MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Veiligheid
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Oog voor de nood- en oogdouche
Oog voor de nood- en oogdouche
Nood- en oogdouches gebruik je niet dagelijks. Maar áls je ze nodig hebt, dan moeten ze er zijn en het doen. Welke eisen worden er gesteld aan deze ‘voor-het-geval-dat’-douches? Wat zijn de valkuilen voor wat betreft onderhoud? En hoe integreer je ze in de bedrijfsvoering?
Agressieve, bijtende of brandbare vloeistoffen, dampen of stofdeeltjes kunnen serieuze gevolgen hebben voor de huid of ogen. Onze Arbowet zegt dan ook dat bedrijven goede maatregelen moeten treffen om deze gevolgen te beperken. Nood- en oogdouches kunnen veel ellende voorkomen. Mits ze goed functioneren, natuurlijk. Dat stelt zowel eisen aan het ontwerp als aan het onderhoud en het gebruik. Om te beginnen het ontwerp: dat moet voldoen aan de norm ANSI Z 358.1-2004 of de norm EN 15154-1. De eerste is de norm van het American National Standards Institute, de tweede de Europese norm.
Maintenance Benelux 2017-5, p.2
Veiligheid blijft een continu aandachtspunt Chemicaliën in de procesindustrie
Veiligheid blijft een continu aandachtspunt
Chemicaliën in de procesindustrie Nu de economie weer aantrekt, stijgt ook de kans op ongevallen. Immers we ‘bedrijven’ weer meer. Dat was vorig jaar te merken. Dat de impact groot is op omstanders maar ook op naasten, behoeft geen betoog. Het meest voorkomende ongelukje is vallen maar in de procesindustrie komt blootstaan aan chemicaliën ook nogal eens voor. Het aantal initiatieven om dat te beperken, groeit nog steeds.
Maintenance Benelux 2017-3, p.9
Atex & Management of Change   Handvatten voor ‘do’s en don’ts’
Atex & Management of Change
Handvatten voor ‘do’s en don’ts’ Management van wijzigingen is een methodiek om gecontroleerd wijzigingen te kunnen doorvoeren, risico’s door wijzigingen te beheersen en de implementatie van een wijziging te beheersen. Heeft u een MoC (Management of Change) procedure? En gebruikt u deze om achteraf alle veranderingen vast te leggen of vooraf de risico’s van alle veranderingen in te kunnen schatten om de verandering beheerst te kunnen doorvoeren? In de praktijk komt ‘achteraf’ het meeste voor hoewel bedrijven zich vaak realiseren dat dat niet de beste oplossing is. Over hoe tijd, middelen en/of het besef binnen de organisatie om te buigen naar de beheerste methode, gaat dit artikel.

Veranderingen hebben een impact op het risico. Bij grote veranderingen zoals de bouw van een nieuwe spuiterij bin - nen een bedrijf waarbij een verf wordt gebruikt die zeer brandbaar en misschien zelfs explosief is, ligt dat voor iedereen meteen voor de hand. Maar hoe zit het als er binnen de bestaande afdeling gebruik wordt gemaakt van een andere verf of als we in de toekomst alleen ge bruik gaan maken van de onervaren spuiter Jan in plaats van de meer ervaren spuiter Piet? Of als er onverwacht moet worden overgewerkt en de productie nog wel aanwezig is maar de TD al huiswaarts toog? Er zijn weinig bedrijven die dan denken aan Management of Change.
Maintenance Benelux 2016-5, p.6
Meer items
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

BizerbaBradyDupa Veiligheidstechniek Gefran Benelux
Mettler-Toledo B.V.NilfiskPilz Nederland Safe Site Valbeveiliging
Ultimo Software Solutions BVUnique Safety Products / Lockout-Tagout-Shop.com
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Nieuwe inschuifborden voor veiligheidspictogrammen flexibele bedrijfssignalisatie
Nieuwe inschuifborden voor veiligheidspictogrammen
flexibele bedrijfssignalisatie De nieuwe inschuifborden voor veiligheidspictogrammen van Brady zijn visuele communicatieplatformen die maximaal vier pictogrammen kunnen bevatten. Ze kunnen gebruikt worden om belangrijke veiligheidsboodschappen te communiceren en om werknemers en bezoekers te sensibiliseren. De borden zijn bovendien heel gemakkelijk te actualiseren en aan te passen. Maximaal vier pictogrammen Dankzij de inschuifborden kunnen veiligheids- en bedrijfsmanagers belangrijke informatie voor specifieke locaties en plaatsen benadrukken. Dit zorgt ervoor dat de meest relevante informatie met betrekking tot een bepaalde plaats zichtbaar is voor medewerkers en bezoekers zodat ze weten hoe ze hun eigen veiligheid en die van anderen kunnen garanderen. De borden zijn gemaakt van duurzame materialen en verkrijgbaar in verschillende formaten en afmetingen. Ze kunnen aan een muur of tegen een deur bevestigd worden. Actualiseren op elk moment Veiligheids- en bedrijfssignalisatie actualiseren
10-12-2015  |  3844x  |  Productnieuws  | 
Snel veiligheidslabels maken met Brady Workstation
Snel veiligheidslabels maken met Brady Workstation
Dankzij het nieuwe Brady Workstation kunnen gebruikers veiligheidspictogrammen, CLP-labels, leidingmerkers en visuele Lockout/Tagout-procedures creëren in slechts een paar muisklikken. Deze gratis apps met een gebruiksvriendelijke interface brengen veiligheidsidentificatie binnen handbereik. Gebruiksvriendelijke apps voor labelontwerp De Brady Workstation-apps zijn ontworpen voor de ultrasnelle creatie van labels en signalisatie. De Signalisatie App biedt sjablonen voor veiligheidspictogrammen, en laat gebruikers aangepaste informatie toevoegen en in slechts enkele minuten tijd het pictogram printen met een Brady-printer. De Leidingmarkering en Pijltape App werken grotendeels op dezelfde manier, terwijl de Aangepaste ontwerper App gebruikers vanaf nul laat beginnen zodat ze kunnen experimenteren. Al deze apps zijn gratis. Gespecialiseerde apps De CLP/GHS Labels App en de Lockoutwriter App zijn twee zeer gespecialiseerde apps die beschikbaar zijn in Brady
15-06-2015  |  5492x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel