Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2019-2 02-04-2019
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Maintenance Benelux 2019-2
Kort: Maintenance manager van het jaar; Management: ‘Totaalvoetbal’ in chemische fabrieken Kemira; Internet of Things: Exact weten waar materieel zich bevindt; Beurs: 9-11 april Maintenance Next; Beurs: Vakbeurs Worksafe komt in 2020 naar Nederland

Verschenen: 02-04-2019
Totaalvoetbal in chemische fabrieken Kemira Management
Totaalvoetbal in chemische fabrieken Kemira
Management Qua flexibiliteit is het optimaal als de mensen van alle markten thuis zijn, bedachten ze bij chemiebedrijf Kemira. Ze zijn dan én operator én monteur én onderhoudsmanager én logistiek medewerker én chemisch analist. Maar het succesverhaal van dit totaalvoetbal bleek ook grenzen te hebben. Er bestaat een brede consensus dat werken met cross-trained teams efficiënter en flexibeler is. Bij chemiebedrijf Kemira gingen ze behoorlijk ver met dit ‘totaalvoetbalconcept’. Alle specialisten de deur uit, iedereen van alle markten thuis. In een periode van 25 jaar halveerde het personeelsbestand. Kemira kwam er ver mee, maar liep uiteindelijk toch tegen de grenzen van deze aanpak aan: als mensen te vaak van taak wisselen, raken ze hun gevoel van eigenaarschap kwijt, en ook hun specifieke proceskennis. Kemira’s site manager Marco Soedarmo weet precies hoe dit proces verlopen is en wat het bedrijf ervan geleerd heeft.
pagina 2
IoT: exact weten waar materieel zich bevindt Internet of things
IoT: exact weten waar materieel zich bevindt
Internet of things Bij het Internet of Things denkt iedereen al gauw aan allerlei apparaten en gadgets in huis die op het internet zijn aangesloten. Maar het biedt ook hele zinnige toepassingen in het bedrijfsleven, zoals het bewaken van de conditie van machines, het aangeven of bepaalde ruimtes beschikbaar zijn of het beheren van materieel. Gerard van der Veer, hoofd materieelbeheer van GMB heeft daar positieve ervaringen mee. Het familiebedrijf, waar circa 430 mensen werken, bouwt installaties voor waterzuivering, renoveert riolen, bouwt en onderhoudt pompstations en gemalen, en voorziet dijken van onder andere uitstromingen en visvriendelijke gemaaltjes. “We werken steeds op andere plekken in het land. Onze mensen zijn vaklieden die zich verantwoordelijk voelen voor het goed omgaan met het materieel, van handgereedschap, pompen, graafmachines tot grote vrachtwagen. Toch gebeurde het vroeger weleens, dat een uitvoerder bij werk A klaar was en bij werk B aan de gang ging zonder door te geven of alle materieel was meeverhuisd. Ze moesten dat ook handmatig bijhouden. Daardoor was er soms ineens een apparaat of werktuig zoek en dook pas na drie maanden weer op. Dat is nu verleden tijd”, zegt Van der Veer.
pagina 6
Maintenance NEXT, Ontmoetingsplaats voor maintenance professionals Ontmoetingsplaats voor asset owners, service providers, OEM-ers, aannemers en leveranciers
Maintenance NEXT, Ontmoetingsplaats voor maintenance professionals
Ontmoetingsplaats voor asset owners, service providers, OEM-ers, aannemers en leveranciers De vakbeurs Maintenance NEXT vindt op 9, 10 en 11 april plaats in Rotterdam Ahoy en geldt als ontmoetingsplaats voor asset owners, dienstverleners, OEM-ers, aannemers en leveranciers in de onderhoudsmarkt. Een vooruitblik. Naast een tweejaarlijkse vakbeurs is Maintenance NEXT ook een netwerkplatform voor het delen van kennis en innovaties binnen de onderhoudsbranche. Onder de paraplu ‘Maintenance Challenge’ vormen ‘Ageing Assets’, ‘People’ en ‘Smart Industry’ deze editie de drie hoofdthema’s. Op de beurs zullen ruim 300 exposanten vertegenwoordigd zijn. Er worden ruim 12.000 bezoekers verwacht.
pagina 9
Vakbeurs Worksafe komt in 2020 naar Nederland 21, 22 & 23 april 2020
Vakbeurs Worksafe komt in 2020 naar Nederland
21, 22 & 23 april 2020 Na de eerste editie van Maintenance Gorinchem in 2018 komt er in 2020 een vervolg en wordt de beurs versterkt met de vakbeurs Worksafe. Dit betekent een uitbreiding met het thema ‘veiligheid tijdens onderhoudswerkzaamheden’. Maintenance en Worksafe Gorinchem vinden plaats op 21-23 april 2020. Voor maximale synergie gaat de vakbeurs Maintenance, gericht op industrieel onderhouds- en assetmanagement, samen met Worksafe één evenement vormen. Exposanten presenteren producten en diensten die bijdragen aan het creëren van een veilige, gezonde werkomgeving in diverse industrieën. Denk aan PBM, werfveiligheid, signalisatie, preventie, inspectie en opleiding. Bezoekers vinden hier kortom antwoord op de vraag hoe onderhoudswerkzaamheden aan het machinepark veilig uitgevoerd kunnen worden. Preventiemanagers, veiligheidskundigen en facility managers vinden op de beurs de nieuwste snufjes op het gebied van veilig werken. Daarnaast is er gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en deals te sluiten.
pagina 13
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren