NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
ATEX
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Nathan Kuper van Inspectie SZW: Zelf verantwoordelijkheid nemen
Nathan Kuper van Inspectie SZW: Zelf verantwoordelijkheid nemen
Op de Atex-dag spreekt namens Inspectie SZW Directie Arbo Nathan Kuper, lid van het Expertisecentrum. Het expertiseteam ondersteunt het ministerie door informatie te verzamelen en alle voorkomende vragen te beantwoorden. Kuper: “Maar we kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat ieder die een gevarenzone binnenkomt, zich daar van bewust moet zijn en zelf kennis moet hebben over zo’n situatie.”
Maintenance Benelux 2013-2, p.40
Nieuwe ontwikkelingen IECEx en Atex Uniformiteit in Europa voert de boventoon
Nieuwe ontwikkelingen IECEx en Atex
Uniformiteit in Europa voert de boventoon “Nog steeds zijn er voldoende producten in de markt waarop fier het EX-logo en CE-teken prijkt waarvan ik als vakinhoudelijke weet dat het niet goed is onderbouwd.” Dit zegt Theo Pijpker, Ex Certification Manager bij Dekra Certification. Pijpker is inmiddels ruim 20 jaar werkzaam op de afdeling Explosieveiligheid bij Kema/Dekra. Daarnaast is hij lid van diverse internationale Ex-normcommissies en voorzitter van de IECEx 03 (Service Facilities) werkgroep. In dit artikel een gesprek met Pijpker over de ophanden zijnde wijzigingen met betrekking tot Iecex en Atex.
Maintenance Benelux 2013-2, p.34
Gecertificeerde onderhoudswerkplaatsen hebben beste papieren Dringend advies van KEMA Quality
Gecertificeerde onderhoudswerkplaatsen hebben beste papieren
Dringend advies van KEMA Quality In Nederland zijn maar liefst 16.000 bedrijven die sinds 1 juli 2006 moeten voldoen aan de Atex 137 Arbo-wetgeving. Slechts 20 procent van al deze bedrijven voldoet hier momenteel aan door middel van aanpassingen en eventueel certificering. Het betreft hier regels voor explosieveiligheid, waar ook onderhoudswerkplaatsen mee te maken hebben. Denk maar eens aan de IECex 03-certificering. In dit artikel meer hierover.
Maintenance Benelux 2010-3, p.32
Rondetafel rond Atex Bewustwording moet nog goed op gang komen
Rondetafel rond Atex
Bewustwording moet nog goed op gang komen “We vinden het allemaal heel gewoon om veilig door het verkeer thuis te komen. Maar binnen bedrijven moet een dergelijke bewustwording rond (explosie)veiligheid eigenlijk nog op gang komen.” Dat zei Arthur Rooze van D&F Consulting tijdens een ‘ronde tafel bijeenkomst’ met genodigden uit de industrie op 4 november j.l. De bijeenkomst was georganiseerd in Hoogerheide door Alexander Stokvis, directeur van Stolk Transmission Services. Hij probeerde hiermee een maatschappelijke discussie op het gebied van Atex, IECex03-certificaten en onderhoud bij bedrijven op gang te brengen.
Maintenance Benelux 2009-6, p.28
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

BizerbaBusch BV
Denios BVHitma Groep B.V.
LeBlansch Bulkhandling Equipment BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Zakkenverdichter nu ook voor big bags
Zakkenverdichter nu ook voor big bags
Om de verwerking van lege zakken zo efficiënt, goedkoop en milieuvriendelijk mogelijk te laten plaatsvinden, ontwierp Van Beek de zakkenverdichter. Wist u dat deze zakkenverdichter voortaan ook met gemak big bags comprimeert? De werking van de zakkenverdichter is even effectief als efficiënt. De schroef in deze machine perst lege zakken samen waardoor het volume zo’n 60 tot 80 procent vermindert. Vanuit de markt ontving Van Beek de vraag of de zakkenverdichter ook werkt voor big bags. Het antwoord was nee, maar Van Beek denkt graag in oplossingen en ging er mee aan de slag. “Big bags zijn een stuk groter en gemaakt van een grof weefsel dat zich wat moeilijker laat samendrukken”, vertelt Joram van der Heijden, sales engineer bij Van Beek. “Tijdens testen bleek dat big bags zich vooral lastiger laten opnemen in de schroef. Om de big bags mee te kunnen laten voeren in de schroef, bedachten we een techniek die extra druk geeft op de zakken. Hierdoor worden big bags wel
19-04-2018  |  2683x  |  Productnieuws  | 
Compacte Bluetooth ATEX RFID Reader: iRFID500 UHF
Compacte Bluetooth ATEX RFID Reader: iRFID500 UHF
Deze nieuwe explosieveilige RFID reader is ATEX-, IECEx- en Noord-Amerikaanse gecertificeerd voor explosiegevaarlijke omgevingen en heeft ook radiogoedkeuringen voor ETSI- en FCC-frequenties. De iRFID500 Uhf rfid reader is IP64 en daardoor bruikbaar in regenomgevingen. Het toestel kan eenvoudig gekoppeld worden via bluetooth aan andere smart devices, en zijn er software-ontwikkelingskits beschikbaar voor een bredere integratie in bestaande systemen. Ook is het mogelijk om gelezen tags op te slaan in een intern geheugen, en later via USB uit te lezen. De levensduur wordt met behulp van een groen-geel-rode LED aangegeven aan de gebruiker, en de batterij gaat zeker 12 uur mee. Het penpunt op het toestel, en het ergonomisch en ”handschoenvriendelijke” ontwerp zorgt voor een efficiënter gebruik, zonder tijdverlies door het verwisselen van apparaten, en aan- en uitdoen van handschoenen. Het apparaat is met één hand te bedienen en geeft visuele, auditieve en trilling-feedback. Het
17-04-2018  |  4172x  |  Productnieuws  |   | 
Vernieuwde ATEX smartphone Ontdek de Rough Pro EX-SM14A
Vernieuwde ATEX smartphone
Ontdek de Rough Pro EX-SM14A De splinternieuwe Rough Pro EX-SM14A is de opvolger van de EX-SM14, waarmee een aantal verbeteringen werden gerealiseerd. De EX-SM14A is de lichtste en meest compacte 4,5” ATEX smartphone. Het toestel is niet zwaarder dan een gewone robuuste smartphone en past dus nog perfect in je zak. Deze explosieveilige smartphone is ATEX Zone 1/21 gekeurd en heeft ook een IECEx certificaat. De EX-SM14 is een quadcore smartphone met dual SIM die onder Android 4.4.2 draait.
17-08-2016  |  5322x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren