NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kennisbijdrage
13-08-2015  |  5941x
Deel dit bericht
De sensor moest in het blauw omcirkelde gat worden geschroefd  (G 3/4”).

Risico’s te laag olieniveau in hydraulische systemen

Wordt u op tijd gewaarschuwd?

Oliebewaking in hydraulische systemen houdt veel bedrijven bezig. In dit expertartikel gaan we dieper in op een applicatie bij een hydraulische powerpack die gebruikt wordt voor het bedienen van een scheepskraan. Het betreffende bedrijf zocht niveausensoren om een alarm te geven bij een te laag olieniveau.

De klant gaf aan dat de sensor in het blauw omcirkelde gat (zie afbeelding) moest worden geschroefd (G 3/4”). Bij een bepaald niveau moet de niveausensor een contact verbreken (dus NC). Deze applicatie werd in Atex EXI uitgevoerd, dus ook de niveauschakelaar moest EXI zijn.

Voor deze toepassing was de passende oplossing om een UNS1000-EXI niveauschakelaar van Barksdale boven in de tank te installeren. Deze multi-vlotterschakelaars kunnen op iedere gewenste lengte worden gemaakt, met het schakelpunt op de door de klant opgegeven plaats. De procesaansluiting was in dit geval geen probleem. Deze kon de klant kiezen tussen 1/2” en 2”. In een messing of RVS-uitvoering

Dit type niveauschakelaars kan flexibele oplossingen bieden. Ze zijn geschikt voor alle applicaties waar men motor- en aandrijfolie moet bewaken en monitoren, zoals hydraulische powerpacks, brandstoftanks, dieselaangedreven powerpacks, noodstroomaggregaten of de noodstroomvoorziening van een datacenter.

Ook als er rekening moet worden gehouden met een EX-omgeving of toepassingen binnen de scheepvaart, zijn er volop mogelijkheden voorzien van de benodigde certificaten zoals, EXD, EXI of GL.

Het is ook mogelijk de sensor uit te voeren met een temperatuurcontact. Zo heeft u niveau- èn temperatuurbewaking in dezelfde sensor.

Bedrijfsinformatie

Hitma Groep B.V.
Hitma Groep B.V.
Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in ieder bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Ook wanneer je al een offerte hebt aangevraagd bij een andere leverancier en twijfelt over het advies of de prijs, kun je bij ons terecht voor een second opinion. Wij geloven we in `zaken doen met mensen, niet met bedrijven`. Daarmee bedoelen we dat onze klanten snel, intensief en persoonlijk contact krijgen met de juiste specialist. Wij geven niet klakkeloos antwoord op je vraag, maar bieden een technische oplossing voor wat je daadwerkelijk nodig hebt. Sinds 1926 bieden wij technische oplossingen (componenten, systemen) en service aan bedrijven binnen de (petro)chemische en farmaceutische industrie, de olie-, gas- en energiesector, ingenieursbureaus, ziekenhuizen, de voedingsmiddelenindustrie, machinebouwers, installatiebedrijven en de zware industrie. Voor onze kernactiviteiten werken we nauw samen met gerenommeerde fabrikanten van hoogwaardige technische producten. Onze specialisten vormen de brug tussen technologie en de klantapplicatie. De HITMA-organisatie is gespecialiseerd in diverse vakgebieden, waaronder: - Drukbeveiliging (breekplaten, veerveiligheden) - Filtratie - Instrumentatie, meten en regelen - Single-use technologie - Monstername - Gas- en vlamdetectie - Slangen - Gebouwautomatisering - Service, trainingen, laboratoriumonderzoek
Laatst bijgewerkt: 05-08-2020

Gerelateerde berichten

HITMA Instrumentatie presenteert Barksdale BPS3000 op WOTS 2014 30 september t/m 3 oktober (stand 11C032)
HITMA Instrumentatie presenteert Barksdale BPS3000 op WOTS 2014
30 september t/m 3 oktober (stand 11C032) Tijdens de beurs World of Technology Science 2014 presenteert HITMA Instrumentatie de elektronische drukschakelaar BPS3000 van Barksdale. De beurs vindt plaats van 30 september t/m 3 oktober 2014 in Jaarbeurs Utrecht. Barksdale BPS3000 De BPS3000 serie van Barksdale is een elektronische drukschakelaar met optionele transmitteruitgang. De drukschakelaar is voorzien van een perfect leesbaar LED-display en is volledig draaibaar. Zo kunnen het display en de elektrische aansluiting afzonderlijk van elkaar worden gedraaid in de ideale stand. Naast de standaard uitvoeringen kan de BPS3000 ook worden uitgevoerd met andere procesaansluitingen, analoge uitgang en of EPDM dichtingen. Specificaties • voeding: 24Vdc • contact: 2x PNP (optioneel 1x PNP) • uitgang: optioneel 4-20 mA of 0-10V • dichting: FKM (optioneel EPDM) • aansluiting: 1/4`BSP (optioneel 1/2`BSP flush, 1/4`NPT) U kunt HITMA Instrumentatie van 30 september t/m 3 oktober 2014 bezoeken op het Veldinstrumentatie
29-07-2014  |  4000x  |  Kort nieuws  | 
HITMA Instrumentatie biedt uitgebreid pakket schakelaars en transmitters in
Verschildrukmeting Voor ATEX-gecertificeerde verschildrukmeters levert HITMA Instrumentatie onder andere de Dwyer AT2DH3 en de Dwyer AT2 3000 MR. Deze verschildrukmeters worden veelvuldig gebruikt voor het meten van lage verschildrukken gecombineerd met lage statische drukken. Diverse combinaties zijn mogelijk namelijk met of zonder analoge uitgang, relaiscontacten, display of analoge aanduiding. Drukmeting De Barksdale drukschakelaar serie B1X-B2X is een explosievaste drukschakelaar voor hoge druk met een herhalingsnauwkeurigheid van 1%. Deze serie bevat schakelbereiken vanaf 5 bar tot 450 bar. De Barksdale drukschakelaar serie D1X-D2X bevat een roestvrijstaal membraam en schakelbereiken vanaf 1 mbar tot 10bar. Door deze eigenschappen zijn de schakelaars ideaal voor pomp- en compressorbeveiliging, hydraulische toepassingen, olie en gas. Debietmeting De V4 vaanschakelaar van Dwyer is een universeel toepasbare doorstroomschakelaar in een robuuste behuizing
19-05-2014  |  4020x  |  Kort nieuws
Barksdale BPS 3000 drukschakelaar nieuw bij HITMA Instrumentatie
Barksdale BPS 3000 drukschakelaar nieuw bij HITMA Instrumentatie
De Barksdale BPS 3000 elektronische drukschakelaar met optionele transmitter is sinds kort opgenomen in het assortiment van HITMA Instrumentatie. De drukschakelaar is voorzien van een volledig draaibaar LED-display waardoor het display en de elektrsiche aansluiting afzonderlijk van elkaar naar de ideale stand kunnen worden gedraaid. De Barksdale BPS 3000 heeft een 14-segment LED-display 4 digits dat 180˚ draaibaar is. De drukschakelaar heeft een RVS- en IP67 gehuizing en bevat een hoge EMC-protectie. Naast de standaard uitvoeringen kan de BPS 3000 ook worden uitgevoerd met andere procesaansluitingen, analoge uitgang en/of EPDM dichtingen. In de Barksdale generatie 3000 range wordt ook een temperatuur-, niveau- en flowmeter verwacht.
20-02-2014  |  3483x  |  Kort nieuws  | 
Capacitieve niveauschakelaars voor vaste stoffen en vloeistoffen Finetek
Capacitieve niveauschakelaars voor vaste stoffen en vloeistoffen
Finetek HITMA Instrumentatie brengt als vaste distributeur van de Finetek-instrumentatie ook hun niveauschakelaars voor vaste stoffen en vloeistoffen op de markt. Niveauschakelaars Finetek EB5200 De FineTek EB5200 capacitieve niveauschakelaar meet het niveau in een tank door middel van het capaciteitsverschil tussen de probe en de metalen tankwand. Bij kunststof tanks kunnen speciale referentieprobes worden gebruikt. De elektronische capaciteitsmeting wordt niet beïnvloed door geluid, stof, mist en temperatuurswisseling. Voeding: 10...36 Vdc Uitgang: 4-20 mA 2-draads Lengte: 200...1000 mm Aansluiting: 1" BSPM Nauwkeurigheid: 1% F.S. Behuizing: IP65 Temperatuur: -40...100°C Trilvorkniveauschakelaar SC2400 FineTek De SC2400-serie van FineTek is een compacte en aantrekkelijk geprijsde trilvorkniveauschakelaar. De trilvork is toepasbaar in zowel vloeistoffen als bulk. Door de BSP-draadaansluiting, transistoruitgang en hoge temperatuur- en drukcapaciteit
23-05-2013  |  4350x  |  Productnieuws  | 

Gerelateerde expertises

Machineveiligheid
Machineveiligheid
Lockout-Tagout systemen; interlocksystemen, machineafscherming interlock systemen, veiligheidsschakelaar, machine afscherming, laserscanners Actuele en achtergrondinformatie over Machineveiligheid, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
Niveauregelaars
Niveauregelaars
Actuele en achtergrondinformatie over Niveauregelaars, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
Hydrauliek
Hydrauliek
Hydraulische pompen, hydraulische motoren, hydraulische ventielen, hydraulisch leidingwerk Aandrijven door middel van olie
Preventief onderhoud
Preventief onderhoud
Gepland onderhoud Actuele en achtergrondinformatie over Preventief onderhoud, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
Machinebouw
Machinebouw
Actuele en achtergrondinformatie over Machinebouw, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
Op- en overslag
Op- en overslag
Actuele en achtergrondinformatie over Op- en overslag, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren