NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kennisbijdrage
14-02-2020  |  356x
Deel dit bericht

Veilig werken in Besloten Ruimten

Besloten Ruimten. Eenvoudig betreden. Veilig verlaten.

Wat is een besloten ruimte?

Veel werkplekken bevatten gebieden die worden beschouwd als "besloten ruimten". Een besloten ruimte is een moeilijk te betreden werkplek. Hoewel deze ruimten in principe niet bedoeld zijn voor mensen, moeten ze toch met regelmaat betreden worden voor bijvoorbeeld inspecties, reparaties, of schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden.

Besloten ruimten kunnen zowel onder- als bovengronds zijn en hebben gelimiteerde in- en uitgangsmogelijkheden. Dit betekent dat de gebruikers van de besloten ruimte niet op elk moment weg kunnen uit de ruimte en te maken hebben met verschillende risicos.

Wist je dat?

Tussen de 50% en 60% van de slachtoffers mensen zijn die een ander teamlid proberen te redden? 50% van de sterfgevallen in besloten ruimten gevolgen zijn van zuurstoftekort? Er jaarlijks ongeveer 90 doden gerelateerd zijn aan werken in besloten ruimtes volgens het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (OSHA)? 25% van besloten ruimten een giftige atmosfeer hebben?

Deze cijfers liegen niet. Er zijn gewoonweg nog te veel ongelukken bij het werken in besloten ruimten te betreuren. In 2015 zijn maar liefst 11 doden bij ongevallen gerapporteerd bij het betreden van besloten ruimten. Bij werken in besloten ruimten is het gebruik van valbeveiliging van groot belang.

Meer weten over navigeren in werkplekken met besloten ruimten?
Neem dan contact met ons op. Wij hebben uitgebreide informatie in de vorm van whitepapers, checklists, mogelijke trainingen op maat en een uitgebreid assortiment valbeveiligings- en reddingsmiddelen.

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren