NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kennisbijdrage
13-01-2017  |  5031x
Deel dit bericht
Magnetostrictieve niveautransmitters

Hoe werkt een magnetostrictieve niveautransmitter?

Magnetostrictieve niveautransmitters gebruiken opwaartse kracht, magnetisme en elektronica om nauwkeurig niveau te meten van diverse soorten vloeistoffen, zoals grensvlak en onoplosbare vloeistoffen met een twee vlotterontwerp.

In een magnetostrictieve niveautransmitter zit een vlotter die speciaal is geselecteerd voor de specifieke vloeistofdichtheid. De vlotter is op zon manier aan de niveautransmitter-stem gemonteerd dat de vlotter op en neer kan bewegen met het vloeistofniveau. De vlotter is voorzien van een magneet.

Om de positie van de vlotter te weten stuurt de magnetostrictieve niveautransmitter-elektronica een korte stroompuls naar de sensor in de stem met een specifieke frequentie. Hierdoor wordt een magnetisch veld opwekt langs de gehele stem. Dit magnetisch veld reageert direct met het magnetisch veld wat gegenereerd wordt door de magneet in de vlotter.

Het algemene effect is dat tijdens deze korte periode de stroompuls aanwezig is, er een torsiepuls in de draad wordt opgewekt (als een geluidstrilling of golf) en dat deze puls terug loopt naar de niveautransmitter-elektronica. De time-of-flight (TOF) tijd tussen het uitsturen van de puls en het retoursignaal van de torsiepuls geeft de positie (en dus het vloeistofniveau) van de vlotter weer. De transmitter zal dit uitsturen als een 4-20mA signaal.

Applicaties

- Niveau controleren van snel veranderende vloeistofniveaus
- Niveau meting van vloeistoffen in tanks
- Olie in water meting 2-vlotter-uitvoering

Bron: FineTek

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren