MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertise

Voeg uw bijdrage toe
Ultrasone inspectie
Selecteer
Ultrasone inspectie
Ultrasone inspectie
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Ultrasone inspectie voor vroegtijdige detectie Ultrasone inspectie biedt dus goede handvatten voor voorspellend of conditiegestuurd onderhoud
Ultrasone inspectie voor vroegtijdige detectie
Ultrasone inspectie biedt dus goede handvatten voor voorspellend of conditiegestuurd onderhoud Schuren, kraken, klikken of brullen: het geluid dat onderdelen van een procesinstallatie maken, zegt veel over hun conditie. Ultrasone inspectie biedt dus goede handvatten voor voorspellend of conditiegestuurd onderhoud. De techniek wordt veel gebruikt voor lekdetectie, maar ook voor het monitoren van draaiende delen en inspecties van elektrische installaties. Ultrasone probes zijn een goede aanvulling op andere voorspellend-onderhoudstechnieken, zoals vibratie-analyse en infrarood thermografie. De probes worden veel gebruikt voor het opsporen van lucht- en gaslekken en kapotte condenspotten. Dit soort lekken leiden tot extra energiegebruik, dus reparatie betekent kosten besparen. Daarnaast is ultrageluid een prima techniek om beginnende problemen op te sporen, die met het blote oor nog niet hoorbaar zijn. De probes worden bijvoorbeeld gebruikt voor het periodiek checken van draaiende delen en voor elektrische inspecties. Ongewone geluiden wijzen op problemen, die met andere technieken bevestigd kunnen worden. Zo wordt vroegtijdig ingrijpen mogelijk. Daardoor gaan onderdelen langer mee en blijft de installatie langer zonder storingen functioneren. Daarbij zijn voorspellende technieken helemaal niet zo duur.
Maintenance Benelux 2018-3, p.10
Ultrasone conditiebewaking Luisteren naar langzaam lopend lager leed
Ultrasone conditiebewaking
Luisteren naar langzaam lopend lager leed Hoog, in ťťn van de torens van de Prinses Beatrixsluizen is een eenzaam lijdend lager bezig. Zachtjes krakend draait het rondjes. Maar er is niemand die dat hoort omdat het geluid van eerste lagerschade ver boven de menselijke gehoorgrens ligt. Het lager torst een gewicht van veertien ton. Zeven ton is van de schuif uit de sluis en de rest van een even zwaar contragewicht. Als het noodlijdende wentellichaam zal bezwijken en in duizend stukken valt, stagneert het schuttende scheepsverkeer. Op massaal claimende schippers zit Rijkswaterstaat niet te wachten. Dat levert ongetwijfeld kosten op die de prijs van een nieuw lager overstijgen.
Maintenance Benelux 2011-4, p.48
Leidinginspectie ketelinstallatie E.ON op moeilijk bereikbare plaatsen  ĎGuided Waveí methode
Leidinginspectie ketelinstallatie E.ON op moeilijk bereikbare plaatsen
ĎGuided Waveí methode De kolengestookte ketelinstallatie van E.ON Benelux op de Maasvlakte wordt iedere twee tot drie jaar geÔnspecteerd. Bij deze inspecties behoort ook het controleren van het leidingwerk in de ketel op corrosie of materiaalafname. Niet alle plaatsen zijn goed bereikbaar voor inspectie waardoor af en toe lekkages optreden. Een eerste stap om dit probleem op te lossen, heeft E.ON genomen door tijdens de stop van april 2010 gebruik te maken van de ĎGuided Waveí ultrasone meetmethode van SGS.
Maintenance Benelux 2010-6, p.38
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel