MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
08-03-2018  |  853x
Deel dit bericht
BOGE stikstofgeneratoren kunnen naar wens worden uitgebreid

Stikstof naar eigen behoefte met BOGE stikstofgeneratoren

Onhandige en inflexibele gasflessen zijn verleden tijd met de nieuwe N-serie stikstofgeneratoren van compressorenfabrikant BOGE. Met deze generatoren kan de productie van stikstof volledig zelfstandig geregeld worden. Vermogen, zuiverheid en capaciteit kunnen op ieder moment aangepast worden. Hierdoor is de installatie zeer efficiŽnt. Daarnaast kan deze later altijd worden uitgebreid of geŁpgraded.

Hoogwaardig systeem op maat
BOGE kan als fabrikant een compleet en optimaal afgestemd systeem aanbieden. Denk hierbij aan onder andere de compressor, koeldroger, actiefkool adsorber en het drukvat. De stikstofgeneratoren kunnen indien gewenst worden uitgerust met een micro-processor- of touchscreenbesturing, welke zelfs voorzien kan worden van GPRS of een modem. Hiermee kan altijd de werking van de installatie gecontroleerd worden. Door het gebruik van hoogwaardige componenten zijn de installaties onderhoudsarm en wordt een vlekkeloze werking gewaarborgd. De productie wordt streng gecontroleerd conform Europese veiligheidsvoorschriften, waardoor maximale betrouwbaarheid en levensduur gegarandeerd wordt.

Variatie in modules
Het modulaire bouwsysteem biedt vele mogelijkheden tot uitbreiding van de installatie. Hierdoor wordt de capaciteit van het systeem direct afgestemd op de behoefte, in plaats van andersom. Iedere unit kan uitgebreid worden tot liefst 8 modules, hierna kan uitgebreid worden met twee parallele units die ieder 8 modules bevatten. Op deze manier kan een maximumcapaciteit van 265,8 Nm≥/u gerealiseerd worden. De besturing blijft echter enkel noodzakelijk in de hoofdeenheid. Vanuit hier worden alle units centraal aangestuurd.

Werking
De generatoren werken op basis van het drukbelastingswissel-systeem. Hierbij stroomt de gereinigde perslucht door een drukvat met een koolstof-moleculaire zeef. Deze zeef filtert de zuurstofmoleculen uit de lucht, net zo lang totdat deze hiermee volledig gevuld is. Dan schakelt het systeem om naar het andere drukvat, om deze de moleculen uit de lucht te laten halen. Zo wisselen beide drukvaten elkaars werking af. In iedere afzonderlijke module vindt dit proces plaats. Dit resulteert in stikstof met een zuiverheidsklasse tot 5.0 (99,999%).

Toepassingen
Stikstof wordt in diverse industrieŽn ingezet, mede doordat het helpt om oxidatie van bijvoorbeeld leidingen te voorkomen. Onder andere de levensmiddelenindustrie, farmacie en productie van elektronica hebben baat bij het gebruik van stikstof. Tevens is BOGE zeer actief in de biogassector. Deze zeer specifieke markt is gebaat bij kwalitatief goede stikstof. Door de gasflessen te vervangen door een generator, scheelt dit de klant aanzienlijk in jaarlijkse kosten.
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel