UK
NL
 Supplier sign in
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2019-6 09-12-2019
Flip through the digital edition of the complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Maintenance Benelux 2019-6
Elektronica en onderhoud: Demo-ruimte elektronische producten; Voorspellend onderhoud: `Statistics maintenance control` bij Tata; Onderhoud, reparatie, revisie: MRO-aanpak garandeert continuÔteit klant

Issue date: 09-12-2019
Nieuwe demo-ruimte elektronische producten Elektronica en onderhoud
Nieuwe demo-ruimte elektronische producten
Elektronica en onderhoud Eind september 2019 nam Panasonic Industry zijn Experience Room in Best officieel in gebruik. Hier kan het bedrijf applicaties demonstreren aan industriŽle klanten en er tests mee uitvoeren, ook op onderhoudsvlak. ďIk moet bekennen dat ik Panasonic alleen kende als producent van consumentenproducten en sponsor van het wielrennen, maar dat beeld is nu echt verleden tijdĒ, zei burgemeester Hans Ubachs van Best vlak voordat hij het lint doorknipte en de tientallen genodigden naar binnen konden stromen. Natuurlijk is het bedrijf ook de industriŽle leverancier van onder meer sensoren, camerasystemen, servomotoren, veiligheidsschermen, PLCís en lasers. Elektronische producten staan erom bekend dat ze weinig onderhoud behoeven, maar dat onderhoud is wel een specialistisch karwei dat het Japanse bedrijf zelf verzorgt. De Experience Room helpt mee het hoe en waarom van het onderhoud inzichtelijk te maken.
page 2
Tata steel pioniert met statistics maintenance control Voorspellend onderhoud
Tata steel pioniert met statistics maintenance control
Voorspellend onderhoud Honderd procent voorspelbaar onderhoud is de heilige graal. De basis ligt in een geavanceerde datagestuurde organisatie, die het faalgedrag van installaties en daarmee de noodzaak van onderhoud kan voorspellen. Tata Steel pioniert met het uitrollen van Ďstatistics maintenance controlí. Eerst verantwoordelijke Hans Sintemaartensdijk vertelt. Het immens grote bedrijfsterrein van Tata Steel in IJmuiden Ė in totaal 750 hectare Ė telt 17 fabrieken en aanpalende installaties die intensief zijn verstrengeld. Het hele staalproductieproces gebeurt hier: van de aanvoer van grondstoffen Ė kolen en ijzererts Ė tot het verladen van de kanten-klare rollen staal naar de klant. Een nauwgezette afstemming tussen al deze schakels is cruciaal om de continuÔteit van de staalproductie te waarborgen. Het behoeft weinig uitleg dat het plannen van onderhoud dan een complexe klus is.
page 6
ContinuÔteit van de klant is onze missie JoŽl Toremans, directeur van IMES DEXIS
ContinuÔteit van de klant is onze missie
JoŽl Toremans, directeur van IMES DEXIS Alleen leveren van apparatuur en onderdelen is niet meer genoeg tegenwoordig. Er hoort ook service bij: onderhoud, verhelpen van storingen en kostenbesparend- of outputverhogend advies. Dat is de kern van de nieuwe strategie van IMES DEXIS in Hasselt. Wij ervaren dat onze klanten niet alleen naar producten vragen, maar ook steeds meer naar onderhoudsdiensten. Daar komt bij, dat hun vragen steeds complexer worden, zegt JoŽl Toremans, directeur van IMES DEXIS. Tegelijk zien we dat technische experts schaarser worden, waardoor klanten ons eerder om ondersteuning vragen. Daarom hebben we een strategie uitgezet, waarbij we naast apparatuur en onderdelen ook verschillende diensten aanbieden.
page 11
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising