NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
veiligheidsgereedschappen
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Eindelijk erkenning voor bout en moer Tijd- en efficiencywinst door professioneel bolten
Eindelijk erkenning voor bout en moer
Tijd- en efficiencywinst door professioneel bolten IndustriŽle boutverbindingen zijn een ondergewaardeerd onderwerp. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn in het geding, terwijl deskundig bolten juist tijd- en efficiencywinst brengt. ďHoe sneller het bolten, hoe meer tijd je voor het eigenlijke onderhoudswerk hebtĒ, stelt directeur Mathieu van Kortenhof van Hytorc Benelux.
Schroefdraad is een eeuwenoud principe. De bouten en moeren, zoals we die nu kennen, zijn al vele decennia in gebruik. De kern van een goede boutverbinding in de zware industrie blijft betrouwbaarheid en veiligheid. Eind jaren zestig kwam Hytorc met hydraulische momentsleutels om het bolting-proces veiliger, nauwkeuriger en sneller te maken. Voor explosie-gevoelige omgevingen kwam het van origine Amerikaanse bedrijf met pneumatische momentsleutels.
Maintenance Benelux 2019-1, p.8
BEIDE HANDEN VRIJ MET VEILIGE RINGSLAGSLEUTEL Ampco Safety Tools herontwerpt gereedschap voor lossen en fixeren van bouten
BEIDE HANDEN VRIJ MET VEILIGE RINGSLAGSLEUTEL
Ampco Safety Tools herontwerpt gereedschap voor lossen en fixeren van bouten Bij het gebruik van slagsleutels tijdens (onderhouds)werkzaamheden wordt normaliter met de ene hand de sleutel vastgehouden, terwijl de andere de hamer bedient. Dat kan veiliger met een nieuw type slagsleutel dat tijdens het hameren op zijn plaats blijft en explosieveilig uitgevoerd kan worden. Slagsleutels worden veel ingezet om bouten en moeren los te draaien of vast te zetten. Ze vinden vooral toepassing in de zware industrie. Deze onmisbare tool heeft als nadeel dat de ene hand de sleutel moet vasthouden, terwijl de andere hand de hamer bedient. Hierbij kan de sleutel wegspringen. Ook kan de hand gewond raken door de hamer of door beknelling, als de sleutel in beweging komt. Er is nu een alternatief voor de klassieke slagsleutel dat deze risicoís wegneemt. Het Zwitserse AC Safety Tools (Ampco) heeft de slagsleutel herontworpen.
Maintenance Benelux 2018-2, p.24
Oog voor de nood- en oogdouche
Oog voor de nood- en oogdouche
Nood- en oogdouches gebruik je niet dagelijks. Maar Šls je ze nodig hebt, dan moeten ze er zijn en het doen. Welke eisen worden er gesteld aan deze Ďvoor-het-geval-datí-douches? Wat zijn de valkuilen voor wat betreft onderhoud? En hoe integreer je ze in de bedrijfsvoering?
Agressieve, bijtende of brandbare vloeistoffen, dampen of stofdeeltjes kunnen serieuze gevolgen hebben voor de huid of ogen. Onze Arbowet zegt dan ook dat bedrijven goede maatregelen moeten treffen om deze gevolgen te beperken. Nood- en oogdouches kunnen veel ellende voorkomen. Mits ze goed functioneren, natuurlijk. Dat stelt zowel eisen aan het ontwerp als aan het onderhoud en het gebruik. Om te beginnen het ontwerp: dat moet voldoen aan de norm ANSI Z 358.1-2004 of de norm EN 15154-1. De eerste is de norm van het American National Standards Institute, de tweede de Europese norm.
Maintenance Benelux 2017-5, p.2
Steigerbouw wordt meer volwassen volgens Adviesbureau TCA Vogels B.V. Het tekenen en berekenen is een specialisme
Steigerbouw wordt meer volwassen volgens Adviesbureau TCA Vogels B.V.
Het tekenen en berekenen is een specialisme Jaarlijks gebeuren er gemiddeld 350 ongevallen tijdens werkzaamheden op en aan steigers, waarvan drie met dodelijke afloop. Het merendeel van de ongevallen ontstaat door een val van de steiger of tijdens de op- en afbouw van steigers. De redactie vroeg Joost van den Nouweland, directeur van adviesbureau TCA Vogels B.V. wat er zo lastig is aan het plaatsen van veilige steigers, waarop zoal gelet moet worden en aan welke signalen je kunt zien dat een steiger niet deugdelijk is gebouwd.
Maintenance Benelux 2012-2, p.20
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Swartec
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren