Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2019-3 18-06-2019
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Maintenance Benelux 2019-3
Actueel: De mobiliteit verbeteren van heel Nederland met asset management; Arbo en veiligheid: Sterkere focus op persoonscertificering Atex; Materiaalkennis: Relaxatie scheurvorming voorkomen en genezen; Productnieuws: Persluchtkwaliteit bewaken; Onderhoudsservice: Groei zit er lekker in.

Verschenen: 18-06-2019
NVDO Maintenance Manager of the Year 2019 Celeste Martens (26) Mobiliteit van Nederland verbeteren met Asset Management
NVDO Maintenance Manager of the Year 2019 Celeste Martens (26)
Mobiliteit van Nederland verbeteren met Asset Management Met haar oprechte interesse in mens en techniek beschikt asset manager Celeste Martens over natuurlijk leiderschap. Voor de NVDO was dat een van de redenen om haar uit te roepen tot Maintenance Manager van het Jaar 2019. Wat drijft haar? Na haar studie Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht vroeg Celeste Martens zich af wat ze wilde. Verder leren? Of toch maar aan het werk? Ze koos een traineeship bij Croon Elektrotechniek om zich breed te kunnen oriënteren. Na ruim een jaar was ze eruit: ze trad in dienst bij het Maintenance Competence Center van – inmiddels – Croonwolter&dros. “We hebben vier divisies; ik werkte voor alle vier divisies aan asset management.”
pagina 2
Sterkere focus op persoonscertificering ATEX Stolk Transmission Services en Stichting Examenkamer
Sterkere focus op persoonscertificering ATEX
Stolk Transmission Services en Stichting Examenkamer Stolk Services voert regelmatig werkzaamheden uit in ATEX-omgevingen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld VCA is het bij ATEX niet verplicht dat medewerkers die in ATEX-omgevingen werken een persoonscertificaat IECEx 05 behalen. Stolk Services en Stichting Examenkamer vinden dit, gezien de risico’s, onbegrijpelijk. Stolk Transmission Services besloot als ondernemer zelf de verantwoordelijkheid te nemen en stuurde zeven monteurs op cursus om het persoonscertificaat IECEx 05 te behalen. Helaas zijn ze maar een van de weinige bedrijven die daar de noodzaak van inzien. Omdat er niet gehandhaafd wordt, zijn er in de praktijk veel bedrijven die werken met ATEX-zoneringen die hun zaken niet op orde hebben en installaties niet tijdig te laten keuren. Hoog tijd om dit tij te keren, vindt ook de Stichting Examenkamer en Nationaal Kenniscentrum EVC.
pagina 4
Relaxatie scheurvorming voorkomen en genezen Kennis van materiaalgedrag blijft cruciaal
Relaxatie scheurvorming voorkomen en genezen
Kennis van materiaalgedrag blijft cruciaal In 1991 werd relaxatie scheurvorming in metaallegeringen voor de eerste keer in Nederland onderkend, en intussen heeft al menig procesinstallatie de gevolgen ervan ondervonden. Over het ontstaan, de wijze waarop het fenomeen zich manifesteert en de remedie. Relaxatie scheurvorming is een mechanisch verschijnsel dat wordt veroorzaakt door een gebrek aan vervormbaarheid van een materiaal bij hoge temperaturen. Ontwerpers zijn meestal alleen geïnteresseerd in de vraag hoe zwaar een materiaal kan worden belast voor het bezwijkt, en die waarde nemen ze mee in het ontwerp. Maar de testomstandigheden waaronder de sterkte en de scheurvastheid van materialen vervolgens worden onderzocht, blijken lang niet altijd representatief voor de praktijk.
pagina 8
Gestage groei Maintenance Value Park Terneuzen
Gestage groei Maintenance Value Park Terneuzen
Onlangs werd in North Sea Port het nieuwe kantoor van Dow Benelux op het Maintenance Value Park Terneuzen opgeleverd. Het onderhoudspark groeit gestaag. Het ligt zelfs voor op schema, geeft directeur Geerten van Dijk aan. Grote maintenance-bedrijven en startups werken hier samen aan een veiliger en efficiëntere maintenance-sector. Het Maintenance Value Park Terneuzen huisvest onderhoudsdienstverleners aan de (petro)chemische industrie binnen de driehoek RotterdamAntwerpen-Zeebrugge. Iedereen die daaraan inhoudelijk waarde kan toevoegen is hier welkom. Natuurlijk zijn dat contractors die werkzaam zijn op het industriepark van Dow Terneuzen, maar een aantal bedrijven bedient vanuit Terneuzen bijvoorbeeld ook de procesindustrie in Vlaanderen en in Moerdijk
pagina 12
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren