Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2020-6 08-12-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Maintenance Benelux 2020-6
ASSETMANAGEMENT: Strategisch assetmanagement kijkt naar de lange termijn; BEURS: Maintenance / Worksafe naar april 2022; ASSETMANAGEMENT: Rapport over trends in assetmanagement; INSPECTIESYSTEMEN: Persluchtlekkage opsporen met ultrasoon detectiepistool; ASSETMANAGEMENT: Project circulair onderhoud vindt oplossingen voor praktijkproblemen; INFRA ONDERHOUD: Refitten oude techniek vraagt specialistische kennis

Verschenen: 08-12-2020
Strategisch assetmanagement kijkt naar de lange termijn  Assetmanagement
Strategisch assetmanagement kijkt naar de lange termijn
Assetmanagement Standaarden en processen voor assetmanagement helpen bij het opstellen van onderhouds- en beheerplannen voor de langere termijn. Zo sluit onderhoud beter aan bij de strategische doelstellingen van de organisatie, vertelt Harald Kaijser, maintenance engineer bij Teijin Aramid. “In mijn functie draait het om het zo goed mogelijk onderhouden van fysieke bedrijfsmiddelen, zodat de installaties in onze fabrieken optimaal beschikbaar zijn.
pagina 4
Maintenance/ Worksafe naar april 2022  Beurs
Maintenance/ Worksafe naar april 2022
Beurs De vakbeurzen Maintenance en Worksafe zijn verplaatst van december 2020 naar april 2022. Het advies van de overheid om zo min mogelijk persoonlijke contacten en reisbewegingen te maken, maakt dit besluit onontkoombaar, aldus organisator Easyfairs. De tweede editie van vakbeurs Maintenance zou dit jaar voor het eerst gecombineerd worden met de vakbeurs Worksafe in Evenementenhal Gorinchem.
pagina 6
Rapport over trends in assetmanagement Assetmanagement
Rapport over trends in assetmanagement
Assetmanagement Uit een inventarisatie op het gebied van het beheer van fysieke bedrijfsmiddelen blijkt dat assetmanagers vooral bezig zijn met uptime, kostenbeheersing, levensduurverlenging, veiligheid, en kennis & technologie. De kernpunten uit het EAM trendrapport 2020 op een rij. Ongeveer 250 assetmanagers in Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk werd gevraagd om aan te geven welke vraagstukken ze tegenkomen.
pagina 7
Persluchtlekkage opsporen met ultrasoon detectiepistool Inspectiesystemen
Persluchtlekkage opsporen met ultrasoon detectiepistool
Inspectiesystemen Airsave spoort persluchtlekkages in fabrieken op met een ultrasoon digitaal detectiesysteem. Het verhelpen van lekken bespaart veel geld. Optimalisatie van de persluchtinstallatie en preventief onderhoud drukken de kosten verder. In de procesindustrie gaat gemiddeld 20-30% van de opgewekte perslucht verloren door slijtage aan leidingsystemen, kleppen, ventielen en afsluiters. Perslucht opwekken kost veel energie en dus geld. Lekkagedetectie betaalt zich dan ook snel terug. Kleine lekkages zijn voor de mens meestal niet waarneembaar. Grotere lekkages zouden dat normaal gesproken wel zijn, maar worden vaak overstemd door omgevingsgeluiden. Daarom wordt voor het opsporen van lekkages veel gebruik gemaakt van ultrasone instrumenten.
pagina 8
Project circulair onderhoud vindt oplossingen voor praktijkproblemen Assetmanagement
Project circulair onderhoud vindt oplossingen voor praktijkproblemen
Assetmanagement Het Vlaams-Nederlandse publiek-private project ‘Circulair Onderhoud’ tackelt concrete praktijkproblemen op het gebied levensduurverlenging, hergebruik, renovatie, repareerbaarheid en recyclebaarheid. Deze assetmanagementbenadering levert kostenbesparingen en milieuvoordelen op. “Iedereen besefte al dat circulair onderhoud waarde toevoegt, maar hoe onderhoud daar in de praktijk rechtstreeks aan kan bijdragen was nog niet helder”, zegt Leendert Schouten van KicMPi (Kennis- en innovatiecentrum voor Maintenance in de Procesindustrie) en programmamanager van het Interreg-project ‘Circulair Onderhoud’. “Daarvoor moesten de onderhoudssector en de procesbedrijven eerst anders naar onderhoud gaan kijken. Weg van het traditionele onderhoudsmanagement, open staan voor het bredere assetmanagement.”
pagina 10
Refitten oude techniek vraagt specialistische kennis Onderhoud sluizencomplexen
Refitten oude techniek vraagt specialistische kennis
Onderhoud sluizencomplexen Bij onderhoud aan sluizencomplexen wil Rijkswaterstaat vaak dat de originele techniek hersteld wordt. Dit is logistiek uitdagend vanwege de zware, stalen componenten en vereist specialistische, technische kennis van aannemers en onderaannemers. Mourik Infra reviseert regelmatig bruggen en sluiscomplexen voor Rijkswaterstaat, waaronder drie sluizencomplexen in Limburg.
pagina 13
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren