Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2019-4 24-09-2019
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Maintenance Benelux 2019-4
Creativiteit en samenwerking worden doorslaggevend in de informatietechnologie; Logistieke winst met blockchain; Corrosie: Van theorie naar praktijk

Verschenen: 24-09-2019
Professor Clement Hiel over Big Data en AI in onderhoud Creativiteit en samenwerking worden doorslaggevend
Professor Clement Hiel over Big Data en AI in onderhoud
Creativiteit en samenwerking worden doorslaggevend Clement Hiel heeft de geboorte van Big Data meegemaakt. Tegenwoordig maakt hij er voor zijn bedrijf CSSI gebruik van. Big Data en Kunstmatige Intelligentie veranderen alles. Verlaat je comfortzone en stap in die wereld, adviseert hij. Door de toevoeging van Kunstmatige Intelligentie aan Big Data neemt de innovatie exponentieel toe. “Zulke verandering is voor de mens moeilijk te bevatten”, zegt Hiel. “Het maakt toekomstvoorspellingen lastig. Om ingenieurs op toekomstig werk voor te bereiden, kun je hen het best uit hun comfortzone halen en de nadruk leggen op creativiteit en samenwerking.”
pagina 2
Onderhoud torquegereedschappen uitbesteed
Onderhoud torquegereedschappen uitbesteed
Om de onderhoudskosten van zijn torquegereedschappen inzichtelijker te maken heeft kalibratiecentrum Euroloop eigen gereedschapsets gekocht en het onderhoud uitbesteed aan de leverancier. Het resultaat: heldere kosten en minder stilstandTienduizenden flensbouten draait Euroloop jaarlijks aan en los. Als onafhankelijk kalibratiecentrum bouwt het bedrijf hogedruk gas- en vloeistofdebietmeters in en uit om deze coriolismeters, ultrasoonmeters en turbinemeters te ijken voor de olie- en gasindustrie. Daarvoor worden torquegereedschappen gebruikt. Eerst werden die gehuurd, maar het externe onderhoud daaraan bleek een ongrijpbare kostenpost. Daarom schafte Euroloop de Torsion-X gereedschappen zelf aan bij AnMaTech, met een bijbehorend onderhoudscontract. Een gereedschapsset omvat hydraulische of pneumatische torquegereedschappen, een luchtpomp en bijbehorende hydraulische momentsleutels.
pagina 6
Logistieke winst met blockchain Kansrijk voor onderhoud
Logistieke winst met blockchain
Kansrijk voor onderhoud De eerste blockchains zijn veelbelovend, in elk geval om logistieke winst te boeken, de financieel-administratieve ballast te elimineren en goederen beter te volgen. En dat kan net zo goed bij maintenance, leert een case bij KLM. De term ‘blockchain’ valt steeds vaker. Bedoeld wordt de technologie achter een digitaal transactieplatform waarop alle partijen in een keten hun handelingen in één online register vastleggen. Data over transacties worden om de zoveel tijd in een informatieblok opgeslagen en deze blokdelen. De belofte van blockchain is dat transport, flow en financiering van goederen en diensten even gemakkelijk gaat als het online bestellen van een boek. De blockchain levert een waterdicht systeem op, omdat geen enkele partij zijn transacties kan manipuleren zonder dat dit opvalt. De transparantie vergroot het onderling vertrouwen.
pagina 8
Corrosie: van theorie naar praktijk Voorkomen en bestrijden
Corrosie: van theorie naar praktijk
Voorkomen en bestrijden Corrosiebestrijding kost de maatschappij jaarlijks 28 miljard euro. Welbesteed gemeenschapsgeld? Niet wanneer je bedenkt dat dit megabedrag met circa 30% omlaag kan wanneer de huidige kennis rondom corrosie ook daadwerkelijk wordt toegepast. Bedrijven lopen niet graag te koop met hun corrosieproblematiek. Hoge herstelkosten, productverlies maar vooral ook reputatieschade zijn daar debet aan. Corrosie krijgt daardoor niet de aandacht die het verdient, terwijl er grote bedragen mee gemoeid zijn. Om de kosten van corrosie met 30% – of zo’n 8,4 miljard euro – terug te brengen, moet de kennis uit onderzoek naar de praktijk worden vertaald.
pagina 11
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren