NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
duurzaamheid
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Warmtebedrijf Rotterdam gaat duurzaam om met restwarmte  24/7 en 365 dagen per jaar vraagt om onderhoud in bedrijf
Warmtebedrijf Rotterdam gaat duurzaam om met restwarmte
24/7 en 365 dagen per jaar vraagt om onderhoud in bedrijf Warmtebedrijf Rotterdam transporteert de restwarmte uit de Rotterdamse haven naar de stad Rotterdam. Deze restwarmte wordt nu duurzaam ingezet, onder meer voor stadsverwarming. Het transport gaat via een warmtetransportleiding met bijbehorende installaties naar de industrie en Rotterdam. In opdracht van Visser & Smit Hanab uit Papendrecht zorgt VWS Pipeline Control uit Sliedrecht, met in onder aanneming DWG Automation uit Rotterdam, ervoor dat dit proces zo storingsvrij mogelijk verloopt.

Bij industriële processen in de Rotterdamse haven komt warmte vrij die geloosd wordt op het oppervlaktewater of via de schoorsteen wordt weg gekoeld. Warmtebedrijf Rotterdam zet deze restwarmte optimaal in door het te gebruiken voor de verwarming en koeling van gebouwen en voor industriële processen. Tevens wordt de restwarmte geleverd aan de exploitanten van de stadsverwarmingsnetten in Rotterdam, Nuon en Eneco, voor de verwarming van woningen. Ook het Maasstad Ziekenhuis behoort tot de afnemers van de restwarmte.
Maintenance Benelux 2015-4, p.28
Windenergie zorgt voor frisse bries Vooruitblik Valve World Expo 2016
Windenergie zorgt voor frisse bries
Vooruitblik Valve World Expo 2016 Een succesvolle energietransmissie is zonder windenergie niet denkbaar. Windenergie is een stuwende kracht voor duurzame energiebronnen en biedt ze een stevige wind in de rug. Nooit eerder was de totale geïnstalleerde capaciteit van windenergie wereldwijd zo groot. De orderboeken van de producenten zijn goed gevuld en de technologie is uitgerijpt. “We zijn de kinderschoenen ontgroeid en nu in de industrialiseringsfase beland,” benadrukte de Duitse minister van Economie Sigma Gabriel bij de opening van het windpark Dan Tysk. Ook voor de onderhoudsbedrijven biedt windenergie volop kansen.

Windenergie is als duurzame energie gepromoveerd naar de Champions League. Eind 2013 was er volgens de Global Wind Energy Council (Gwec) wereldwijd 318.137 MW capaciteit door windenergie geïnstalleerd. In 2014 kwam hier nog eens 45.000 MW bij. De records zijn indrukwekkend, terwijl in het jaar 2000 de totale capaciteit nog bij circa 20.000 MW lag. Gewc voorspelt dat windener gie in 2050 al tussen de 25 en 30 procent van de mondiale stroomvoorziening voor haar rekening kan nemen. Vooral in Europa is er sprake van een recordaantal windparken, gevolgd door Azië en Noord-Amerika. China kan er echter door het sterk uitbreiden van de installaties voor zorgen dat Azië Europa hierin voorbijstreeft. Alleen al in Duitsland, veel verder dan Nederland als het gaat om door duurzame energie, produceer - den eind vorig jaar 24.867 windenergieinstallaties emissiearme en dus milieu - vriendelijke stroom; in 2014 bedroeg de geïnstalleerde totale capaciteit volgens de Duitse Windenergie Associatie 38.115 MW.
Maintenance Benelux 2015-3, p.30
Tot twintig procent te winnen in optimalisatie O&M-strategie ECN-tools onderhoud offshore-turbines
Tot twintig procent te winnen in optimalisatie O&M-strategie
ECN-tools onderhoud offshore-turbines Binnen tien jaar offshore-windenergie veertig procent goedkoper. Dat is in één zin de uitdaging voor het TKI (Topsectoren Kennis & Innovatie) Wind op Zee waarin Nederland internationaal een industriële hoofdrol speelt. Kennisinstituut Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) te Petten zet de toon in optimalisatiestrategieën voor beheer en onderhoud van offshore windparken. Op deze kostenfactoren is meestal tot twintig procent te winnen, ervaren dr. Peter Eecen en ir. René van de Pieterman van ECN. Kern is de sublimatie van data tot nuttige informatie ten gunste van beschikbaarheid c.q. opbrengst, levensduur en kostenreductie over de gehele levenscyclus van het offshore windpark.

Anno 2015 neemt menigeen gemakkelijk aan dat offshore windenergie een al redelijk uitgekristalliseerde techniek is met gestroomlijnd onderhoud. De prin cipes zijn al enige tijd bekend maar een windpark op zee met turbines van 6 tot 8 MW is zware hightech uit een jonge, grensverleggende industrie. Dat is een van de redenen waarom windenergie op zee hoog op de gesubsidieerde indu strieagenda staat: er wordt veel kennis ontwikkeld om de resultaten te verbete ren. Noodzakelijk om de kostprijs binnen acceptabele grenzen te brengen ten opzichte van windparken op land en ten opzichte van conventionele bronnen. Deze veronderstelling daagt uit de totale energiekosten per 2023 ten opzichte van 2014 te reduceren met veertig procent. Dan zal het vermogen windenergie 4,5 GW offshore en 6 GW on shore bedra gen. Deskundigen gaan er officieus van uit dat economische, maatschappelijke en technische factoren zeewind de beste papieren geven. ECN is marktleider in optimalisatie van bedrijfsvoering en onderhoud van off shore windparken en richt zich op kostenreductie en rendementsverhoging. Dit strekt zich uit van ontwerp tot en met de operationele fase. Onderdelen van het door ECN ontwikkelde O&M-systeem worden door de meeste turbineprodu - centen en parkbeheerders al gebruikt. Het ECN O&M-systeem zal naar ver wachting de kWh-prijs significant verlagen.
Maintenance Benelux 2015-3, p.26
Meer items (34)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

BizerbaBradyBusch BV
Denios BVLeBlansch Bulkhandling Equipment BVMunters Vochtbeheersing
Olympus Nederland B.V.UE Systems Europe
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Productnieuws

De nieuwe Munters AirC regelaar De regelaar van de toekomst
De nieuwe Munters AirC regelaar
De regelaar van de toekomst Munters topkwaliteit is nu nog geavanceerder geworden met de introductie van de Munters AirC regeling op de ML-serie sorptiedrogers. Met tientallen jaren ervaring en een open vizier naar de toekomst is een compleet nieuwe regelaar ontwikkeld en geproduceerd voor de ML-serie sorptiedrogers. Naast een full colour scherm en intuïtieve bediening is deze flexibele regelaar geschikt voor buscommunicatie (Modbus / BACnet), verschillende soorten digitale sensoren of analoge aansturingen. Standaard is de regeling voorzien een traploze Solid State Relais heater aansturing urenteller en rotoralarm. De regeling is instelbaar om te regelen op één van de volgende meetwaarden: - Percentage relatieve vochtigheid (%R.V.) - Berekend dauwpunt (dpºC) - Berekend absoluut vochtgehalte (g/kg) Maak kennis met de AirC regelaar tijdens Solids 2019 op stand B112.
17-06-2019  |  902x  |  Productnieuws  |   | 
Zakkenverdichter nu ook voor big bags
Zakkenverdichter nu ook voor big bags
Om de verwerking van lege zakken zo efficiënt, goedkoop en milieuvriendelijk mogelijk te laten plaatsvinden, ontwierp Van Beek de zakkenverdichter. Wist u dat deze zakkenverdichter voortaan ook met gemak big bags comprimeert? De werking van de zakkenverdichter is even effectief als efficiënt. De schroef in deze machine perst lege zakken samen waardoor het volume zo’n 60 tot 80 procent vermindert. Vanuit de markt ontving Van Beek de vraag of de zakkenverdichter ook werkt voor big bags. Het antwoord was nee, maar Van Beek denkt graag in oplossingen en ging er mee aan de slag. “Big bags zijn een stuk groter en gemaakt van een grof weefsel dat zich wat moeilijker laat samendrukken”, vertelt Joram van der Heijden, sales engineer bij Van Beek. “Tijdens testen bleek dat big bags zich vooral lastiger laten opnemen in de schroef. Om de big bags mee te kunnen laten voeren in de schroef, bedachten we een techniek die extra druk geeft op de zakken. Hierdoor worden big bags wel
19-04-2018  |  2328x  |  Productnieuws  | 
Spraybest introduceert EXAIR schakelkastkoelers Beschermt uw elektronica en voorkomt productiestops als gevolg van oververhitting
Spraybest introduceert EXAIR schakelkastkoelers
Beschermt uw elektronica en voorkomt productiestops als gevolg van oververhitting EXAIR schakelkast koelers beschermen uw elektronica en voorkomen productiestops ten gevolge van oververhitting, vuil of vocht in uw schakelkasten. De voordelige schakelkast koelers werken op perslucht, er is geen andere energiebron nodig en er zijn geen bewegende delen of (chemische) koelmiddelen. Met behulp van het Vortex principe wordt van gewone perslucht ijskoude lucht gemaakt die in de schakelkast wordt geblazen. De EXAIR schakelkast koelers zijn met name interessant voor systemen die slechts af en toe koeling behoeven, bijvoorbeeld als ‘s zomers de temperatuur oploopt en de kast niet voldoende meer wordt gekoeld. Ook in bijvoorbeeld zeer warme omgevingen (woestijn, glasfabriek of staalproductie) waar de omgevingstemperatuur hoog is of de lucht veel stof of ander vuil bevat zijn de schakelkastkoelers vaak de enige oplossing. Ventilatoren hebben dan weinig nut of blazen de schakelkast vol stof. Apparaten kunnen de hoge temperatuur of het stof niet aan waardoor
14-06-2016  |  3556x  |  Productnieuws  | 
Multifunctionele veiligheids-reactiearm van Hytorc Geen risico meer op beknelde vingers
Multifunctionele veiligheids-reactiearm van Hytorc
Geen risico meer op beknelde vingers Hytorc heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en neemt dan ook geen genoegen met een ‘beperkt risico’ op ongelukken. Daarom blijft Hytorc haar producten steeds verder ontwikkelen om de veiligheid te verbeteren. Resultaat van dit proces is de multifunctionele veiligheids-reactiearm: De TRACK PAD FIXTURE. 100% veilig! Geen beknelde vingers meer! De arm is aan de ene zijde voorzien van een, door een hydraulische of pneumatische momentsleutel aangedreven, aandrijfvierkant en aan de andere kant van een over de arm verschuifbaar en draaibaar vierkant waarop elke (inbus)moerdop geplaatst kan worden. Dit maakt de Track Pad Fixture (TPF) een multifunctionele en extreem veilige reactiearm. Extreem veilig In tegenstelling tot andere reactiearmen, waarbij de arm tegen een bout of flens steunt, vallen de doppen geheel over of in de (inbus)bout. Vingers kunnen dus absoluut niet meer bekneld raken. Dit maakt de TPF 100% veilig in gebruik. Multifunctioneel Eén van de
27-05-2013  |  3159x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Condenspot-inspectie met ultrasound Wanneer condenspotten lekken of falen, kan dit zeer kostbaar zijn
Condenspot-inspectie met ultrasound
Wanneer condenspotten lekken of falen, kan dit zeer kostbaar zijn Wanneer condenspotten defect zijn, kan dit behoorlijk in de kosten lopen met betrekking op productkwaliteit, veiligheid en energie verlies. Er zijn verschillende werkingen van een condenspot. Ultrasone geluidstechnologie kan gebruikt worden om te bepalen hoe de conditie is van elk type condenspot: omgekeerde emmer, thermostatisch, thermodynamisch, vlotter en thermostatisch & 1 richting afsluiters. We kijken naar 2 factoren van de operationele condities: 1. Interne lekkage: Gedeeltelijk open of gesloten. 2. Modulatie: in operationele conditie, moduleert het volgens de specificatie? Een Ultraprobe maakt het makkelijk om te bepalen wat de operationele condities zijn en wanneer de condenspotten on-line zijn. Waarom condenspotten inspecteren? Het is belangrijk om uw condenspotten correct te onderhouden. De consequenties van defecte condenspotten kunnen niet genegeerd worden: - Veiligheid: Waterslag kan serieuze schade veroorzaken aan uw apparatuur & mensen!
08-07-2016  |  7406x  |  Productbeschrijving  |   | 
Hoe ultrasound lagerinspectie werkt
Hoe ultrasound lagerinspectie werkt
Mechanische verplaatsing produceert een breed spectrum van geluid. Een grote bijdrage van stress in machines is wrijving. Ultrasound instrumenten detecteren wrijving. Door te focussen op een smalle band van hoge frequenties, detecteert de Ultraprobe subtiele veranderingen in amplitude en geluidkwaliteit geproduceerd door operationele apparatuur. Daarna moduleert de Ultraprobe de normaal niet te detecteren geluiden en maakt deze hoorbaar voor ons om vervolgens via de headset te horen en te zien op het display voor het trenden, vergelijken en analyse. Uit verschillende onderzoeken is vastgesteld dat het monitoren met ultrasound zeer vroeg waarschuwt voor lagerschades. Verschillende stages van lager falen zijn vastgesteld: 8dB boven basiswaarde geeft gebrek aan smering aan; 12dB boven basiswaarde is het begin van lagerschade; 16dB boven basiswaarde geeft een verder gevorderd stadium aan van lagerschade (zichtbare schades); terwijl 35-50dB toename boven basiswaarde zware
14-06-2016  |  6148x  |  Productbeschrijving  | 
Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren