Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Software
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

IoT: exact weten waar materieel zich bevindt Internet of things
IoT: exact weten waar materieel zich bevindt
Internet of things Bij het Internet of Things denkt iedereen al gauw aan allerlei apparaten en gadgets in huis die op het internet zijn aangesloten. Maar het biedt ook hele zinnige toepassingen in het bedrijfsleven, zoals het bewaken van de conditie van machines, het aangeven of bepaalde ruimtes beschikbaar zijn of het beheren van materieel. Gerard van der Veer, hoofd materieelbeheer van GMB heeft daar positieve ervaringen mee. Het familiebedrijf, waar circa 430 mensen werken, bouwt installaties voor waterzuivering, renoveert riolen, bouwt en onderhoudt pompstations en gemalen, en voorziet dijken van onder andere uitstromingen en visvriendelijke gemaaltjes. “We werken steeds op andere plekken in het land. Onze mensen zijn vaklieden die zich verantwoordelijk voelen voor het goed omgaan met het materieel, van handgereedschap, pompen, graafmachines tot grote vrachtwagen. Toch gebeurde het vroeger weleens, dat een uitvoerder bij werk A klaar was en bij werk B aan de gang ging zonder door te geven of alle materieel was meeverhuisd. Ze moesten dat ook handmatig bijhouden. Daardoor was er soms ineens een apparaat of werktuig zoek en dook pas na drie maanden weer op. Dat is nu verleden tijd”, zegt Van der Veer.
Maintenance Benelux 2019-2, p.6
Alarmmanagement is datamanagement stortvloed van meldingen kanaliseren
Alarmmanagement is datamanagement
stortvloed van meldingen kanaliseren Informatiestromen zijn mooi, maar wat als al die gegevens een belemmering vormen op het moment dat er gevaar dreigt en er dient te worden ingegrepen? Slimme algoritmen en dashboarding bieden dan helderheid in de informatiebrij. Veel van de ontwikkelingen in de industrie – Industrie 4.0, Smart Industrie, Business intelligence, IoT – hebben alles te maken met databeheer. Dat is niet alleen van belang voor het analyseren, besturen en verbeteren van bedrijfsprocessen, maar ook als het om de veiligheid van personen, het milieu, het proces of de installatie gaat. Dat geldt zeker ook voor alarmmanagement, waarbij de beheersing over data ‘key’ is.
Maintenance Benelux 2019-1, p.10
RS Components introduceert gratis 3D-ontwerpsoftware  Intuïtieve ontwerpsoftware biedt nieuwe mogelijkheden
RS Components introduceert gratis 3D-ontwerpsoftware
Intuïtieve ontwerpsoftware biedt nieuwe mogelijkheden ‘Going beyond’. Dit was het centrale thema op de persconferentie van RS Components in Budapest. Tijdens deze conferentie introduceerde distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten RS Components de 3D-ontwerpsoftware DesignSpark Mechanical voor engineers. Deze nieuwe 3D CADmodelleertool is volledig gratis te downloaden op DesignSpark.
Maintenance Benelux 2013-5, p.42
Meer items (9)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Ultimo Software Solutions BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren