS 2018 Een zuurkast zonder installatiekosten
CT1400 Pro op WoTS 2018
Een zuurkast zonder installatiekosten Een zuurkast is een afzuiginstallatie waarin met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. De zuurkast is aangesloten op een vaste afzuiginstallatie en wordt in de praktijk 24/7 geventileerd omdat er vaak gevaarlijke stoffen staan uit te dampen in de kast. Deze manier van werken is veelvoorkomend, maar niet veilig. Naast die veiligheid is het kostenplaatje van een zuurkast ook niet altijd even voordelig. De energiekosten van het 24/7 ventileren van de zuurkast kunnen flink oplopen. De aanschafprijs van een zuurkast is misschien wel relatief laag maar vergeet niet de additionele kosten daarbij op te tellen, zoals het aansluiten op een ventilatiekanaal, de energiekosten, etc etc. Dupa heeft de mogelijkheid om een alternatief aan te bieden: de Recirculerende CT-lijn van Dupa. De kast is in verschillende standaardmaten te verkrijgen en heeft geïntegreerde ingebouwde filters. De kast is makkelijk te verplaatsen en heeft een plug-and-play systeem waardoor deze in praktisch
13-09-2018  |  1309x  |  Productnieuws  | 
Gevaarlijke stoffen centrum 90minuten brandwerende onderbouwkast én logen-zurenkast in één
Gevaarlijke stoffen centrum
90minuten brandwerende onderbouwkast én logen-zurenkast in één Het gevaarlijke stoffen centrum bestaat uit een UTS ST 90 minuten brandwerende onderbouwkast én logen-zurenkast in één. De kast is voorzien van 4 stelpootjes en heeft een toe-kick sokkel. Compleet in de kleur RAL 7035 en gemaakt van Polypropyleen. Buiten afmetingen: 645x770x2000mm Details UTS - binnen afmetingen: 503x463x480mm - 90 minuten brandwerende veiligheidskast (T90) geschikt voor opslag van gevaarlijke stoffen, volgens PGS 15 m.u.v. ADR 8 - 1x vaste opvangbak 64 mm hoog, maximaal 60kg, gelijkmatig verdeeld, volume 13,2L - verpakkingen tot maximaal 12L Logen en Zuren - binnen afmetingen logen: 600x630x625mm - binnen afmetingen zuren: 600x630x625mm - 2 uitschuifbare PP lades van 575x575x50mm - per lade een eigen afzuigpunt - lades kunnen er uit gehaald worden
01-02-2019  |  294x  |  Productnieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel