MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kennisbijdrage
12-11-2014  |  3758x
Deel dit bericht

Ventilatietechnieken: waarom, hoe en de testmethodes

Veilig werken met gevaarlijke stoffen door toepassing van ventilatietechnieken

Het reduceren van risico’s:
Een optimaal veiligheidsbeleid rond het werken met gevaarlijke stoffen begint bij de persoonlijke veiligheid van uw werknemers. Ongezonde en onveilige werksituaties leiden tot ziekteverzuim en schade aan de gezondheid van werknemers. Ook is het voldoende bekend dat een goed sociaal beleid met aandacht voor de gezondheidsrisico’s van werknemers motiverend werkt en zo een bijdrage levert aan de kwaliteit en de kwantiteit van het geleverde werk. Op basis van de Europese en nationale Arbowetgeving dient de werkgever een beleid te voeren dat risico’s voor de veiligheid en gezondheid van werknemers zoveel mogelijk uitsluit. Dit geldt in het bijzonder voor situaties waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Een goede risico-inventarisatie is dus op z’n plaats. Hierbij wordt gekeken naar de aard van de werkzaamheden, de gevaarsaspecten van de stoffen waarmee gewerkt wordt en de intensiteit. Op basis daarvan wordt het risico bepaald. Bij een OEL meting (Operational Exposure Level), uitgedrukt in ppm of µg/m³, kan de omvang van de blootstelling en het risico op inademing eenvoudig worden bepaald door de omgevingsconcentratie te vermenigvuldigen met de duur van de blootstelling. Vermindering van één of beide variabelen leidt tot de vermindering aan blootstelling.

De testmethodes:
Het VARIO-Flow systeem van Denios is een veelzijdige werkplekvoorziening die gebruik maakt van push-pull ventilatietechnieken. Het systeem is ontwikkeld om enerzijds de risico’s bij het werken met gevaarlijke vloeistoffen en poedervormige stoffen optimaal te reduceren, anderzijds belemmerende barrières te minimaliseren wat resulteert in optimale bewegingsvrijheid voor de operator. Dit bevordert niet alleen de productiviteit, de werkwijze motiveert ook tot veilig werken. Het systeem biedt bescherming op niveau 2, met een afschermingfactor van 750, die op de OEL-meting wordt toegepast om het theoretische veiligheidsniveau te kunnen bepalen. Dit niveau wordt gewaarborgd door 3 prototype-testmethoden en door FAT- en SAT-procedures, waarmee het geboden veiligheidsniveau ook voor de werkelijke praktijk kan worden gewaarborgd.

Het VARIO-Flow systeem is getest conform:
· EN 14175-3 Maximaal toelaatbare concentratie van 2.000 ppm uit de DIN 12924-4
· Gravimetrische stofconcentratie Met een retentie > 99,95%
· Kaliumjodidetest (Ki-discus) Beschermingsfactor volgens ISO 12469 ≥ 100.000.

In de uitgave ”De Testmethodes” is alles nog eens overzichtelijk en met illustraties weergegeven.
Gebruik de link hieronder om op de Denios website onder ”Catalogi en Brochures” het het online-bladerexemplaar te zien en te downloaden.
 

Bedrijfsinformatie

Denios BV
Denios BV
Visie en missie: Het veilig omgaan met gevaarlijke stoffen is cruciaal bij het minimaliseren van risico’s voor ons milieu en uw medewerkers. Bovendien draagt het bij aan een leefbare maatschappij voor toekomstige generaties. Door een integrale samenwerking met onze opdrachtgevers, een brede maar unieke specialisatie en ervaren deskundige adviseurs kunnen wij voor iedere specifieke situatie de veiligste en meest duurzame oplossing bieden. Daarbij zoeken we al ruim jaar 30 jaar continue naar nieuwe innovaties om onze klanten verantwoorder en efficiënter te laten ondernemen. 360° of Safety: Werken met gevaarlijke stoffen vraagt om bijzondere voorzieningen en vereist veel specialistische kennis. Bedrijven die werken met deze stoffen hebben die kennis uiteraard in huis. Meestal verspreid over verschillende disciplines. Communicatie en alertheid zijn dus continu van groot belang voor alle betrokkenen. Ieder risico dat onverhoeds leidt tot problemen, kan grote gevolgen hebben. DENIOS hanteert daarom 360°of Safety en zorgt te allen tijde voor een risico-inventarisatie op locatie, vergezeld van een advies met maatregelen gevolgd door een concrete oplossing inclusief gebruiksinstructies en eventueel training. Service & onderhoud: Ons serviceteam plaatst oplossingen, verzorgt periodieke veiligheidstechnische controles en indien nodig reparaties. Onze monteurs zijn VCA-VOL én DENIOS BV is VCA gecertificeerd. Maatschappelijk verantwoord ondernemen: DENIOS BV, onderdeel van de internationale DENIOS-groep, is partner van MVO Nederland.
Laatst bijgewerkt: 22-01-2018
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel