MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Maintenance Benelux 2018-1 20-02-2018
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Maintenance Benelux 2018-1
PhD onderzoek: Slim onderdelen inkopen met rekenmodel; Nieuwe beurs: Maintenance Gorinchem; Maintenance Antwerpen samen met Pumps & Valves; Kennis: CBM-interval bepalen; Column: De wereld van morgen.

Verschenen: 20-02-2018
Slim onderdelen inkopen met rekenmodel Promotieonderzoek voegt factor ‘beschikbaarheid’ toe
Slim onderdelen inkopen met rekenmodel
Promotieonderzoek voegt factor ‘beschikbaarheid’ toe Conditiegestuurd onderhoud in de procesindustrie is complex. In haar promotie onderzoek voegt Minou Olde Keizer aan het plannen van onderhoud een onmisbare factor aan toe: beschikbaarheid van middelen, mensen en reserve-onderdelen.
Aangenaam verrast. Zo reageerde Minou Olde Keizer toen ze voor haar net afgeronde proefschrift de World Class Maintenance Award 2017 uitgereikt kreeg. “De competitie was spannend. Er deden veel andere PhD’s mee. Voor mij was deelname interessant, omdat het juist voor bedrijven en de dagelijkse onderhoudspraktijk bedoeld is.” De jury concludeerde dat Olde Keizers promotieonderzoek juist in dat opzicht van grote waarde is.
pagina 2
Nieuw: Maintenance Gorinchem Vakbeurs komt naar Nederland
Nieuw: Maintenance Gorinchem
Vakbeurs komt naar Nederland Na Dortmund, Antwerpen en Zürich komt de vakbeurs Maintenance nu ook naar Gorinchem. De beurs focust op industrieel onderhoud en asset management en vindt plaats op 17, 18 en 19 april 2018.
Maintenance Gorinchem is een ontmoetingsplaats voor iedereen die beroepsmatig met onderhoud te maken heeft. De focus ligt op het delen van kennis, innovaties en technologieën die het proces verder optimaliseren. Bezoekers vinden er een waaier van diensten en producten: van onderhoud tot inspec- tie en van IT tot veiligheid.
pagina 5
Vooruitblik Maintenance 2018, Antwerpen Synergie met Pumps & Valves in Antwerp Expo
Vooruitblik Maintenance 2018, Antwerpen
Synergie met Pumps & Valves in Antwerp Expo De vakbeurs Maintenance, die gelijktijdig met Pumps & Valves in Antwerpen op 21 en 22 maart plaats vindt, is de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor specialisten in industrieel onderhoud, shutdown-technologie, asset management en productiebetrouwbaarheid. Een overzicht van de hoogtepunten. Ook dit jaar verwacht beursorganisator Easy Fairs weer zo’n 300 exposanten die hun expertise, producten en diensten zullen tonen in de vier hallen van Antwerp Expo. Dit voor de beurzen Pumps & Valves en Maintenance samen.
pagina 7
CBM-Interval niet gebaseerd op risico
CBM-Interval niet gebaseerd op risico
Als het gaat over hoe vaak Condition Based Maintenance moet worden uitgevoerd, is de redenatie vaak: ‘We vinden bijna nooit wat, dus we kunnen minder vaak controleren’, of ‘Het onderdeel is kritisch, dus laten we maar vaker controleren’. Beide redeneringen kloppen niet. Het interval van een CBM-taak is namelijk niet afhankelijk van hoe vaak een onderdeel faalt en ook niet van de gevolgen van het falen van dat onderdeel, maar van het PF-interval.
De frequentie waarmee een CBM-taak wordt uitgevoerd, is gebaseerd op het feit dat vrijwel alle storingen niet plotseling optreden, maar dat het vaak mogelijk is om vast te stellen dat de storing zich aan het ontwikkelen is. De figuur laat zien hoe dit eruit ziet. Dit wordt de PF-curve genoemd.
pagina 8
De wereld van morgen Column Lubert Gerrits, Ultimo
De wereld van morgen
Column Lubert Gerrits, Ultimo De wereld van de maintenance manager verandert. Op zich is zo’n verandering niets nieuws onder de zon. Maar waar de eerste industriële revolutie letterlijk op stoom moest komen, dendert de vierde revolutie als een hoge-snelheidstrein door het landschap. Nieuwe technologieën schieten als paddenstoelen uit de grond en hun toepassingsmogelijkheden lijken eindeloos. Connectivity, data analytics en machine learning zijn enkele sleutelwoorden die horen bij Industry 4.0.
pagina 11
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel