Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
12-11-2020  |  307x
Deel dit bericht

Maintenance en Worksafe verplaatst naar april 2022

Gorinchem – De vakbeurzen Maintenance en Worksafe stonden dit najaar gepland op 1, 2 & 3 december. Het evenement dat volledig in het teken staat van veilig onderhoud binnen de industrie zou oorspronkelijk plaatsvinden op 21, 22 & 23 april 2020 maar werd door de eerste Coronagolf verplaatst naar dit najaar. Helaas hebben de op 13 oktober aangekondigde maatregelen en het sterk groeiende aantal besmettingen ertoe geleid dat het event wederom verplaatst moet worden. Michiel Schröder, Event Manager: “De gedeeltelijke lockdown geeft te veel zorgen over de opkomst tijdens de beursdagen en de gezondheid van de exposanten, bezoekers en eigen medewerkers. De overheid maakt onderscheid tussen evenementen en beurzen, maar adviseert aan de andere kant ook zo min mogelijk persoonlijke contacten en reisbewegingen. Het besluit om het evenement te verplaatsen was onontkoombaar.”

Dit jaar zou de tweede editie van vakbeurs Maintenance gelijktijdig met vakbeurs Worksafe plaatsvinden in Evenementenhal Gorinchem. Worksafe is een gevestigde Europese vakbeurs met succesvolle edities in Dortmund, Antwerpen en Namen. Hier kwam in 2020 voor het eerst de Nederlandse editie in Gorinchem bij. De combinatie van beide vakbeurzen resulteerde in een sterk en compleet platform voor de industrie. Eén evenement met toepasbare technologie en werkwijzen om een productieproces efficiënter en veiliger te maken. Schröder: “Het concept werd zeer positief ontvangen door de markt. Met ruim 110 exposanten hadden we een mooie beursvloer gevuld met specialisten in onder andere instrumentatie, asset management & field services, software, rampenpreventie en -bestrijding, industriële onderhoudstechnologieën, persoonlijke beschermingsmiddelen en explosieveiligheid”.

Veilig verklaarde locatie

Direct na de officiële “GO” voor het organiseren van vakbeurzen, in juli j.l., is beursorganisator Easyfairs aan de slag gegaan met een preventief protocol met diverse maatregelen. Alle gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor Evenementenhal Gorinchem zijn in september met succes geauditeerd door SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle en certificering. Schröder: ”De organisatie heeft er alles aan gedaan om een veilig platform te creëren waar de industrie elkaar op een verantwoorde manier kan ontmoeten en zaken doen. Mede door deze maatregelen behielden we het vertrouwen van de deelnemers en bezoekers. Echter, het sentiment om naar de vakbeurs te komen, verslechterde snel na de nieuwe maatregelen, gepresenteerd in de persconferentie op 13 oktober. Door de onzekere richting van de tweede Coronagolf zijn we in gesprek gegaan met de belanghebbenden van het evenement.”. De deelnemers van het evenement hebben bij een recente uitvraag vrijwel unaniem aangegeven een voorkeur te hebben om het evenement door te schuiven naar een later moment. Schroder: “We hebben besloten om gehoor te geven aan de wens van exposanten om het evenement te verplaatsen naar 12, 13 & 14 april 2022.”.

Voortborduren op een sterk programma

Easyfairs heeft voor deze editie een sterk programma gevormd, waarbij de thema`s Assets, Veiligheid en Human Factor de basis vormen voor het vrij toegankelijke conferentieprogramma. Samen met NVDO, Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud, is een mooi conferentieprogramma samengesteld. Schröder: “De richting van het evenement zetten we door naar 12, 13 & 14 april 2022. De extra tijd die we nu krijgen, geeft ons de ruimte om deze events kwalitatief en kwantitatief te ontwikkelen. We danken alle partijen die ons zo gesteund hebben in de afgelopen periode. Hun betrokkenheid en loyaliteit doet ons goed. We kijken met veel enthousiasme uit naar de editie in 2022 om samen met hen het maximale eruit te halen”.

Bedrijfsinformatie

Easyfairs
Easyfairs
Informatie over Easyfairs Easyfairs Nederland maakt onderdeel uit van Easyfairs Group. Deze internationale eventorganisator en beheerder van expohallen staat op de 18e plaats in de lijst van ’s wereld toonaangevende beursbedrijven. In 2018 werd Easyfairs uitgeroepen tot ‘Onderneming van het Jaar’ en in 2019 door Deloitte bekroond tot ‘Best Managed Company’. Easyfairs Group organiseert 220 events in 18 verschillende landen (Algerije, België, China, Denemarken, Verenigde Arabische Emiraten, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Portugal, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Nederland) en beheert 10 expohallen in België, Zweden en Nederland (Antwerpen, Gent, Mechelen-Brussel Noord, Namur, Gotenburg, Malmö, Stockholm, Gorinchem, Hardenberg en Venray). Easyfairs Nederland is ontstaan uit twee organisaties: Easyfairs en Evenementenhal. Beide organisaties hebben elkaar in 2016 gevonden en besloten de krachten te bundelen. De missie van Easyfairs is het bedienen van verschillende communities en hen een beeld te geven van hun toekomst op niet te missen events die aansluiten op hun behoeften. In Nederland organiseert Easyfairs meer dan 80 events. Het portfolio bestaat onder andere uit: Empack, Solids, Pumps & Valves, Maintenance, Worksafe, Aqua NL, MIX, Recycling & Metavak. Easyfairs Nederland beheert drie eventlocaties in Nederland: Evenementenhal Gorinchem, Evenementenhal Hardenberg en Evenementenhal Venray. Easyfairs Nederland organiseert ook beurzen en evenementen op externe locaties, waaronder in RAI Amsterdam, Ahoy Rotterdam, Jaarbeurs Utrecht en Brabanthallen in Den Bosch. Easyfairs Nederland streeft ernaar om Nederlands meest dynamische, flexibele en doeltreffende speler te zijn in de evenementensector. Om dit doel te bereiken zet de organisatie de beste marketing- en technologietools in voor haar medewerkers en creëert het sterke merken. ‘Visit the future’ met Easyfairs Nederland.
Laatst bijgewerkt: 05-12-2019

Gerelateerde artikelen

Meer berichten

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren