MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertise

Voeg uw bijdrage toe
Onderhoudsbenodigdheden
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Helikopteronderhoud met 100 procent zekerheid Gereedschapskist op maat en klantspecifiek
Helikopteronderhoud met 100 procent zekerheid
Gereedschapskist op maat en klantspecifiek Het onderhoud aan de helikopters bij NHV wordt uitgevoerd met medische precisie: alle gereedschappen worden achteraf geteld of er niets mist zoals een chirurg doet na een operatie. “Je kunt je voorstellen dat als er een klein scherfje afbreekt van bijvoorbeeld een vijl, dat al grote schade kan berokkenen als het in de aandrijfas tussen stuurknuppel en roer terechtkomt,” legt Frederic Matton van NHV uit. “Laat staan dat de monteur zijn sleutel vergeet in de buurt van de rotor op het dak van de helikopter.” Samen met de toolleverancier ontwikkelde het bedrijf daarvoor de optimale gereedschapskist.
Noordzee Helikopter Vlaanderen (NHV) in Oostende bestaat ongeveer 20 jaar en exploiteert zo’n 65 helikopters om vluchten uit te voeren naar boorplatforms, voor medische vluchten en reddingswerk op (zware) zee. Het bedrijf heeft naast de vestiging in België basissen in Nederland, meerdere in het Verenigd Koninkrijk, in Frankrijk, Afrika, en sinds de overname van de Blueway groep in 2014 ook in Denemarken.
Maintenance Benelux 2017-1, p.12
de discussie over zeswaardig chroom ION-directeur Egbert Stremmelaa
de discussie over zeswaardig chroom
ION-directeur Egbert Stremmelaa Na Defensie is nu ook bij de Nederlandse Spoorwegen onder onderhoudspersoneel grote onrust ontstaan over het gebruik van verf voor treinen waarin het kankerverwekkende element chroom6 is verwerkt. Hoe moeten in het algemeen onderhoudsmensen met chroom6 omgaan? Hoe zit het ook met een komend verbod van chroom6. Aanleiding tot een interview met Egbert Stremmelaar, directeur van de Vereniging industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland (ION). Hoe voeren we het verbod op een goede manier uit?

ION is een branchevereniging voor in totaal 350 lidbedrijven (ongeveer 6000 fte’s en ongeveer 600 miljoen omzet) in Nederland. De organisatie komt op voor de belangen van deze bedrijven. “Op dit moment spelen er een paar dingen”, zegt Stremmelaar. “We zijn uiteraard bezig met de standaards en normen; waar houdt de branche zich aan? We zijn bezig met kwaliteitsystemen en we geven opleidingen en trainingen in het vakgebied maar op dit moment gaat verreweg de meeste aandacht naar het op een veilige en zo milieuvriendelijk mogelijke manier veiligstellen c.q. niet te snel afbreken van het mogelijke gebruik van materialen. Dan moet je met name denken aan stoffen als chroom (zeswaar dig chroom in het bijzonder), nikkel en bijvoorbeeld boorzuur.” Als we Stremmelaar specifiek vragen naar chroom6 antwoordt hij: “Dat is een zeswaardige chroomverbinding die over het algemeen in een oplossing zit en uiteindelijk gebruikt wordt om drie dingen te bereiken. Je kunt ermee hard chro meren, dus zorgen dat een oppervlak extreem hard wordt, dat zie je vooral in machineonderdelen en de automotive. Een breder gebruik van chroom6 is in een conversie- of schoonmaakvloeistof. Dan moet je vooral denken aan het voorbe handelen van oppervlakten waarna er een hechtlaag op komt. De toepassing van zeswaardig chroom is altijd in een verbinding die daarna wordt omgezet in andere elementen of wordt gebonden. Je zal dan ook in een bumper geen chroom6 tegenkomen. Dat is gewoon chroom geworden en in conversielagen wordt chroom6 voor het grootste ge - deelte omgezet in andere elementen. Chroom6 blijft in beperkte mate en in gebonden toestand op het oppervlakte achter.” Als derde vorm wordt Chroom6 gebruikt als pigment in vloeibare coatings.
Maintenance Benelux 2015-3, p.36
‘groene‘ (hydrauliek)olie is ook brandwerend Quaker Chemicals wereldwijd leverancier voor gietbedrijven en machinefabrikanten
‘groene‘ (hydrauliek)olie is ook brandwerend
Quaker Chemicals wereldwijd leverancier voor gietbedrijven en machinefabrikanten Een van de Nederlandse deelnemers aan The Bright World of Metals, half juni in Düsseldorf Messe was Quaker Chemical in Uithoorn. Bij hen namen we een kijkje wat de toeleveranciers van bijvoorbeeld walsoliën, metaalbewerkings- en moeilijk brandbare hydraulische vloeistoffen zoal bezighoudt en hoe deze positief bijdragen aan standtijden en verlagen van de gebruikskosten. Gilbert van Baren, Product Manager Fluid Power Emea leidde ons over de werkvloer en door het laboratorium.

Bij Quaker Chemical in Uithoorn maken ze specialiteitchemische producten voor voornamelijk de staal- en metaalbewer kende industrie. Binnen deze industrieën levert Quaker Chemical een breed portfolio aan producten; oliën voor het koud en warm walsen van staal, moeilijk brandbare hydraulische vloeistoffen, me taalbewerkingsvloeistoffen, etc, etc. Aan de New York beursgenoteerde moedermaatschappij (KWR) in de VS bestaat sinds 1918. De regionale hoofd vestiging voor Emea (Europe, Middle East and Africa) van Quaker Chemical is al sinds begin 1960 gevestigd in Uithoorn. Op deze locatie bevinden zich een grote productiefaciliteit en verschillende Re search en Development laboratoria.
Maintenance Benelux 2015-3, p.18
Meer items
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Blomsma Safety Components BVHitma Groep B.V.
PRUFTECHNIK N.V.Unique Safety Products / Lockout-Tagout-Shop.com
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

UE Systems Europe presenteert de Ultraprobe 3000 Het digitale energie besparingsgereedschap dat in de palm van uw hand past
UE Systems Europe presenteert de Ultraprobe 3000
Het digitale energie besparingsgereedschap dat in de palm van uw hand past Voor zowel perslucht audits, lekdetectie, condenspotten of elektrische inspecties, de Ultraprobe® 3000 is uw instrument naar keuze voor energie besparingsprojecten. Hier hebben we een digitale Ultraprobe® welke veelzijdig is om energiekosten te besparen, CO2 reducties te realiseren en productie uitvallen te voorkomen. De Ultraprobe® 3000 is een digitale ultrasound inspectie, informatie opslag en download systeem dat comfortable in de palm van uw hand past. - Vind lekkages & rapporteer de kosten per lek via de DMS rapportage functie - Inspectie voor defecte condenspotten - Inspectie voor ontladingsproblemen aan elektrische systemen - Troubleshoot voor lager & mechanische problemen Waarom voor dit instrument kiezen? - Eenvoudig in gebruik - Herhaalbaar & nauwkeurige digitale data met intern geheugen voor 400 datapunten - Ideaal voor point & shoot trouble shooting & energie besparingsprogrammas - Word inclusief met licentie vrije Data Management
18-10-2016  |  3537x  |  Productnieuws  |   | 
Camozzi X2000 pijpfittingen in rvs 316L Schroefdraad: BSP (G1/8, G1/4, G3/8, G1/2, G3/4), BSPT (R1/8, R1/4, R3/8, R1/2, R3 /4)
Camozzi X2000 pijpfittingen in rvs 316L
Schroefdraad: BSP (G1/8, G1/4, G3/8, G1/2, G3/4), BSPT (R1/8, R1/4, R3/8, R1/2, R3 /4) De Camozzi X2000 fittingen zijn uitgevoerd in roestvrij staal AISI 316L. Ze zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen om tegemoet te komen aan de vraag naar optimale betrouwbaarheid en flexibiliteit. Deze fittingen zijn geschikt voor pneumatische, oliedruk (lage druk) en hydropneumatische systemen en worden toegepast in vele sectoren, zoals de voedings-, chemische- en medische industrie. Technische gegevens Materiaal: body = roestvrij staal 316L afdichtingen = FKM Schroefdraad: GAS cilindrisch ISO 228 (BSP) GAS conisch ISO 7 (BSPT) Druk: tot en met 40 bar Medium: perslucht en lage druk vloeistoffen Temperatuur: -40 ° C ÷ 120 ° C
11-02-2016  |  2051x  |  Productnieuws  | 
HTL introduceert nieuwe moerensplijters Veilig demonteren van boutverbindingen
HTL introduceert nieuwe moerensplijters
Veilig demonteren van boutverbindingen Het Engelse Hire Torque Ltd (HTL) introduceert een compleet nieuw programma hydraulische moerensplijters. Deze krachtige 700 bar hydraulische moerensplijters zijn ontwikkeld volgens de laatste ergonomische inzichten en zijn daarom licht in gewicht en eenvoudig in gebruik. Op de cilinder zijn meerdere splijtkoppen te gebruiken, welke instelbaar zijn voor de juiste boutmaat. Op deze manier voorkomt u beschadiging van de schoefdraad en zijn de bouten - indien gewenst - opnieuw te gebruiken. De 3-zijdige messen van de HTL moerensplijters zijn aan 3 zijden te gebruiken en eenvoudig te wisselen, waardoor u minimaal oponthoud ondervindt tijdens de werkzaamheden. De moerensplijters zijn beschikbaar van M20 t/m M90 en van 3/4” t/m 5.1/8”. HTL producten zijn verkrijgbaar via HTL Europe, gevestigd in Barendrecht (NL). HTL Europe is de specialist op het gebied van hydraulisch torque en tension gereedschap. Zowel voor verhuur als verkoop.
03-07-2015  |  1691x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel