MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
12-01-2018  |  1471x
Deel dit bericht

Eerste ziekenhuis neemt Ultimo HSE Suite in gebruik

Als eerste ziekenhuis in Nederland, neemt het Martini Ziekenhuis (Groningen) de Health, Safety & Environment (HSE) Suite in gebruik. Door de verschillende functionaliteiten in de HSE-Suite, is het mogelijk om een verregaande relatie tussen werkzaamheden en apparatuur te realiseren. Zo beperkt het Martini Ziekenhuis de risico’s die voortkomen uit werkzaamheden aan medische apparatuur.

Industrie vs. ziekenhuizen
Initieel zijn de HSE-modules ontwikkeld in samenwerking met de industriële sector om de veiligheid van installaties en die van de mensen die aan deze installaties werken, te borgen. Maar de overeenkomsten tussen het ziekenhuiswezen en de industrie zijn groot en daarmee ook de toepasbaarheid van deze modules binnen het ziekenhuis. Het Martini ziekenhuis gaat de veiligheidsmodules inzetten om te zorgen voor een nog veiligere omgeving, zowel voor patiënten en medewerkers, alsook externe dienstverleners.

In de praktijk
De module Werkvergunningen wordt ingezet om er zeker van te zijn dat er alleen gecertificeerde vakmensen werken aan installaties en medische apparatuur. Bij de module Werkvergunningen hoort ook de add-on Taak Risico Analyse (TRA). Met deze functionaliteit worden potentiële risico’s voorafgaand in kaart gebracht en worden maatregelen genomen om het risico te voorkomen. Het Martini Ziekenhuis ziet veel voordelen in deze module, bijvoorbeeld bij grotere projecten. Met de module Lockout Tagout (LOTO) kan het onverwacht inbedrijfstellen van installaties of apparatuur tijdens onderhouds- of herstelwerkzaamheden worden voorkomen. Op deze manier worden incidenten bij het werken aan gevaarlijke installaties voorkomen. De functionaliteit zorgt er straks voor dat stroom in hoogspanningsruimtes pas weer opgestart kan worden als alle sloten en tags van de installatie zijn gehaald.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de HSE-Suite en de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met Ultimo Software Solutions.
 

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

Ultimo lanceert uitgebreide HSE-suite Viertal nieuwe modules Ultimo Maintenance Management software
Ultimo lanceert uitgebreide HSE-suite
Viertal nieuwe modules Ultimo Maintenance Management software Met de ontwikkeling van een viertal nieuwe modules tilt Ultimo Software Solutions enterprise asset management naar een hoger niveau. Naast het beheer van objecten, werkorders, preventief onderhoud, lange termijn asset planning en FMECA-integratie is het nu ook mogelijk om in Ultimo te profiteren van de integratie van asset management met HSE-functionaliteiten. De nieuwe modules zijn ontwikkeld op aanvraag en in samenwerking met klantenpanels, zodat de software naadloos aansluit op de praktijk. Incidentenbeheer Met de module HSE (Health, Safety & Environment)- incidentenbeheer draagt u bij aan de realisatie van een veilige werkomgeving en een goed arbeidsklimaat. Ook wordt hulp geboden bij het vermijden van belangrijke risico’s voor uw organisatie. De module HSE-incidentenbeheer ondersteunt het proces van melding, behandeling en evaluatie van HSE-incidenten op het gebied van veiligheid, kwaliteit, gezondheid en milieu, met een mooie integratie met vervolgacties en
03-12-2013  |  4756x  |  Productnieuws  | 
Ultimo HSE-modules doorontwikkeld
Ultimo HSE-modules doorontwikkeld
De onderhoudsprofessional kan met de Ultimo software sinds een aantal jaar profiteren van de integratie tussen asset management en HSE. Met de modules HSE-Incidentenbeheer, Wachtoverdracht, Werkvergunningen, Management of Change en Lockout Tagout, kan de asset management software worden uitgebreid met een volledige HSE-suite. Werkzaamheden met betrekking tot Maintenance & Safety kunnen hierdoor eenvoudig met elkaar worden geïntegreerd. Dankzij de samenwerking met een klantenpanel, weet Ultimo goed wat er speelt in de markt en aan welke functionaliteit de markt behoefte heeft. De Ultimo software wordt zodoende continu doorontwikkeld: de markt staat tenslotte nooit stil. Recent zijn in de HSE-modules onder andere de volgende doorontwikkelingen aangebracht: Binnen de module HSE-Incidentenbeheer is een categorisering aangebracht bij het vastleggen van gevaarlijke situaties en handelingen. De bekrachtiging van Werkvergunningen kan plaatsvinden via de Ultimo Go(+) (Ultimo
14-06-2017  |  2149x  |  Productnieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel