Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
23-07-2020  |  440x
Deel dit bericht
Magazijn Hofa (Holland Fasteners) in Bleiswijk

Indutrade Benelux neemt Hofa (Holland Fasteners) over

Indutrade Benelux groeit gestaag. De technische bedrijvengroep is 21 juli jongstleden uitgebreid met de firma Hofa B.V. (Holland fasteners). Hofa is in 1981 opgericht. Het bedrijf is sinds 2016 gevestigd in Bleiswijk. Hofa heeft een sterke reputatie opgebouwd als leverancier van bevestigingsoplossingen door het vertegenwoordigen van A-merken, flexibiliteit, just-in-time levering en het bieden van standaard onderdelen én maatwerk tegen concurrerende prijzen.

Strategische partner

De komende jaren wil de directeur zijn rol in het bedrijf verkleinen. Daarom ging hij op zoek naar een strategische partner die helpt om groeimogelijkheden ten volle te benutten en de beste kansen biedt voor zowel Hofa, de medewerkers als hemzelf. Deze zoektocht resulteerde in de aansluiting bij Indutrade Benelux. De decentrale structuur van Indutrade vormt het hart van hun cultuur en strategie. Hierdoor behouden bedrijven hun identiteit en autonomie, terwijl ze profiteren van de samenwerking met zusters binnen de technische bedrijvengroep.

Samenwerking met Marktlink

Hofa werd in het overnametraject bijgestaan door Marktlink. Jelmer Duijve heeft vanuit Marktlink gezamenlijk met Wessel van Huizen en Tim Rikmenspoel Hofa begeleid bij de verkoop. Duijve vertelt hierover: “Gestart vanuit zijn garage, heeft de ondernemer in 40 jaar tijd een prachtig bedrijf neergezet. Om op termijn te kunnen genieten van zijn ‘pensioen’ en om de toekomst van Hofa te waarborgen, zijn we op zoek gegaan naar een geschikte koper. Deze hebben we uiteindelijk gevonden in Indutrade. Als langetermijninvesteerder en eigenaar van diverse groothandels in bevestigingsmaterialen, is het de perfecte match. De samenwerking gaat voor beide partijen ontzettend veel wederzijdse versterkingen opleveren.”

Bevestigingsmaterialen

Het assortiment bevestigingsmaterialen van Hofa bestaat onder andere uit schroeven, bouten, ringen, moeren, pluggen/ankers, draadstangen en schroefgereedschappen (bits). Door een optimale mix van kwaliteit, service, prijsstelling en voorraadbeheer beschikt Hofa over een uitstekende concurrentiepositie. Daarnaast speelt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) met zorg voor mens en milieu binnen en buiten de onderneming bij de activiteiten van Hofa een belangrijke rol.

Over Indutrade

Onder de Indutrade Benelux-holding vallen de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde, Indutrade AB. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten.

Indutrade heeft als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. De decentrale structuur vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen de organisatie.

Vanuit de Indutrade Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.

Bedrijfsinformatie

Indutrade Benelux B.V.
Indutrade Benelux is de holdingmaatschappij van de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde Indutrade AB. De Indutrade-bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten. We richten ons op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De groep is verdeeld in vijf divisies: • Engineering & Equipment • Flow Technology • Industrial Components • Special Products • Fluids & Mechanical Solutions Onze doelstelling is verder te groeien als onderscheidende technische verkooporganisatie in Noord-Europa. Niet alleen in verkoopcijfers en winstgevendheid, maar ook als het gaat om technische expertise en lokale infrastructuur. Om dit te bereiken heeft de Indutrade-organisatie een sterk gedecentraliseerde structuur. Onze bedrijven hebben ieder hun eigen identiteit en bedrijfsvisie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen onze organisatie en een optimale dienstverlening aan onze klanten. Als moedermaatschappij biedt Indutrade Benelux ondersteuning op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen. De Indutrade-organisatie bestaat inmiddels uit meer dan 180 ondernemingen, waarvan er 16 zijn gevestigd in de Benelux. De bedrijven variëren in omvang, maar hebben over het algemeen tussen de 15 en 70 medewerkers. De werkwijze van de Indutrade-bedrijven is gebaseerd op een landurige relatie en intensieve samenwerking met hun klanten en leveranciers. Optreden als een technische probleemoplosser is daarbij een belangrijke toegevoegde waarde. Het leveren van kwaliteitsproducten en het bieden een uitstekende service hebben altijd de prioriteit. Een groot deel van onze bedrijven is ISO-gecertificeerd of voldoet aan andere kwaliteitseisen die in de verschillende markten noodzakelijk zijn. Wij komen graag in contact met ondernemers die van plan zijn hun bedrijf te verkopen. Spreekt onze bedrijfsfilosofie u aan? Neem dan contact met ons op. Het maakt niet uit of u zich nog in de oriënteerde fase bevindt.
Laatst bijgewerkt: 27-01-2014

Meer berichten

Indutrade-bedrijf Kin Pompentechniek neemt Corode over
Indutrade-bedrijf Kin Pompentechniek neemt Corode over
Kin Pompentechniek in Rijen, dochteronderneming van Indutrade Benelux, heeft 5 juli jongstleden de aandelen van Corode B.V. in Boxtel overgenomen. Indutrade ondersteunt haar technische (handels)bedrijven bij actief ondernemerschap. Deze uitbreiding van Kin Pompentechniek is daarvan een mooi voorbeeld. Centrifugaalpompen en filtersystemen Corode staat al meer dan 45 jaar wereldwijd bekend als leverancier van kunststof en roestvrijstalen centrifugaalpompen en filtersystemen voor de chemische, galvanische en afvalwaterzuiveringsindustrie. Het bedrijf uit Boxtel ontwerpt en vervaardigt een breed assortiment aan pompen en filtersystemen voor het verpompen, de recirculatie en het sproeien en zuiveren/filtreren van afvalwaterstromen, etsende vloeistoffen, chemische en sterk corrosieve vloeistoffen en vloeistoffen in de electroplating/galvanische industrie. Vruchtbare samenwerking Rob Kouvelt, directeur Kin Pompentechniek, en Pete Odekerken, directeur en voormalig
05-07-2017  |  3309x  |  Kort nieuws  | 
Indutrade Benelux breidt uit met PECO Select Fasteners
Indutrade Benelux breidt uit met PECO Select Fasteners
8 januari jongstleden heeft de firma Peco Select Fasteners uit Berschenhoek zich aangesloten bij Indutrade Benelux. De nieuwste telg in de Indutrade-groep is gespecialiseerd in oplossingen voor bevestigingsvraagstukken. Het assortiment bestaat onder andere uit verschillende soorten boutenverbindingen van Europese origine voor veeleisende toepassingen. Aansprekende projecten De bouten en andere bevestigings- en constructie-artikelen van PECO worden toegepast in aansprekende projecten. Zo is de complete dakconstructie van het Wembley-stadion voorzien van door PECO geleverde voorspanbouten. Ook voor de constructie van het nieuwe Centraal Station en de Markthal in Rotterdam zijn bevestigingsartikelen van PECO gebruikt. Het bedrijf leverde ook de Titanium pasbouten voor de Nuna 5, de zonnewagen waarmee het Nuon Solar Team/TU Delft vier keer op rij de World Solar Challenge won. Samenwerking met Douwes PECO gaat binnen Indutrade Benelux intensief samenwerken
12-01-2016  |  3125x  |  Kort nieuws  |   | 
EPG Hydraulistics sluit zich aan bij Indutrade Benelux Indutrade Benelux heeft op 1 oktober EPG Hydraulistics overgenomen
EPG Hydraulistics sluit zich aan bij Indutrade Benelux
Indutrade Benelux heeft op 1 oktober EPG Hydraulistics overgenomen Indutrade Benelux heeft op 1 oktober EPE-Goldman BV (EPG Hydraulistics) overgenomen. EPG is gevestigd in Schiedam en levert sinds 1972 hydraulische componenten van gerenommeerde merken aan de Nederlandse en Belgische industrie. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in hydraulische onderdelen voor o.a. de machinebouw, scheepsbouw, offshore, landbouw, chemie en petrochemie. De producten worden geleverd vanuit het centrale magazijn in Schiedam. EPG levert meer dan 25.000 verschillende componenten, waaronder: • Pijpkoppelingen • Kogelkranen • Accumulatoren • Filters / Filterelementen • Slang / Slangkoppelingen • Snelkoppelingen • Pijpbevestigingsbeugels • Flenzen • Manometers / Meetkoppelingen • Hydrauliekbuis • Adapters Over Indutrade Indutrade Benelux is de holding waaronder de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde Indutrade AB, vallen. De Indutrade-bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt
02-10-2015  |  3991x  |  Kort nieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren