MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
12-03-2018  |  1825x
Deel dit bericht

Condenspot inspectie met behulp van ultrasound

Reduceer energieverlies door het opsporen van defecte condenspotten met ultrasound.

Hoge energieprijzen en wereldwijde concurrentie dicteren de noodzaak om energieverspilling te verminderen en de systeemefficiëntie te verbeteren. Een hele grote factor welke bijdraagt aan inefficiëntie zijn lekkages: Zowel naar de atmosfeer als intern door lekkende afsluiters en condenspotten. Experts zeggen dat 20% van de gegeneerde stoom bij de boiler verloren gaat aan lekkages door slecht werkende of inwendig lekkende condenspotten.

Testen van condenspotten met Ultrasound
Voordat we gaan inspecteren met Ultrasound, meten we eerst met bv een simpele spotmeter de temperatuur van de leiding. Voor en achter de condenspot. Niet alleen de temperatuur verteld de inspecteur of er stoom door de condenspot loopt, maar ook om een schatting te kunnen maken wat de druk is in de stoomsysteem.

Een heel erg belangrijk item wat de inspecteur moet weten is dat hij kennis heeft van de condenspot die hij op dat moment inspecteert. Dit is nodig zodat de inspecteur weet wat voor geluid hij kan verwachten wanneer hij deze inspecteert met Ultrasound.

Fysiek contact tussen de condenspot en de ultrasoon meter is een must. Zodat we goed kunnen luisteren naar de werking daarvan. Als een ultrasoon inspectie instrument gebruikt wordt voor de inspectie dan is de aanbevolen meet frequentie 25kHz. Indien bij het inspectie instrument de frequentie niet versteld kan worden dan gebruiken we de vaste meet frequentie van 38kHz.

Onafhankelijk van welk type condenspot het is, zal de inspectie altijd aan de “afvoerzijde” van de condenspot plaats moeten vinden, omdat daar de meeste turbulentie is wanneer de condenspot zijn cycli maakt om het condensaat af te voeren.

Nadat er contact is gemaakt met de condenspot, passen we de gevoeligheid aan totdat het geluid van de condenspot goed is te horen.
Tijdens het inspecteren, is het belangrijk om hiervoor de tijd te nemen. Maak contact met de “afvoerzijde” en wacht op de cyclus van de condenspot. Als de temperaturen zijn gecontroleerd, en de condenspot heeft na ongeveer 1 minuut nog steeds zijn cyclus niet gemaakt, ga dan naar de volgende condenspot. Het is erg lastig om te zeggen wanneer een condenspot zijn cyclus maakt als dit nog niet binnen 1 minuut is gebeurd. Maar als de temperatuur klopt, dan is er geen indicatie dat deze verstopt zit.

Rapporteren van de resultaten

Het is erg belangrijk om de bevindingen te documenteren. Niet alleen moet de conditie van de condenspot zoals lek, kapot of goed worden gedocumenteerd, maar ook de verliezen bij een defecte of lekkende condenspot. Om een “Stoom verlies” rapport te maken in de Ultratrend DMS software van UE Systems, moet de inspecteur het volgende weten: Type condenspot, Diameter venturi, Ingaande en uitgaande temperatuur, Leiding diameter de werking van de condenspot en de kosten om 1 ton (1000 Kg) stoom te produceren.
 

Gerelateerd event

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

Condenspot-inspectie met ultrasound Wanneer condenspotten lekken of falen, kan dit zeer kostbaar zijn
Condenspot-inspectie met ultrasound
Wanneer condenspotten lekken of falen, kan dit zeer kostbaar zijn Wanneer condenspotten defect zijn, kan dit behoorlijk in de kosten lopen met betrekking op productkwaliteit, veiligheid en energie verlies. Er zijn verschillende werkingen van een condenspot. Ultrasone geluidstechnologie kan gebruikt worden om te bepalen hoe de conditie is van elk type condenspot: omgekeerde emmer, thermostatisch, thermodynamisch, vlotter en thermostatisch & 1 richting afsluiters. We kijken naar 2 factoren van de operationele condities: 1. Interne lekkage: Gedeeltelijk open of gesloten. 2. Modulatie: in operationele conditie, moduleert het volgens de specificatie? Een Ultraprobe maakt het makkelijk om te bepalen wat de operationele condities zijn en wanneer de condenspotten on-line zijn. Waarom condenspotten inspecteren? Het is belangrijk om uw condenspotten correct te onderhouden. De consequenties van defecte condenspotten kunnen niet genegeerd worden: - Veiligheid: Waterslag kan serieuze schade veroorzaken aan uw apparatuur & mensen!
08-07-2016  |  5148x  |  Productbeschrijving  |   | 
Nederlandstalige Ultrasound Training in Vilvoorde, België 23 - 27 oktober 2017
Nederlandstalige Ultrasound Training in Vilvoorde, België
23 - 27 oktober 2017 Word gecertificeerd Level I Ultrasound Inspectie Engineer Inspecties met airborne ultrasound zijn niet-destructieve testen, waarbij de effectiviteit afhangt van de capaciteiten van de engineer die de inspecties uitvoert. Onze uitgebreide Ultrasound Level 1 training stelt u in staat om na de implementatie van een hoogwaardig ultrasound programma uw predictief onderhoud optimaal uit te voeren. Alle aspecten van airborne en structure borne (luchtgedragen en structuurgedragen) ultrasone inspecties komen aan bod: » Effectieve mechanische analyse, lekdetectie en elektrische inspecties; » Het uitvoeren van lekdetectie audits, conditie gebaseerd smeren, condenspot inspecties; » Het trenden van lagers en elektrische inspecties; » Het optimaliseren van de beschikbaarheid van assets en de winstgevendheid van het bedrijf; » Verbeterde technieken en methodes voor een kwalitatieve ultrasound inspectie; » Het verbeteren van registratie- en rapportagevaardigheden
13-04-2017  |  2471x  |  Kort nieuws  | 
Ultraprobe® 15000 - Ultrasound Inspectie Systeem  Een ultrasound laboratorium in de palm van uw hand.
Ultraprobe® 15000 - Ultrasound Inspectie Systeem
Een ultrasound laboratorium in de palm van uw hand. De ontwikkelingsengineers van UE Systems hebben gewerkt aan een ultiem ultrasound inspectie systeem dat state-of-art technologie combineert met alle bekende ultrasound applicaties. Hiermee heeft u zowaar een ultrasound laboratorium in de palm van uw hand! Enkele unieke eigenschappen van de Ultraprobe® 15.000: - Touchscreen technologie - Plan en bekijk routes, foto’s en geluiden on-board - Meervoudige data weergaven: dB / temperatuur / spectrum analyse - Voer temperatuurmetingen uit met de infrarood thermometer & pas de emissiviteit aan - Bepaal de RPM van een roterend onderdeel met de volledig geďntegreerde stroboscoop en sla deze data op - Analyseer condities met de on-board spectrum analyzer - Neem fotos van uw testobjecten met de on-board camera - Maak een bron zichtbaar met behulp van de laser pointer - Bekijk alarm groepen & genereer rapportages - Opslaan van data, geluidsopnames en foto’s - Bekijk historische datapunt gegevens Effectief in te
18-09-2017  |  2578x  |  Productbeschrijving  |   | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel