NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
19-03-2018  |  2766x
Deel dit bericht

Een Condition Monitoring werkwijze op maat

Trillingsmetingen en trillingsanalyse als vorm van condition monitoring (conditiebewaking) kan op diverse manieren worden ingericht. Afhankelijk van diverse factoren dient er per machine een keuze gemaakt te worden welke aanpak het beste aansluit. Een aantal factoren die meespelen zijn; is er een trillingsbewakings-systeem aanwezig? Gaat het om een kritische machine binnen het proces? Zijn er redundante machines die bij uitval van een machine het werk kunnen opvangen? Wat zijn de kosten bij stilstand?

Optie 1

De eerste optie is de meest uitgebreide variant van condition monitoring. Naast een machine-bewakingssysteem voor trillingsbewaking is er ook een analysekaart voor condition monitoring geplaatst waarmee de signalen worden verwerkt. Deze aanpak wordt veelal toegepast bij gasturbines, stoomturbines en compressoren waar het VM600-bewakingssysteem van Vibro-Meter is geïnstalleerd.

Wij bieden de volgende diensten:

* Periodiek op afstand data analyseren

Onze specialisten kunnen door middel van remote desktop inloggen op het meetsysteem en de data-analyseren. Deze vorm wordt ook wel remote condition monitoring genoemd. Voor deze vorm dient er een dedicated server geplaatst te worden waar de analyse-software van VibroMeter op is geïnstalleerd; VibroSight. Onze specialisten analyseren de machine op vaste momenten waarna een rapportage ontvangt met de eventuele bevindingen en adviezen.

* Periodiek – data uitlezen op locatie

Een andere vorm van deze opstelling is dat wij bij u op locatie langskomen om de data uit het meetsysteem te lezen. De data wordt vervolgens op kantoor door specialisten geanalyseerd waarna u een rapportage ontvangt van de bevindingen. Ook hier geldt dat wij op vaste momenten bij u langskomen en op vaste momenten een rapportage toegestuurd krijgt met de eventuele bevindingen en adviezen.

* Automatische alarmeringen richting specialisten

Doordat de analyse-kaarten constant data ontvangt en opslaat kunnen onze specialisten direct worden gealarmeerd wanneer een grenswaarde wordt bereikt. Hierdoor kunnen onze specialisten ad hoc reageren en een analyse maken om de oorzaak te achterhalen.
Doordat de analyse-kaarten constant data opslaat en verwerkt wordt dit ook wel continue of online condition monitoring genoemd.

Lees op onze website de andere mogelijkheden.

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

Istec International breidt uit naar Geleen (Chemelot)
Met de uitbreiding versterken wij onze dienstverlening in Zuid-Nederland en België In februari opent Istec International een nieuwe vestiging op het industrieterrein Chemelot in Geleen. Met deze uitbreiding versterken wij onze dienstverlening voor klanten in Zuid-Nederland en België met betrekking tot trillingsmetingen, engineering, service-werkzaamheden en procesinstrumentatie. Tevens vormt de locatie een laagdrempelig lokaal aanspreekpunt en zal het worden ingezet voor trainingen op het gebied van trillingsmetingen, condition monitoring, procesinstrumentatie, ATEX en Functional Safety (SIL). On-site specialisten Dé Verschuren (General Manager), al vele jaren een vertrouwd gezicht op het terrein, en twee specialisten die recent zijn gestart bij Istec maken deel uit van de vaste bezetting; Peter Bisschop (Application Consultant) en Glenn Ackermans (Rotating Engineer). Ook voor hen is Chemelot al jaren een bekend terrein en hebben ieder veel kennis en ervaring binnen hun vakgebied. Peter is specialist in procesinstrumentatie voor een breed
29-01-2018  |  2721x  |  Kort nieuws
Vier hoofd-oorzaken van trillingen bij roterende machines
Vier hoofd-oorzaken van trillingen bij roterende machines
Trillingen bij roterende machines, zoals pompen, motoren, turbines en compressoren zijn bijna altijd een signaal dat de machine niet optimaal functioneert. Een machine die langdurig verhoogde trillingen ondergaat zal niet de verwachte levensduur halen en daarnaast kan het voor (levens)gevaarlijke situaties zorgen. Het is daarom belangrijk om de oorzaak van een trilling te achterhalen door middel van trillingsmetingen. In dit artikel beschrijven we in het kort de vier meest voorkomende oorzaken van trillingen bij roterende machines. Oorzaken van trillingen Trillingen aan een roterende machine kan één of meerdere oorzaken hebben en om de oorzaak/oorzaken van een trilling te vinden maken we gebruik van trillingssensoren. Op basis van vele jaren ervaring en vele trillingsanalyses komen wij tot deze vier meest voorkomende oorzaken van trillingen aan roterende machines: - Schade aan lagers - Beschadigde of versleten tandwielen - Uitlijningsproblemen - Onbalans 1.
05-12-2017  |  4735x  |  Kennisbijdrage  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren