Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2019-1 26-02-2019
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Maintenance Benelux 2019-1
World Class Maintenance: Industrie omarmt CBM; Kennis: Zet de volgende professionaliseringsstap; Bestseller: Eindelijk erkenning voor bout en moer; Alarmmanagement: Alarmmanagement is datamanagement; Beurs: 9-11 april Maintenance Next.

Verschenen: 26-02-2019
Industrie omarmt onderhoud op basis van conditie
Industrie omarmt onderhoud op basis van conditie
Door continu meetdata te verzamelen en analyseren kunnen procesbedrijven vrij goed voorspellen wanneer apparaten toe zijn aan onderhoud. Dit blijkt uit tests die zijn uitgevoerd in het kader van het project Fieldlab Campione van World Class Maintenance. Een update. In de procesindustrie is het besef doorgedrongen dat het inzetten van big data voor voorspellend onderhoud veel geld kan besparen. De investeringen in sensoren en dataverwerking zijn industriebreed op gang gekomen. “Het doel van Fieldlab Campione is door innovatie te komen tot honderd procent voorspelbaar onderhoud”, zegt Paul van Kempen van World Class Maintenance, die het project coördineert. Hij legt uit dat bedrijven meestal nog gepland en correctief onderhoud uitvoeren. Met condition-based maintenance, en in het verlengde daarvan predictief onderhoud, voert een bedrijf onderhoud niet te vaak uit (zoals bij gepland onderhoud), en ook niet te laat (zoals bij correctief onderhoud), kortom precies op tijd. Voorspellend onderhoud kwam tot voor kort nauwelijks van de grond, maar Fieldlab Campione heeft daar verandering in gebracht. Van Kempen: “Uit diverse business cases blijkt dat het voor bedrijven meer dan loont om in voorspelbaar onderhoud te investeren.”
pagina 2
Zet de volgende professionaliseringsstap
Zet de volgende professionaliseringsstap
Omdat het falen van fysieke assets de hele bedrijfsvoering raakt, is het van groot belang de risico’s daarvan aantoonbaar te beheersen. Asset management is cruciaal en moet een vaste plek krijgen in het MT van productiebedrijven en worden betrokken bij strategieontwikkeling. Met dit artikel roep ik alle maintenance managers in Nederland op om de volgende professionaliseringsstap te zetten om recht te doen aan deze verantwoordelijkheid. Het falen van fysieke assets heeft impact op alle aspecten van de bedrijfsvoering: op omzet, klanttevredenheid, kwaliteit, kosteneffectiviteit en op veiligheids- en milieu-integriteit. Het belang om die risico’s aantoonbaar te beheersen is dan ook groot. De complexiteit hiervan maakt het noodzakelijk om gebruik te maken van normen en best practices. De keuze om dit wel of niet te doen is in de praktijk steeds minder vrijblijvend. De interdisciplinaire samenwerking die vereist is voor de realisatie van asset management betekent ook dat asset management een vaste plaats moet krijgen in het managementteam van elk productiebedrijf. In de praktijk wordt technisch beheer vaak pas aangesproken bij achterblijvende betrouwbaarheid, terwijl het juist betrokken zou moeten worden bij de strategieontwikkeling voor de bedrijfsvoering. Het zou dus goed zijn als maintenance managers -- in het belang van hun bedrijf en ook in het bredere, maatschappelijke belang -- de volgende professionaliseringsstap zetten, zodat recht wordt gedaan aan deze verantwoordelijkheid.
pagina 4
Eindelijk erkenning voor bout en moer Tijd- en efficiencywinst door professioneel bolten
Eindelijk erkenning voor bout en moer
Tijd- en efficiencywinst door professioneel bolten Industriële boutverbindingen zijn een ondergewaardeerd onderwerp. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn in het geding, terwijl deskundig bolten juist tijd- en efficiencywinst brengt. “Hoe sneller het bolten, hoe meer tijd je voor het eigenlijke onderhoudswerk hebt”, stelt directeur Mathieu van Kortenhof van Hytorc Benelux. Schroefdraad is een eeuwenoud principe. De bouten en moeren, zoals we die nu kennen, zijn al vele decennia in gebruik. De kern van een goede boutverbinding in de zware industrie blijft betrouwbaarheid en veiligheid. Eind jaren zestig kwam Hytorc met hydraulische momentsleutels om het bolting-proces veiliger, nauwkeuriger en sneller te maken. Voor explosie-gevoelige omgevingen kwam het van origine Amerikaanse bedrijf met pneumatische momentsleutels.
pagina 8
Alarmmanagement is datamanagement stortvloed van meldingen kanaliseren
Alarmmanagement is datamanagement
stortvloed van meldingen kanaliseren Informatiestromen zijn mooi, maar wat als al die gegevens een belemmering vormen op het moment dat er gevaar dreigt en er dient te worden ingegrepen? Slimme algoritmen en dashboarding bieden dan helderheid in de informatiebrij. Veel van de ontwikkelingen in de industrie – Industrie 4.0, Smart Industrie, Business intelligence, IoT – hebben alles te maken met databeheer. Dat is niet alleen van belang voor het analyseren, besturen en verbeteren van bedrijfsprocessen, maar ook als het om de veiligheid van personen, het milieu, het proces of de installatie gaat. Dat geldt zeker ook voor alarmmanagement, waarbij de beheersing over data ‘key’ is.
pagina 10
Maintenance NEXT, Ontmoetingsplaats voor asset owners,  service providers, OEM-ers, aannemers en leveranciers
Maintenance NEXT, Ontmoetingsplaats voor asset owners,
service providers, OEM-ers, aannemers en leveranciers De vakbeurs Maintenance NEXT vindt op 9, 10 en 11 april plaats in Rotterdam Ahoy en geldt als ontmoetingsplaats voor asset owners, dienstverleners, OEM-ers, aannemers en leveranciers in de onderhoudsmarkt. Een vooruitblik. Naast een tweejaarlijkse vakbeurs is Maintenance NEXT ook een netwerkplatform voor het delen van kennis en innovaties binnen de onderhoudsbranche. Onder de paraplu ‘Maintenance Challenge’ vormen ‘Ageing Assets’, ‘People’ en ‘Smart Industry’ deze editie de drie hoofdthema’s. Op de beurs zullen ruim 300 exposanten vertegenwoordigd zijn. Er worden ruim 12.000 bezoekers verwacht.
pagina 13
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren