NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Revisie
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Revisie van 28 droogtrommels bij DSM Emmen ‘Algehele vervanging kost een drievoud’
Revisie van 28 droogtrommels bij DSM Emmen
‘Algehele vervanging kost een drievoud’ “We hebben bewust gekozen voor een revisieaanpak van onze 28 droogtrommels. Algehele vervanging was qua kosten en inpassing in de infrastructuur geen optie.” Dat zegt Paul Casteleijn, manager maintenance, engineering & facilities bij DSM, specifiek bij Engineering Plastics in Emmen. Samen met Sieto Schenkel, projectmanager bij Tebodin en van daaruit projectmanager bij DSM Emmen voor de trommelrevisie, vertelt Casteleijn over het keuzeproces dat aan de revisie voorafging en ‘the lessons learned’. DSM Emmen fabriceert al zo’n veertig jaar plastic korrels voor allerlei toepassingen, met name voor de automobielindustrie, de elektronica-industrie en foliën voor verpakkingen van ondermeer levensmiddelen. Via extrusie worden meerdere standaardkorrels, tot zo’n tweehonderd verschillende, gemaakt die vervolgens in 28 droogtrommels bij hoge temperaturen (ongeveer 250 graden Celsius) hun definitieve vorm, kleur en eigenschappen krijgen. Eigenschappen als viscositeit en temperatuurbestendigheid. Toen een van de drogers in 2014 vastliep en dusdanig beschadigd bleek, besloot DSM de zaak grondig aan te pakken. Paul Casteleijn: “Tot dan toe konden we eigenlijk altijd volstaan met reparatie, zoals het vervangen van een lager of het lassen van een scheur.”
Maintenance Benelux 2016-3, p.4
Thriller in doodgewoon gemaal Jonge pomp kwispelt rondjes
Thriller in doodgewoon gemaal
Jonge pomp kwispelt rondjes Het gebeurt allemaal aan het riviertje ‘de Linge’, een kronkelachtige watergang door de Betuwe. Het gemaal ‘de Laar’ daar heeft in de kelder een pomp-as die zich gedraagt als een tanige tiener die aan het hoelahoepen is. Dat gaat gepaard met hevig bonken. Al heeft de pomp-as een lengte van een meter of drie, toch is dit niet wat je van een doorsnee pomp-as van die lengte zou verwachten. De verticale as zit boven in de elektromotor vast en van onder in de lagering van de pomp. De naastliggende pomp intussen, pompt onverstoorbaar rondjes. Het is niet rustig aan ‘de Linge’ bij het dorpje Gellicum. Wat kan vliegen klapwiekt weg en in de omtrek hoor je koeien. Het vijftig jaar oude gemaal is aan revisie toe. Tegelijkertijd moet ook het rendement omhoog. In het gebouw staan twee pomp- units die niet van elkaar te onderscheiden zijn. De motoren van de beide units zijn versleten. De gietijzeren schroeven in het pomphuis worden ook bedankt. Schroe - ven met een legering van aluminium en brons komen er voor in de plaats. Drie meter hoger worden de nieuwe perma nentmagneet motoren van 132 kilowatt gemonteerd. Ze draaien maximaal 214 omwentelingen per minuut. Permanent magneet motoren combineren een hoog rendement zelfs bij lage toeren, een hoog koppel en een compacte bouwgrootte. Nadeel is alleen dat er een flinke frequentieregelaar nodig is om een unit door het startkoppel heen te trekken. Voor- en na de revisie zijn onder verschillende condities metingen verricht aan de flow en opvoerhoogte van het te verpompen water. Uit deze twee parameters kan het debiet bere kend worden. De resultaten van deze berekeningen pakken gunstig uit voor de beheerder van het gemaal.
Maintenance Benelux 2015-3, p.40
Reparatiebedrijven met IecEx-03 certificaat Weinige hebben werkplaats op orde
Reparatiebedrijven met IecEx-03 certificaat
Weinige hebben werkplaats op orde In totaal zijn er in Nederland naar schatting zo’n 16.000 bedrijven die direct onder de Atex-wetgeving vallen. En dan zijn toeleveranciers zoals reparatiebedrijven die aan een aantal verplichtingen van Atex moeten voldoen, met als hoofdverplichting dat ze kunnen aantonen dat ze Ex-werkzaamheden vakbekwaam uitvoeren, nog niet meegerekend. Slechts 20 procent van al deze bedrijven had enkele jaren geleden haar zaken goed op orde. Nu, anno 2014 bedraagt dat aantal nog steeds maar 60 procent. Er zijn 16 reparatiebedrijven voor elektro- mechanische aandrijvingen die daadwerkelijk in het bezit zijn van een IecEx-03-certificaat. En dat terwijl er in de tussentijd toch aardig wat is veranderd op internationaal gebied met betrekking tot Atex. Alexander Stokvis, directeur van het IecEx-03 gecertificeerde Stolk Transmission Services aan het woord hierover.
Maintenance Benelux 2014-1, p.34
Meer items (2)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

BradyBusch BV
Gefran BeneluxHydrotec International BV
Ultimo Software Solutions BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren