Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Aandrijf- en besturingstechniek
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Thriller in doodgewoon gemaal Jonge pomp kwispelt rondjes
Thriller in doodgewoon gemaal
Jonge pomp kwispelt rondjes Het gebeurt allemaal aan het riviertje ‘de Linge’, een kronkelachtige watergang door de Betuwe. Het gemaal ‘de Laar’ daar heeft in de kelder een pomp-as die zich gedraagt als een tanige tiener die aan het hoelahoepen is. Dat gaat gepaard met hevig bonken. Al heeft de pomp-as een lengte van een meter of drie, toch is dit niet wat je van een doorsnee pomp-as van die lengte zou verwachten. De verticale as zit boven in de elektromotor vast en van onder in de lagering van de pomp. De naastliggende pomp intussen, pompt onverstoorbaar rondjes. Het is niet rustig aan ‘de Linge’ bij het dorpje Gellicum. Wat kan vliegen klapwiekt weg en in de omtrek hoor je koeien. Het vijftig jaar oude gemaal is aan revisie toe. Tegelijkertijd moet ook het rendement omhoog. In het gebouw staan twee pomp- units die niet van elkaar te onderscheiden zijn. De motoren van de beide units zijn versleten. De gietijzeren schroeven in het pomphuis worden ook bedankt. Schroe - ven met een legering van aluminium en brons komen er voor in de plaats. Drie meter hoger worden de nieuwe perma nentmagneet motoren van 132 kilowatt gemonteerd. Ze draaien maximaal 214 omwentelingen per minuut. Permanent magneet motoren combineren een hoog rendement zelfs bij lage toeren, een hoog koppel en een compacte bouwgrootte. Nadeel is alleen dat er een flinke frequentieregelaar nodig is om een unit door het startkoppel heen te trekken. Voor- en na de revisie zijn onder verschillende condities metingen verricht aan de flow en opvoerhoogte van het te verpompen water. Uit deze twee parameters kan het debiet bere kend worden. De resultaten van deze berekeningen pakken gunstig uit voor de beheerder van het gemaal.
Maintenance Benelux 2015-3, p.40
Trillingsmetingen leiden tot resultaat  Jagende tanden veroorzaken gebrom
Trillingsmetingen leiden tot resultaat
Jagende tanden veroorzaken gebrom Een grommende tandwielkast schept geen vertrouwen. Het is een merkwaardig geluid en volgens een Belgische tandwielkastenfabrikant, behoorlijk zeldzaam ook. Het geluid is te horen in een oppervlaktegemaal ergens in de Betuwe. In dit gemaal wordt een vijzel aangedreven die water verplaatst naar een hoger gelegen gebied. Maar de tandenknarsende aandrijving van de vijzel lijkt de lente niet te gaan halen. Bij het Betuwse oppervlaktegemaal gaat het om een drietrapstandwielkast van het merk Redurex met een overbrengingsverhouding van 1:39,2. De kast wordt aangedreven door een 75 kW elektromotor. Het grommende geluid heeft een frequentie van 1,49 seconde. Dit kunnen de uitgaande toeren naar de vijzel niet zijn, want één omwenteling kost namelijk maar 0,48 sec.
Maintenance Benelux 2015-1, p.46
Standaardisatie is basis voor vierde industriële revolutie HGG gaat partnership met B&R Industriële Automatisering aan
Standaardisatie is basis voor vierde industriële revolutie
HGG gaat partnership met B&R Industriële Automatisering aan Van Wembley Stadion, London Eye, Ajax Stadion en de luchthaven van Shanghai tot Reliance, de grootste raffiaderij ter wereld. Allemaal klinkende namen van projecten waarvoor de Nederlandse onderneming HGG Profiing Equipment technologie heeft geleverd om deze iconen te produceren. HGG ontwikkelt op dit moment zijn nieuwste generatie robotlijnen voor het automatisch profieren van bijvoorbeeld H-balken. De markt vraagt naar een steeds hogere mate van automatisering, effiiëntie en nauwkeurigheid.
Maintenance Benelux 2014-4, p.40
Meer items (4)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Busch BVGeveke Energy Services
Hydrotec International BVPilz Nederland
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren