NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
veiligheidsgereedschappen
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Onderhoud torquegereedschappen uitbesteed
Onderhoud torquegereedschappen uitbesteed
Om de onderhoudskosten van zijn torquegereedschappen inzichtelijker te maken heeft kalibratiecentrum Euroloop eigen gereedschapsets gekocht en het onderhoud uitbesteed aan de leverancier. Het resultaat: heldere kosten en minder stilstandTienduizenden flensbouten draait Euroloop jaarlijks aan en los. Als onafhankelijk kalibratiecentrum bouwt het bedrijf hogedruk gas- en vloeistofdebietmeters in en uit om deze coriolismeters, ultrasoonmeters en turbinemeters te ijken voor de olie- en gasindustrie. Daarvoor worden torquegereedschappen gebruikt. Eerst werden die gehuurd, maar het externe onderhoud daaraan bleek een ongrijpbare kostenpost. Daarom schafte Euroloop de Torsion-X gereedschappen zelf aan bij AnMaTech, met een bijbehorend onderhoudscontract. Een gereedschapsset omvat hydraulische of pneumatische torquegereedschappen, een luchtpomp en bijbehorende hydraulische momentsleutels.
Maintenance Benelux 2019-4, p.6
Eindelijk erkenning voor bout en moer Tijd- en efficiencywinst door professioneel bolten
Eindelijk erkenning voor bout en moer
Tijd- en efficiencywinst door professioneel bolten Industriële boutverbindingen zijn een ondergewaardeerd onderwerp. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn in het geding, terwijl deskundig bolten juist tijd- en efficiencywinst brengt. “Hoe sneller het bolten, hoe meer tijd je voor het eigenlijke onderhoudswerk hebt”, stelt directeur Mathieu van Kortenhof van Hytorc Benelux. Schroefdraad is een eeuwenoud principe. De bouten en moeren, zoals we die nu kennen, zijn al vele decennia in gebruik. De kern van een goede boutverbinding in de zware industrie blijft betrouwbaarheid en veiligheid. Eind jaren zestig kwam Hytorc met hydraulische momentsleutels om het bolting-proces veiliger, nauwkeuriger en sneller te maken. Voor explosie-gevoelige omgevingen kwam het van origine Amerikaanse bedrijf met pneumatische momentsleutels.
Maintenance Benelux 2019-1, p.8
BEIDE HANDEN VRIJ MET VEILIGE RINGSLAGSLEUTEL Ampco Safety Tools herontwerpt gereedschap voor lossen en fixeren van bouten
BEIDE HANDEN VRIJ MET VEILIGE RINGSLAGSLEUTEL
Ampco Safety Tools herontwerpt gereedschap voor lossen en fixeren van bouten Bij het gebruik van slagsleutels tijdens (onderhouds)werkzaamheden wordt normaliter met de ene hand de sleutel vastgehouden, terwijl de andere de hamer bedient. Dat kan veiliger met een nieuw type slagsleutel dat tijdens het hameren op zijn plaats blijft en explosieveilig uitgevoerd kan worden. Slagsleutels worden veel ingezet om bouten en moeren los te draaien of vast te zetten. Ze vinden vooral toepassing in de zware industrie. Deze onmisbare tool heeft als nadeel dat de ene hand de sleutel moet vasthouden, terwijl de andere hand de hamer bedient. Hierbij kan de sleutel wegspringen. Ook kan de hand gewond raken door de hamer of door beknelling, als de sleutel in beweging komt. Er is nu een alternatief voor de klassieke slagsleutel dat deze risico’s wegneemt. Het Zwitserse AC Safety Tools (Ampco) heeft de slagsleutel herontworpen.
Maintenance Benelux 2018-2, p.24
Meer items (2)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren