MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
12-04-2018  |  971x
Deel dit bericht

USP bezoekt Koenen Bouw in Wildlands Adventures Zoo Emmen

Soms mogen wij onze klanten bezoeken op zeer bijzondere locaties, zo ook vandaag in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Tezamen met onze opdrachtgever Koenen Bouw mochten wij bijdragen aan een veilige en efficiënte werkomgeving voor de nieuwste aanwinst van het park: de bloedstollende achtbaan Tweestryd.

Het park is opgedeeld in drie zones; Jungola, Serenga en Nortica, vandaag ontmoeten wij Erwin van der Veen in Serenga waar de achtbaan Tweestryd is gelegen. Erwin is projectleider, werkvoorbereider én bouwbegeleider bij Koenen Bouw (onderdeel van Volker Wessel). Koenen Bouw heeft een grote rol gespeeld bij de realisatie van de nieuwe achtbaan. Zo hebben zij onder andere de fundaties, de hekwerken en het schilderwerk verzorgd. De achtbaan zelf is gebouwd door de firma Vekoma. Volgens Erwin van der Veen gaat het bij de realisatie van Tweestryd in Wildlands echt om een uniek project;

‘’Het bijzondere aan dit project is dat werkelijk alles in thema wordt gemaakt. Hierbij worden decorbouwers ingezet om alles in de juiste stijl vorm te geven. Dit betekent dus dat zelfs de door USP geleverde deurvergrendelingen in thema worden gemaakt.’’

Uiteraard speelt veiligheid een enorm grote rol, USP heeft Koenen Bouw mogen adviseren bij de aanschaf van de machineveiligheidscomponenten. Dit resulteerde onder andere in de aanschaf van een interlock systeem, wat een grote kostenbesparing te weeg bracht. Doordat bij een interlock systeem gebruik gemaakt wordt van mechanische deurvergrendelingen die worden geopend met een gecodeerde sleutel afkomstig uit een veiligheidssleutelschakelaar, was het niet nodig om mantelbuizen in te graven voor de bekabeling naar de deuren. Aangezien de deuren die beveiligd moeten worden op verschillende afstanden van de besturingskast geplaatst zijn, heeft Koenen Bouw de opdracht goedkoper kunnen uitvoeren dan in eerste instantie begroot.

Door het gebruik van Interlock Systemen is de kans op storingen daarnaast sterk verminderd. Interlock of sleuteltransfersystemen zijn een beproefde methode voor het grotendeels mechanisch beveiligen van machines en processen. Het principe van interlock systemen is gebaseerd op het vrijgeven en vergrendelen van uniek gecodeerde sleutels in een vooraf vastgestelde volgorde. Fortress Interlocks kan 200.000 unieke sleutelcodes maken en registreert deze op eindgebruiker om duplicaatuitgifte te voorkomen. De mGard productgroep van Fortress Interlocks TüV is gecertificeerd en geschikt voor gebruik in PLe en SIL3 applicaties.

De realisatie van het project Tweestryd is gestart in september 2017. De geplande opening van april 2018 leek in eerste instantie ambitieus, maar door een zeer vlot en efficiënt verloop van het project is deze deadline toch gehaald. Koenenbouw heeft veel baat gehad bij de heldere communicatie en goede ondersteuning van Unique Safety Products. Wie durft kan vanaf 5 april de strijd aangaan in één van de mijnkarretjes en op duizelingwekkende hoogte rakelings langs elkaar heen scheren.
 

Bedrijfsinformatie

Unique Safety Products / Lockout-Tagout-Shop.com
Unique Safety Products / Lockout-Tagout-Shop.com
Unique Safety Products is de leverancier van kwalitatief hoogwaardige veiligheidssystemen voor de Nederlandse industrie. Onze producten zijn ontworpen voor jarenlang probleemloos gebruik onder de meest zware industriële omstandigheden. Providing Safety Onze producten en ondersteuning zorgen voor een veilige en efficiënte werkomgeving waarbij voldaan wordt aan de hoogste veiligheidseisen. Wij beschermen uw meest belangrijke kapitaal, uw werknemers! Oplossingen: - Lockout Tagout producten (Master Lock & Brady) - Lockout-Tagout Inspectie- en auditsoftware (FieldID) - Veiligheidssignalisatie en leidingmarkering (Brady) - Robuuste veiligheidsschakelaars & interlock systemen (Fortress Interlocks) - Machine afscherming (Troax) - Contactloze veiligheidsschakelaars (Mechan Controls) - Afsluiter Interlocks (Smith Flow Control) - Veiligheidslaserscanners (Hokuyo) - ATEX veiligheidsschakelaars (Steute) Voor Lockout Tagout hebben wij tevens een toegewijde website opgezet met een breed assortiment en allerhande informatie betreffende LOTO: www.lockout-tagout-shop.com Onze algemene bedrijfswebsite vindt u op: www.uniquesafetyproducts.com Bovenaan in dit profiel kunt u onze algemene bedrijfsbrochure downloaden. Heeft u interesse in onze producten? Bel of mail ons via info@usp-online.nl voor meer informatie. Bovendien hebben wij verschillende accountmanagers beschikbaar die graag bij u langskomen voor een vrijblijvende kennismaking en introductie/demonstratie van onze producten.
Laatst bijgewerkt: 04-04-2017
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel