MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Scholing
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Uitgebreid programma rondom lectorale rede Improving Business Avans Hogeschool Verbinden bij continu verbeteren
Uitgebreid programma rondom lectorale rede Improving Business Avans Hogeschool
Verbinden bij continu verbeteren Op 29 januari hield Ton van Kollenburg zijn inaugurele rede voor toetreding tot het Expertisecentrum Sustainable Business (ESB) van Avans Hogeschool. Met als thema ‘Wat is de vraag? Duurzaam verbeteren van bestaande contexten’ bood Avans hem in Den Bosch de gelegenheid om vanuit diverse uitgangspunten zijn ideeën over duurzaamheid en continu verbeteren te belichten.

Dat gebeurde bijvoorbeeld door de minor-studenten die hun projecten presenteerden en daarvoor de Green Belt ontvingen. En Roald van der Vliet van InnoSportLab die over verbeterde sportprestaties praatte tot aan Triodin-directeur Edwin Drabbels die vertelde over verbeterde medewerkerinzet. Een impressie van de dag.

De studenten van de minor Continu Verbeteren waren in twaalf groepen aan de slag gegaan met ‘echte’ cases. De pro jectduur was vijf weken, in tegenstelling tot de gebruikelijke twintig weken voor afstudeerprojecten. Sommige bedrijven legden daardoor wat beperkingen op (implementatie was niet altijd gelukt) toch wel mooi de grondlegger van de zwemmedailles in Londen 2012. Big data interpreteren tot net die hoek verandering bij de startduik die resulteert in honderdste seconden winst en dus de eerste zijn. Inmiddels blijft zijn bureau innovatief voorop lopen en ziet hij ook kansen voor andere sporten.
Maintenance Benelux 2016-2, p.2
Proefondervindelijk veiligheid beleven In de procesfabriek op schaal alles uitproberen
Proefondervindelijk veiligheid beleven
In de procesfabriek op schaal alles uitproberen Terwijl de vakanties op de Hogeschool in België nog voortduren, komen 25 fanatieke, vooral chemici in het Actalab in Brasschaat kijken of de procesindustrie wat voor hen is. Directeur Hans Musters leidt hen samen met zijn medewerkers door vijf cases. Wij kijken over hun schouder mee.

Wat eind jaren tachtig begon als een initiatief voor meet- en regeltechniekbijscholing is uitgegroeid tot Acta, Opleidingscentrum voor Techniek en Automatisering in Brasschaat. ‘Het wil de kennis, vaardigheden en attitudes op het gebied van toegepaste industriële processen, techniek en veiligheid borgen, doorgeven en verder ontwikkelen opdat de industrie competitief blijft. De context waarin Acta werkt is: productie, onderhoudstechniek, engineering en logistiek, met telkens aandacht voor veiligheidsbewust handelen. Acta is gespecialiseerd in de technieken: mechanisch, elektrotechnisch, meet- en regeltechnisch, automatisering en proces.‘ “Eigenlijk is 70 procent van onze ‘leerlingen’ werknemer bij een bedrijf. Zij moeten bij- of omgeschoold”, vertelt Hans Musters, directeur van Acta. Daarmee verklaart hij ook al een groot deel van de merknamen die hier en daar circuleren in de sinds twee jaar in gebruik zijnde praktijkfabriek. “Wij maken gebruik van componenten van diverse grote leveranciers.”
Maintenance Benelux 2015-4, p.16
Centrum voor Natuur & Techniek houdt kennisniveau van werkenden op peil Een leven lang leren’
Centrum voor Natuur & Techniek houdt kennisniveau van werkenden op peil
Een leven lang leren’ De wereld om ons heen verandert in razend tempo. Dit stelt hoge eisen aan opleidingsinstituten die met man en macht proberen om steeds sneller hierop in te spelen. Een mooi voorbeeld van zo’n opleidingsinstituut is Centrum voor Natuur & Techniek van Hogeschool Utrecht. Samen met docenten uit het bedrijfsleven wordt gewerkt om het kennisniveau van werkenden op peil te houden, om ze mobiel en fit te houden. In dit artikel aan het woord hierover Michel Grijpink, Teammanager bij Centrum voor Natuur & Techniek van Hogeschool Utrecht.
Maintenance Benelux 2014-1, p.42
Meer items
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

CoThink bvEasyfairs
Olympus Nederland B.V.Operational Excellence Transfer
Safe Site Valbeveiliging
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel