Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Procesoptimalisatie
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Totaalvoetbal in chemische fabrieken Kemira Management
Totaalvoetbal in chemische fabrieken Kemira
Management Qua flexibiliteit is het optimaal als de mensen van alle markten thuis zijn, bedachten ze bij chemiebedrijf Kemira. Ze zijn dan én operator én monteur én onderhoudsmanager én logistiek medewerker én chemisch analist. Maar het succesverhaal van dit totaalvoetbal bleek ook grenzen te hebben. Er bestaat een brede consensus dat werken met cross-trained teams efficiënter en flexibeler is. Bij chemiebedrijf Kemira gingen ze behoorlijk ver met dit ‘totaalvoetbalconcept’. Alle specialisten de deur uit, iedereen van alle markten thuis. In een periode van 25 jaar halveerde het personeelsbestand. Kemira kwam er ver mee, maar liep uiteindelijk toch tegen de grenzen van deze aanpak aan: als mensen te vaak van taak wisselen, raken ze hun gevoel van eigenaarschap kwijt, en ook hun specifieke proceskennis. Kemira’s site manager Marco Soedarmo weet precies hoe dit proces verlopen is en wat het bedrijf ervan geleerd heeft.
Maintenance Benelux 2019-2, p.2
Gespecialiseerde nicheleveranciers hebben toegang tot E-procurement platform NS  Deelname loont al na drie transacties
Gespecialiseerde nicheleveranciers hebben toegang tot E-procurement platform NS
Deelname loont al na drie transacties “Leverbetrouwbaarheid, efficiëntie, een zo hoog mogelijke performance en transparantie.” Deze zaken staan hoog in het vaandel bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). Daarom werkt NS al jaren met het E-procurement platform SAP Ariba. Nagenoeg alle leveranciers van NS zijn tot dit platform toegetreden. Niet voor niets is bovengenoemd E-procurement platform inmiddels het ‘kloppend hart’ van de inkoopafdeling van NS. Om ‘compliant’ te kunnen zijn met de Europese aanbestedingswet besloot NS jaren geleden om haar inkoopproces te stroomlijnen met een E-procurement oplossing van SAP Ariba. “In de beginjaren draaide dit systeem op een eigen NS-server en sinds 2012 werken we in de ‘cloud’,” zo vertelt Freek van Overbeek, Procurement Consultant bij NS. “Door het totale inkoopproces, van tendering, bestekspecificatie, leveranciersselectie, opstellen van leverancierscontracten tot het bestellen, de goederenontvangst en het betaalbaar stellen te digitaliseren, zijn we sindsdien beter in staat om het volledige inkooptraject te monitoren en in de hand te houden.”
Maintenance Benelux 2017-4, p.10
Drie studenten optimaliseren drives-assemblagelijn bij Vanderlande Kwaliteit, efficiency en  arbeidsvreugde verbeterd
Drie studenten optimaliseren drives-assemblagelijn bij Vanderlande
Kwaliteit, efficiency en arbeidsvreugde verbeterd De drie studenten Emma Ruijs, Jeroen Spijker en Jeffrey van Dijk van Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch konden voor hun minor Continu Verbeteren terecht bij Vanderlande in Veghel. Teamleider assemblage Mark Bax begeleidde hen op zijn afdeling. Win-win want het project leverde Vanderlande naast blije werknemers uiteindelijk zo’n 7 procent efficiencybesparing op. En de drie studenten konden na afloop hun Green Belt-diploma ophalen. Net als in vorig schooljaar werkte Avans Hogeschool in Den Bosch de afgelopen maanden samen met diverse bedrijven om de studenten van hun opleiding Technische Bedrijfskunde de gelegenheid te bieden een minor Continu Verbeteren te volgen. Vanderlande kreeg van een werknemer en tevens oud-leerling van Avans het verzoek om ook eens te kijken naar de mogelijkheden. Mark Bax: “We hadden al eens meegewerkt aan een meer inhoudelijk project. Daarbij werd data op de vloer gemeten maar dat was wat betreft tijd heel kostbaar.”
Maintenance Benelux 2017-2, p.2
Meer items (20)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

BradyBusch BVDenios BVGefran Benelux
LeBlansch Bulkhandling Equipment BVMunters BeneluxOlympus Nederland B.V.Operational Excellence Transfer
UE Systems EuropeUltimo Software Solutions BVVerder BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren