Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2018-6
Veiligheid: Storing Chemelot storm in glas water ‘Na enkele uren was de zaak onder controle’; Kennis: Wie bepaalt het onderhoudsplan?; Kort: Belg Marc de Kerf EU Maintenance Manager 2018; Optimalisatie: Productie en onderhoud beter op elkaar afstemmen. CBM: CBM als opstapje naar RCM; Beurs: 5e editie Maintenance Antwerpen op stapel

Verschenen: 04-12-2018
Utilitybedrijf USG houdt user sites Chemelot in de lucht Na enkele uren  was de zaak onder controle
Utilitybedrijf USG houdt user sites Chemelot in de lucht
Na enkele uren was de zaak onder controle In november 2017 kampte multi-user-site Chemelot met een storing waardoor het complex tijdelijk buiten bedrijf moest worden gesteld. Een storm in een glas water, want utilitybedrijf USG had de zaken, volgens protocol, al snel weer op de rit. November vorig jaar kampte Chemelot met een storing in demiwaterfabriek Demi-S. Omdat de aanvoer van demiwater voor de stoomvoorziening en de productieprocessen meteen terugliep trad het noodprotocol in werking. Stapsgewijs werden 45 van de 60 fabrieken op het chemiecomplex in Zuid-Limburg buiten bedrijf gezet. Toen een van de operators van USG Industrial Utilities de deur naar de pompkelder van Demi-S opende, stond het water een meter hoog. “Dat was schrikken, zoiets hadden we nog nooit meegemaakt”, vertelt manager operations Paul Govaart, die de noodoperatie vanuit USG leidde, “maar na enkele uren was de zaak onder controle.”
pagina 2
Wie bepaalt het onderhoudsplan?
Wie bepaalt het onderhoudsplan?
De enige manier om een effectief onderhoudsplan op te stellen is als operators en monteurs samenwerken onder leiding van een competente facilitator, naar behoefte aangevuld door een of meerdere specialisten. Onderhoudsplannen worden vaak opgesteld door maintenance engineers, ondersteund door consultants, of de plannen zijn afkomstig van de fabrikant. In beide gevallen worden de mensen die dagelijks met de systemen werken, zoals monteurs en operators, niet betrokken.
pagina 6
Assetplanner van Ultimo helpt downtime te verkorten Productie en onderhoud beter op elkaar afstemmen
Assetplanner van Ultimo helpt downtime te verkorten
Productie en onderhoud beter op elkaar afstemmen Procesinstallaties, maar ook brandweerwagens en medische apparaten moeten zo veel mogelijk beschikbaar zijn. De uitdaging is daarom om ze op passende tijdstippen te onderhouden en wel zo kort en efficiënt mogelijk. De nieuwe Assetplanner van softwarebedrijf Ultimo helpt dit te realiseren. De Assetplanner is een nieuwe functie binnen de Ultimo-modules Fleet (beheren van een wagenpark), Medische apparatuur en Technische dienst.“In deze modules zat al een planner ingebouwd, maar die was meer gericht op het werk van de onderhoudsmonteurs”, zegt Tom Hoogland, Product Owner bij Ultimo
pagina 9
CBM als eerste stap naar RCM
CBM als eerste stap naar RCM
Betrouwbaarheidsgestuurd onderhoud (RCM) van het machinepark is de beste manier om installaties en productielijnen efficiënt te laten draaien en de eigenaar/gebruiker te ontzorgen. Hiervoor moeten alle onderdelen in de installatie zijn voorzien van sensoren en de meetgegevens worden geanalyseerd door onderhoudsspecialisten. Voor bestaande installaties is dit nog toekomstmuziek. Om zo veel mogelijk in de richting van RCM te komen en in ieder geval de voordelen van voorspellend en conditiegestuurd onderhoud te kunnen ervaren, is ‘retrofitting’ een goede optie.
pagina 10
Vijfde editie Maintenance Antwerpen op stapel
Vijfde editie Maintenance Antwerpen op stapel
Op 27 en 28 maart 2019 vindt in Antwerpen weer de Vakbeurs Maintenance plaats, tegelijk met M+R 2019 en Worksafe: alles voor de onderhoudssector onder een dak. Maintenance is het grootste event in België rond productiegericht onderhoud. Bezoekers kunnen hun licht opsteken over het verhogen van de betrouwbaarheid, levensduur en rentabiliteit van hun machinepark met de nieuwste onderhoudstechnologieën. Op de beursvloer vinden ze alles over storingen, het verlagen van het risico op stilstand en het optimaliseren van de productie. Parallel aan het beursgedeelte is er een interessant kennisprogramma met de beste onderhoudsexperts in de industrie.
pagina 13
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren