NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
MRO
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

de toekomst van robotisering in  onderhoudstaken De hele keten betrekken bij innovatieplannen om business case te garanderen
de toekomst van robotisering in onderhoudstaken
De hele keten betrekken bij innovatieplannen om business case te garanderen Het Kennis- en Innovatie Centrum (Ki<) beijvert zich hét centrum te zijn waar informatie over maintenance in de procesindustrie wordt verzameld en gedeeld met de hele keten. Het stimuleert constante samenwerking tussen bedrijven die actief zijn in onderhoud in de procesindustrie onderling en samenwerking van die bedrijven met kennisinstellingen. Het Ki< brengt de behoefte van bedrijven in de sector (asset owners) in kaart en werkt van hieruit aan innovatieve oplossingen met service providers waaronder veel MKB. Zo organiseerde het Ki< op 8 juli j.l. een bijeenkomst voor service providers en asset owners over robotica in maintenance. Het Ki< brengt partijen fysiek samen om kennis, ervaring en best practices te delen en bevordert innovatie. Bedrijven kunnen op deze manier efficiënter en veiliger werken en een sterke(re) positie verwerven in de procesindustrie. Op die manier wil het Ki< de proces industrie in het algemeen en de regio Zuidwest-Nederland in het bijzonder versterken. De regionale ontwikkelings maatschappijen BOM en Rewin en de Belgische Onderhoudsorganisatie Bemas ondersteunden het Ki< bij de bijeenkomst op 8 juli 2015. Dat was een vervolg op een eerdere samenkomst over robo tica in maintenance. De bijeenkomst vond plaats in de context van een te definiëren Interreg-project voor de regio Zuid-Nederland en Vlaanderen over robotisering/automatisering van onder houdstaken. Na een aantal inleidende presentaties werd uiteindelijk in groepjes verder ge brainstormd over concrete, innovatieve projecten in robotisering/automatisering van onderhoudstaken.
Maintenance Benelux 2015-3, p.16
MRO-markt zet in op rationalisatie Jan Bruggenthijs, Managing Director Eriks Continental Europe West
MRO-markt zet in op rationalisatie
Jan Bruggenthijs, Managing Director Eriks Continental Europe West De MRO-markt is met 125 miljard euro op Europees niveau qua omzet gelijkgebleven met het afgelopen jaar.’ De redactie vroeg Jan Bruggenthijs, directeur van Eriks Nederland en Eriks Continental Europe West of dat betekent dat er geen nieuwe ontwikkelingen zijn in deze markt. Zijn antwoord was helder en duidelijk: “Nee, dat is zeker niet zo. Er staan allerlei nieuwe ontwikkelingen op stapel. Zo wordt sterk ingezet op ‘reversed en value engineering’ dat voor klanten moet leiden tot een lagere TCO.
Maintenance Benelux 2013-3, p.12
RS Components bestookt onderhoudsmarkt Meer zichtbaar zijn dan nu
RS Components bestookt onderhoudsmarkt
Meer zichtbaar zijn dan nu Een technische groothandel met 550.000 verschillende producten op voorraad waarvan ook nog eens 96,3 procent direct beschikbaar is, heeft in de huidige internethandel een niet mis te verstane positie. En toch vindt RS het belangrijk middels een perscampagne te werken aan een betere zichtbaarheid.
Maintenance Benelux 2012-3, p.36
Meer items (4)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

BradyGCM nv
Munters VochtbeheersingOlympus Nederland B.V.
Ultimo Software Solutions BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Nieuwe toepassing LOTOTO: Stellingborden Ontwikkeld door Blomsma Safety Components ism Danone in Cuijk
Nieuwe toepassing LOTOTO: Stellingborden
Ontwikkeld door Blomsma Safety Components ism Danone in Cuijk Blomsma Safety Components heeft samen met Danone in Cuijk een zogeheten ”Stellingbord” ontwikkeld. Het komt nogal eens voor dat een ( magazijn ) stelling wordt afgekeurd en niet meer gebruikt mag worden. Als dit geconstateerd wordt komt een onderdeel van de LOTOTO ( Lockout Tagout Tryout ) procedure in werking. Doordat de borden via kabelvergrendelingen aan de stellingen kunnen worden vastgemaakt is het visueel meteen duidelijk welke situatie er speelt. Op het bord zelf is een blanco kader aangebracht waar de nodige informatie kan worden weergegeven. De borden zijn vervaardigd van massief kunststof PETG-O waar 3M beschrijfbare folie op is aangebracht. Alle materialen zijn toegestaan in een HACCP omgeving.
11-02-2016  |  3454x  |  Productnieuws  | 
Nieuw bij Blomsma: Emergency Process Repair Kit
Nieuw bij Blomsma: Emergency Process Repair Kit
Deze EPR Kit is een ultieme Damage control Kit waarmee snel ( nood ) reparaties uitgevoerd kunnen worden aan proces installaties, leidingwerk, tanks en flenzen. Via het bijgesloten instructie manual kan iedereen, zonder specifieke opleiding, ter plaatse de beschikbare materialen hanteren en toepassen. Problemen als lekkage, splash gevaar en milieu verontreiniging kunnen met deze KIT direct bestreden worden.
09-01-2015  |  5511x  |  Productnieuws  | 
Lockbox voorzien van een documenten opslagvak Masterlock Lockout Tagout
Lockbox voorzien van een documenten opslagvak
Masterlock Lockout Tagout Vanuit de bestaande situatie als onderdeel van een procedure wordt een lockbox gebruikt om sleutels te bewaren die gebruikt zijn bij de veiligstelling van installaties. Vaak komt het voor dat hier documenten en / of vergunningen toepasbaar zijn. Deze documenten worden dan vaak onder het handvat van de lockbox verschoven met het risico dat deze verdwijnen of zoek raken. Blomsma Safety Components heeft de standaard lockbox model 498A van Masterlock voorzien van een `documenten` opslagvak waardoor de vergunningen eenvoudig hanteerbaar zijn.
12-05-2014  |  3895x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (2)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren