MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
29-01-2014  |  3150x
Deel dit bericht

Al 42 keer RCM2 bij de Maintenance Academy van de NVDO

Reliability-centred Maintenance

De driedaagse basiscursus Reliability-centred Maintenance (RCM2) is sinds 2003 opgenomen in het opleidingenpakket van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO). De cursus is inmiddels al 42 keer gegeven en er hebben in totaal 571 cursisten deelgenomen.

De cursus is bedoeld voor iedereen die er zeker van wil zijn dat technische systemen een optimale prestatie leveren in termen van veiligheid, milieu, beschikbaarheid, kwaliteit en kosteneffectiviteit. De cursus met open inschrijving heeft vooral toegevoegde waarde voor degenen die:
* verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van technische systemen (reliability managers, maintenance managers, reliability engineers, maintenance engineers),
* verantwoordelijk zijn voor het inzetten van technische systemen (operations managers, production managers, operations engineers, process engineers),
* verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en het milieu of voor de kwaliteit (SHE managers, quality managers).

De cursus zit vol met praktijkvoorbeelden en een groot deel van de cursus wordt besteed aan het uitwerken van een praktijksituatie. Na afloop van de cursus heeft u een afdoend begrip van de doelstellingen en technische inhoud van RCM. Bovendien bent u in staat te beoordelen welke technische systemen het meest gebaat zijn bij het toepassen van RCM. U kunt zinvol deelnemen aan het voorbereiden van RCM-projecten en ertoe bijdragen dat die projecten conform de planning worden afgerond.

Voor 2014 staan de volgende cursussen gepland:
* Van dinsdag 25 maart t/m donderdag 27 maart bij Aristo te Eindhoven
* Van woensdag 18 juni t/m vrijdag 20 juni in het NVDO-verenigingsgebouw te Houten
* Van dinsdag 23 september t/m donderdag 25 september in het Postillion Hotel te Dordrecht
* Van dinsdag 25 november t/m donderdag 27 november in Hotel Mercure te Zwolle
 

Gerelateerd event

Reliability-centred Maintenance (RCM2)
De driedaagse basiscursus Reliability-centred Maintenance (RCM2) is sinds 2003 opgenomen in het opleidingenpakket van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO). De cursus is inmiddels al meer dan 50 keer gehouden voor meer dan 600 cursisten. De Basiscursus Reliability-centred Maintenance II (RCM2) biedt een uitgebreide introductie van RCM2. De cursus is bedoeld voor iedereen die wil begrijpen wat RCM2 is en hoe met deze methode verdedigbare onderhouds- en betrouwbaarheidsplannen worden bepaald. Bestemd voor Iedereen die zich bezighoudt met, of direct belang heeft bij, de betrouwbaarheid van fysieke assets. Hiertoe behoren de medewerkers en de managers van (Maintenance) Engineering, Reliability Engineering, Technische Dienst, Productie en Asset Management. Door deel te nemen aan de driedaagse cursus zult u: • Bewust worden van het belang van storingsgevolgen en hoe deze beheerst worden op een effectieve wijze. • De RCM2-taal en het belang daarvan leren, voor onderhoud, operatie en engineering. • Leren om onderhouds- en operationele strategieën af te wegen op technische haalbaarheid en toegevoegde waarde en tegelijkertijd de veiligheid en milieu-integriteit leren te maximaliseren. • In staat zijn om deel te nemen in een projectteam dat RCM2 toepast op een asset onder de leiding van een RCM2-facilitator. Deze cursus brengt u op het vereiste toelatingsniveau voor deelname aan de vervolgtraining ‘RCM2-facilitator’. Programma Dag 1: Inleiding, de business case voor betrouwbaarheid Functies en prestatienormen, bepalen van de doelstellingen van onderhoud Functionele storingen,, wat wordt verstaan onder ”falen” Dag 2: FMEA Storingsvormen en Storingseffecten, wat zijn de gebeurtenissen die leiden tot een functionele storing en wat gebeurt er als de storing optreedt? Beoordelen van de storingsgevolgen, wat is het belang van een storing? - Storingen die de veiligheid of het milieu bedreigen - Bedrijfsmatige gevolgen: storingen die de productie c.q. de bedrijfsvoering beïnvloeden - Storingen die uitsluitend reparatiekosten met zich mee brengen - Heimelijke gevolgen: storingen van beveiligingsmiddelen Dag 3: Bepalen van pro-actieve onderhoudsvormen en -intervallen: - Periodieke vervanging - Periodieke revisie - Toestandsbeoordeling Situaties waarin er geen geschikte proactieve onderhoudsvorm wordt gevonden: - Storingsdetectie of functietesten - Eenmalige wijzigingen - Geen planmatig onderhoud als bewuste keuze Bundelen van taken tot onderhoudsschema’s Toepassen van de RCM-methode: - RCM-werkgroepen - RCM-facilitators Implementatie van de betrouwbaarheidsstrategie Wat RCM2 oplevert Klik voor de brochure en het aanmeldingsformulier op de link hieronder.
20-11-2018 | Cursus | 3 dagen | Zwolle | Toegang: Betaald

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel