MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
12-06-2018  |  715x
Deel dit bericht

Visualisatie zorgt voor geoptimaliseerde cilinderdemping

Cushioning via app Aventics Cushioning Adjustment Tool

Veel klanten gebruiken het Aventics Cushioning Adjustment Tool (CAT) om het afstellen van de cilinderdemping te vereenvoudigen. Aventics heeft nu een CAT-app gelanceerd om klanten te helpen beter te identificeren wanneer de optimale status is bereikt.

Laatzen (Germany), april, 2018 – “Cilinders zonder effectieve, specifiek ingestelde demping kunnen voortbewogen werkstukken ongunstig belasten, de levensduur van alle samenstellingen verkorten en schadelijke trillingen in de hele machine genereren,” legt Norbert Fortmann uit, Director Engineering R & D Drives bij Aventics. Instelbare pneumatische demping is de ideale manier om optimale resultaten te garanderen. Bij het aanpassen van de demping met de CAT-app, zijn een paar slagen van de schroef voldoende om de demping ideaal aan te passen aan de massa van het werkstuk en de kinetische energie.

Aanvullende informatie op uw smartphone
De app ”CAT by Aventics” visualiseert informatie over de zuigersnelheid en de dempingseigenschappen voor de huidige cilinderdemping. Wanneer de cilinder correct is afgesteld, toont een ideale dempingcurve een constant afnemende zuigersnelheid zodra de zuiger zich terugtrekt in de pneumatische demping. Een te steile bocht met abrupte stops of trillingen in de eindpositie is een indicator van niet juist ingestelde demping.

Met de CAT en de bijbehorende app kunnen gebruikers volledig profiteren van de uitstekende functies van Aventics-cilinders in het systeem, omdat onjuiste instellingen tot het verleden behoren. CAT kan worden gebruikt voor het in bedrijf stellen en controleren van de cilinderenseries PRA, CSL-RD, MNI, ICL, ITS, TRB en CCL van Aventics. De tool draagt bij aan het uitgebreide assortiment engineering- en assemblagehulpmiddelen van Aventics.

Onder het hoofdthema ”Integrated Industry - Connect & Collaborate”, heeft de Hannover Messe van dit jaar zich geconcentreerd op het onderwerp digitale transformatie van de industrie. Aventics heeft de actuele ontwikkelingen in pneumatiek afgelopen week gepresenteerd tijdens deze beurs.
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel