NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kennisbijdrage
23-07-2015  |  5293x
Deel dit bericht

IndustriŽle monstername: welke afsluiter past bij uw proces?

Waar moet u rekening mee houden bij uw keuze?

Bij het selecteren van de juiste monstername-afsluiter voor industriŽle monstername komt meer kijken dan u misschien denkt. Neem bijvoorbeeld de afsluiters van de merken Strahman en CRP. Beide bedrijven ontwikkelen oplossingen voor monstername in industriŽle processen, maar hun afsluiters zijn compleet verschillend. Welke factoren bepalen nu uw keuze voor de juiste monstername-afsluiter?

Agressieve media

Bij een agressief medium zijn er 2 mogelijkheden: of u kiest voor een exotisch materiaal als Hastelloy of u bekleedt de afsluiter met een fluorpolymeer.
De Engelse fabrikant CRP levert wafer type monstername-afsluiters waarbij de wafer PFA bekleed is. PFA heeft wel de beperking van een maximale gebruikstemperatuur van 180 ℃

Strahman heeft de PFA-mogelijkheid niet en kiest in het geval van een agressief medium er juist voor om een andere metaalsoort toe te passen.

Dus, heeft u te maken met agressieve chemicaliŽn en Ďlageí temperaturen, dan biedt CRP uitstekende monstername-oplossingen. Een goed alternatief voor kostbare metalen monstername-afsluiters. We zien de CRP-afsluiters daardoor veel terug in de fijnchemie.

Extreem hoge temperaturen

De plunjertype monsterame-afsluiters van de Frans/Amerikaanse fabrikant Strahman hebben geen dode hoeken, waardoor er geen medium achterblijft als u een monster neemt. Doordat er volledig metalen uitvoeringen mogelijk zijn met grafiet pakkingen, kunt u de Strahman-monstername valves inzetten bij zeer hoge temperaturen (450 ℃). CRP werkt altijd met Fluor polymeren die de maximum temperatuur voor gebruik beperken tot 200 ℃.

Viscositeit

Een ander verschil tussen Strahman en CRP betreft de manier waarop ze worden bevestigd. De CRP-afsluiters worden als een wafer gebruikt en u klemt ze tussen pijpflenzen. De afdichting vindt plaats van bovenaf. Strahman maakt gebruik van een geschroefde of geflensde aansluiting die onder een pijp of reactor worden gemonteerd, maar ook als wafer type leverbaar is.

De doorlaat is bij CRP door deze wijze van monteren beperkt, terwijl een Strahman-afsluiter geleverd kan worden naar uw wens met een doorlaat tussen 6 en 30 mm. Vandaar dat bij een hoog visceus medium als bitumen de Strahman-afsluiter de voorkeur heeft.

Doordat de Strahman afsluiter van onderaf gemonteerd wordt, kan een wafer type met een Strahman-afsluiter tot ieder gewenste afmeting geleverd worden. Bij CRP is dit beperkt tot DN150/6Ē.

Verontreinigde media

De CRP-afsluiters zijn ook alleen te adviseren bij het bemonsteren van relatief schone media. Indien er veel grove harde deeltjes in het medium zitten, zullen deze de zitting beschadigen omdat dit een kunststof afdichting is. Bij de Strahman-afsluiter duwt de plunjer het medium omhoog en wordt schoongeschrapen door de afdichtingsringen. Deeltjes komen hier niet tussen en hebben dus geen invloed op de afdichting.

Bediening

Standaard levert CRP haar monstername-afsluiters met een veerretourhendel. Dit heeft als grote voordeel dat wanneer de hendel losgelaten wordt bij het nemen van een monster, de afsluiter zich meteen sluit. In het geval dat de medewerker die het monster neemt onwel wordt of afgeleid is bent u er zeker van dat er geen onveilige situatie kan ontstaan.

De Strahman plunjerafsluiter moet altijd met de hand of door middel van een actuator gesloten worden. Strahman heeft ook een veerretourafsluiter. Dit is geen plunjerafsluiter, maar een disc-afsluiter waarbij de disc omhoog wordt gebracht. Deze afsluiter heeft relatief veel dode ruimte, wat dus weer andere nadelen heeft.

Bedrijfsinformatie

Hitma Groep B.V.
Hitma Groep B.V.
Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in ieder bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Ook wanneer je al een offerte hebt aangevraagd bij een andere leverancier en twijfelt over het advies of de prijs, kun je bij ons terecht voor een second opinion. Wij geloven we in `zaken doen met mensen, niet met bedrijven`. Daarmee bedoelen we dat onze klanten snel, intensief en persoonlijk contact krijgen met de juiste specialist. Wij geven niet klakkeloos antwoord op je vraag, maar bieden een technische oplossing voor wat je daadwerkelijk nodig hebt. Sinds 1926 bieden wij technische oplossingen (componenten, systemen) en service aan bedrijven binnen de (petro)chemische en farmaceutische industrie, de olie-, gas- en energiesector, ingenieursbureaus, ziekenhuizen, de voedingsmiddelenindustrie, machinebouwers, installatiebedrijven en de zware industrie. Voor onze kernactiviteiten werken we nauw samen met gerenommeerde fabrikanten van hoogwaardige technische producten. Onze specialisten vormen de brug tussen technologie en de klantapplicatie. De HITMA-organisatie is gespecialiseerd in diverse vakgebieden, waaronder: - Drukbeveiliging (breekplaten, veerveiligheden) - Filtratie - Instrumentatie, meten en regelen - Single-use technologie - Monstername - Gas- en vlamdetectie - Slangen - Gebouwautomatisering - Service, trainingen, laboratoriumonderzoek
Laatst bijgewerkt: 05-08-2020
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren