NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2018-5 12-10-2018
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Maintenance Benelux 2018-5
Gereedschappen: Onderhoudskosten torquegereedschappen transparanter; Kennis: De oplossing ligt zelden op de tekentafel; Veiligheid: Intelligente brandveiligheidskast met 24/7 monitoring; Waarschuwingssystemen: Alarmmanagement is geen one-time effort.

Verschenen: 12-10-2018
Onderhoudskosten torquegereedschappen transparanter Kalibratiecentrum Euroloop koopt gereedschapsets met onderhoudscontract
Onderhoudskosten torquegereedschappen transparanter
Kalibratiecentrum Euroloop koopt gereedschapsets met onderhoudscontract Om de onderhoudskosten van zijn torquegereedschappen inzichtelijker te maken is kalibratiecentrum Euroloop overgegaan tot koop van de gereedschapsets, met een onderhoudscontract bij de leverancier. Dit maakt niet alleen de kostenstructuur glashelder, maar blijkt ook te leiden tot minder stilstand, en dus kostenbesparing. Tienduizenden flensbouten draait Euroloop jaarlijks aan en los. Als onafhankelijk kalibratiecentrum bouwt het bedrijf hogedruk gas- en vloeistofdebietmeters in en uit om deze coriolismeters, ultrasoonmeters en turbinemeters te ijken voor de olie- en gasindustrie. Daarvoor worden torquegereedschappen gebruikt. Tot voor kort werden die gehuurd, maar het externe onderhoud daaraan bleek een ongrijpbare kostenpost. Daarom besloot Euroloop de Torsion-X gereedschappen zelf aan te schaffen bij AnMaTech,
pagina 2
De oplossing ligt zelden op de tekentafel Maintenance in de 21e  eeuw
De oplossing ligt zelden op de tekentafel
Maintenance in de 21e eeuw Bij het optimaliseren van onderhoud wordt vaak gekozen voor herontwerp van machines en gebruiksafhankelijk onderhoud. Maar zijn dit de effectiefste wapens in de strijd tegen storingen? In de vele jaren dat ik onderhoudsorganisaties heb bijgestaan bij het optimaliseren van hun onderhoudsplannen is mij een ding in het bijzonder opgevallen. Techneuten zijn dol op het herontwerpen van hun machines. De ervaring leert echter dat herontwerp meestal niet de effectiefste oplossing is in de strijd tegen storingen.
pagina 6
Intelligente brandveiligheidskast met 24/7 monitoring Veiligheid 24/7 te garanderen
Intelligente brandveiligheidskast met 24/7 monitoring
Veiligheid 24/7 te garanderen Brandveiligheidskasten evolueren van veilig naar intelligent. Bij de nieuwe generatie is openen een kwestie van één druk op de knop en is het mogelijk de veiligheid 24/7 te garanderen door installatie van een systeem dat continu de afzuiging monitort. Want juist de dampen die vrijkomen uit de geopende verpakkingen kunnen gevaarlijk zijn. Brandveiligheidskasten zijn speciaal ontwikkeld voor de opslag van een werkvoorraad gevaarlijke stoffen nabij de werkplek, zoals vastgelegd in de richtlijn voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen (PGs15). Waar de chemicaliën bij andere PGs15-opslagvoorzieningen in gesloten verpakkingen zitten, worden in een brandveiligheidskast vaak aangebroken en dus geopende verpakkingen geplaatst. Hieruit kunnen dampen vrijkomen, waardoor zich damp in de kastruimte kan ophopen. Om de dampdruk op een veilig niveau te houden, is goede afzuiging en de juiste luchthuishouding in de kast van groot belang.
pagina 8
Alarmmanagement is geen one-time effort Continu evalueren, verbeteren en trainen
Alarmmanagement is geen one-time effort
Continu evalueren, verbeteren en trainen Alarmmanagement zorgt ervoor dat de juiste informatie over een alarm op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomt. Alarmmanagement is een must en vereist dat op de werkvloer aanwezige kennis in het systeem wordt geïntegreerd. Daarna blijft het een kwestie van evalueren, verbeteren en trainen. momenten uit of er worden verkeerde beslissingen genomen. Alarmmanagement maakt dat de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon terechtkomt, zodat de juiste actie kan worden ondernomen, en voorkomt het negeren van belangrijke alarmmeldingen.
pagina 10
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren