MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
11-04-2017  |  1311x
Deel dit bericht

Maintenance en M+R succesvol met 210 technologie-experts

Nieuwe beursformule leverde meteen 3.453 unieke bezoekers

Maintenance en M+R was met 210 technologie-experts de hotspot van know-how en innovatie rond productiegericht onderhoud en procesinstrumentatie

Op 29 en 30 maart 2017 zakten 3.453 professionals uit de Belgische industrie af naar Antwerp Expo voor een volledige update binnen het domein van industrieel onderhoud en procestechnologie. Met deze nieuwste beurscombinatie Maintenance en M+R is er dus een nieuwe succesformule in beurslandschap geboren.

De technologiebeurzen van beursinrichter Easyfairs zijn niet aan hun proefstuk toe, want dit was intussen de 12de editie van Maintenance en zelfs 38ste editie van M+R. Nieuw was dat deze ‘gevestigde waarden’ voor het eerst gelijktijdig werden georganiseerd. Goed voor een business community van 210 toonaangevende bedrijven en partners met een compleet en evenwichtig aanbod binnen industrieel onderhoud, productiebetrouwbaarheid, procesinstrumentatie en -automatisering, procescontrole, veiligheid, energiebeheer, condition monitoring, diagnostiek, etc.
Met 3.453 bezoekers voor een eerste editie van deze nieuwe beurscombinatie is de toon meteen gezet. Maar liefst 3.325 van de bezoekers was gericht op zoek naar onderhoudsoplossingen, met daarnaast een stevige score van 2.273 bezoekers die hun kennis in het nichedomein van procesinstrumentatie bijspijkerden. De synergie tussen de beide technologiebeurzen wordt hiermee mooi bevestigd.

iQunet wint zevende BEMAS Digital Innovation Award, Yazzoom sleept de publieksprijs in de wacht
Innovatie troef tijdens deze tweedaagse in Antwerp Expo. Voor de zevende keer reikte BEMAS, the Belgian Maintenance Association vzw, de BEMAS Innovation Award uit, die deze keer volledig in het teken stond van digitalisering in de industrie.
Maar liefst 26 exposanten, een recordaantal, zetten hun IIoT-oplossingen, intelligente instrumentatie, planning apps, condition monitoringsystemen, enz. via de Digital Innovation Tour in de schijnwerpers. De beste innovaties kampten bovendien mee voor de juryprijs en een online publieksprijs.

iQunet mocht de award van de jury mee naar huis nemen voor de draadloze sensor op batterij voor conditiebewaking. SKF en Intation waren de andere finalisten. Yazzoom sleept met de Yasense Excel de publieksprijs in de wacht. De Hearthbeat Technology van Endress + Hauser en de HoTT-APP van onderzoeksproject van World Class Maintenance kwamen op een respectievelijke tweede en derde plaats te staan.

Primeur van Touch & Collect technologie was schot in de roos
Digitalisering vormde niet alleen een hoeksteen in het beursprogramma van Maintenance en M+R, maar bracht met de introductie van de smartbadge meteen een nieuwe dimensie in de beursbeleving. De smartbadge werd zowel door de exposanten als de bezoekers héél positief onthaald: met méér dan 11.000 ‘touches’ gaven de bezoekers onmiddellijk aan dat ze dit systeem van ‘digitale draagtas’ enorm waardeerden.

Volgende edities
In 2018 zal Maintenance opnieuw plaatsvinden met Pumps & Valves (21 & 22 maart 2018, Antwerp Expo). Het jaar daarna is het dan weer tijd voor Maintenance en M+R 2019, voor de eerste keer samen met WorkSafe, de grootste expo rond Health & Safety in België (27 & 28 maart 2019 – Antwerp Expo).
 

Bedrijfsinformatie

Easyfairs
Easyfairs
Informatie over Artexis Easyfairs Easyfairs en Evenementenhal zijn twee organisaties van moederbedrijf Artexis Easyfairs, die elkaar in 2016 hebben gevonden en besloten de krachten te bundelen. De missie van Easyfairs Evenementenhal is het bedienen van communities en ‘een beeld te geven van hun toekomst’ op niet te missen evenementen die aansluiten op hun behoeften. Easyfairs Evenementenhal organiseert meer dan 80 evenementen in Nederland. Het portfolio bestaat onder meer uit: Bakkersvak, Dutch Comic Con, Empack, Green Expo, Pumps & Valves, Transport & Logistics, Rundvee & Mechanisatie Vakdagen, Landbouwdagen Intensieve Veehouderij, HortiContact, Transport Compleet, Auto Prof, Bouw Compleet, De Groene Sector, Maritime Industry, Trendz, Aqua Nederland Vakbeurs en Infra Relatiedagen. Easyfairs Evenementenhal beheert 3 eventlocaties in Nederland: Hardenberg, Gorinchem en Venray. Alle locaties bieden uiteenlopende mogelijkheden voor zowel particulieren als de zakelijke markt voor beurzen en congressen, evenementen en concerten, vergaderingen en (bedrijfs)feesten. Iedere locatie beschikt over 30.000 tot 40.000 m2 expositieruimte, moderne restaurants en 4.000 parkeerplaatsen. Easyfairs Evenementenhal streeft ernaar om Nederlands meest dynamische, flexibele en doeltreffende speler te zijn in de evenementensector. Om dit doel te bereiken zet de organisatie de beste marketing- en technologietools in voor haar medewerkers en creëert het sterke merken. ‘Visit the future’ met Easyfairs Evenementenhal.
Laatst bijgewerkt: 23-01-2018
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel