MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
08-07-2019  |  584x
Deel dit bericht

Fluke maakt voorspellend onderhoud eenvoudig, veilig en snel

via draadloze oplossingen voor conditiebewaking

Onderhoudstechnici en managers zijn nu in staat om continue en real-time de conditie van het machinepark en de gebouwbeheersystemen te bewaken. Dit wordt mogelijk door het gebruik van cloud-gebaseerde software om de real-time en historische gegevens van Fluke Connectô-instrumenten en sensoren te combineren. De introductie van draadloze sensortechnologie voor conditiebewaking, waarmee gegevens eenvoudig vanaf elke locatie toegankelijk zijn, heeft gezorgd voor veilige, kosteneffectieve onderhoudsprogramma's. Onderhoudsteams kunnen op afstand potentiŽle storingen in apparatuur opsporen en verhelpen voordat deze kostbare storingen en productieonderbrekingen veroorzaken. Voorspellend onderhoud is nu niet alleen vereenvoudigd, maar is ook veiliger en sneller.

Bewaking om productiestoringen te voorkomen
Het bewaken van alle apparatuur in een productie omgeving kan lastig zijn, vooral wanneer er sprake is van krappe budgetten en een beperkte hoeveelheid personeel. Belangrijke apparatuur in commerciŽle en industriŽle omgevingen kan nogal eens symptomen vertonen die wijzen op een toekomstige storing. Toch blijven die aanwijzingen vaak onopgemerkt. Terwijl veel kritische onderdelen van het machinepark vaste bewakingssystemen hebben, wordt veel andere belangrijke apparatuur -zoals pompen, warmtewisselaars, compressoren, motoren en blazers- mogelijk niet bewaakt. Voor deze minder kritische, maar nog steeds essentiŽle apparatuur is het niet altijd mogelijk om abnormaliteiten te registreren voordat deze tot storing of uitval leiden. Hier is extra bewaking nodig; conditiebewaking kan helpen.

Draadloze sensoren voor nieuwe onderhoudsprogramma's
De nieuwste conditiebewakingssystemen van Fluke zijn eenvoudig te installeren. Ze veranderen de manier waarop de industriŽle wereld onderhoudsactiviteiten uitvoert met draadloze sensoren en gateways - een veelzijdig systeem dat eenvoudig door elk team in een fabriek kan worden geplaatst. Apparatuur wordt continu bewaakt, zodat gegevens over trillingen, elektriciteit en temperatuur vanaf elke plek in een bedrijf wordt geregistreerd. De metingen kunnen worden bewaakt via real-time alarmen en de gegevens zijn altijd toegankelijk vanaf smart phone, tablet of PC als deze in verbinding staan met internet. Door historische trends met elkaar in verband te brengen en door het lokaliseren van actuele omstandigheden, kunnen mogelijke storingen tijdig worden gedetecteerd en kan de inzetbaarheid van de apparatuur worden verhoogd.

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel