MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Procesoptimalisatie
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Gespecialiseerde nicheleveranciers hebben toegang tot E-procurement platform NS  Deelname loont al na drie transacties
Gespecialiseerde nicheleveranciers hebben toegang tot E-procurement platform NS
Deelname loont al na drie transacties “Leverbetrouwbaarheid, efficiëntie, een zo hoog mogelijke performance en transparantie.” Deze zaken staan hoog in het vaandel bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). Daarom werkt NS al jaren met het E-procurement platform SAP Ariba. Nagenoeg alle leveranciers van NS zijn tot dit platform toegetreden. Niet voor niets is bovengenoemd E-procurement platform inmiddels het ‘kloppend hart’ van de inkoopafdeling van NS.

Om ‘compliant’ te kunnen zijn met de Europese aanbestedingswet besloot NS jaren geleden om haar inkoopproces te stroomlijnen met een E-procurement oplossing van SAP Ariba. “In de beginjaren draaide dit systeem op een eigen NS-server en sinds 2012 werken we in de ‘cloud’,” zo vertelt Freek van Overbeek, Procurement Consultant bij NS. “Door het totale inkoopproces, van tendering, bestekspecificatie, leveranciersselectie, opstellen van leverancierscontracten tot het bestellen, de goederenontvangst en het betaalbaar stellen te digitaliseren, zijn we sindsdien beter in staat om het volledige inkooptraject te monitoren en in de hand te houden.”
Maintenance Benelux 2017-4, p.10
Drie studenten optimaliseren drives-assemblagelijn bij Vanderlande Kwaliteit, efficiency en  arbeidsvreugde verbeterd
Drie studenten optimaliseren drives-assemblagelijn bij Vanderlande
Kwaliteit, efficiency en arbeidsvreugde verbeterd De drie studenten Emma Ruijs, Jeroen Spijker en Jeffrey van Dijk van Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch konden voor hun minor Continu Verbeteren terecht bij Vanderlande in Veghel. Teamleider assemblage Mark Bax begeleidde hen op zijn afdeling. Win-win want het project leverde Vanderlande naast blije werknemers uiteindelijk zo’n 7 procent efficiencybesparing op. En de drie studenten konden na afloop hun Green Belt-diploma ophalen.

Net als in vorig schooljaar werkte Avans Hogeschool in Den Bosch de afgelopen maanden samen met diverse bedrijven om de studenten van hun opleiding Technische Bedrijfskunde de gelegenheid te bieden een minor Continu Verbeteren te volgen. Vanderlande kreeg van een werknemer en tevens oud-leerling van Avans het verzoek om ook eens te kijken naar de mogelijkheden. Mark Bax: “We hadden al eens meegewerkt aan een meer inhoudelijk project. Daarbij werd data op de vloer gemeten maar dat was wat betreft tijd heel kostbaar.”
Maintenance Benelux 2017-2, p.2
PAO, Patroon Afhankelijk Onderhoud vraag om gezond verstand Waterschappen aan het woord
PAO, Patroon Afhankelijk Onderhoud vraag om gezond verstand
Waterschappen aan het woord PAO staat voor Patroon Afhankelijk Onderhoud en is een onderhoudsvisie waarin patronen worden gedefinieerd en gemonitord om storingen te voorkomen. Of anders gezegd: door middel van PAO wordt de oorzaak van de storing weggenomen. Jan van der Lingen (hoogheemraadschap Noorderkwartier), Frank Verkuijlen (Waterschapsbedrijf Limburg) en Fred de Graaf (MTD) passen PAO toe in de praktijk.

Patroon Afhankelijk Onderhoud is te beschouwen als een aanvulling op de bestaande onderhoudsfilosofieën: storing-, gebruiksduur- en toestandsafhankelijk onderhoud. De basis van deze onder houdsfilosofie is dat er rond machines en installaties vele patronen zijn te definië - ren – zoals piepen, kraken en trillen – die een voorbode zijn voor een storing of wellicht van een reeds aanwezig defect. Het herkennen en monitoren van deze patronen maakt het mogelijk om in een vroeg stadium specifieke oorzaken van toekomstige problemen vast te stellen en weg te nemen. Het resultaat is een sto ring die níet optreedt waardoor productiestilstand, en de bijbehorende kosten, worden voorkomen.
Maintenance Benelux 2015-2, p.36
Meer items
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Agidens Internationaal NVBizerbaBradyBusch BVCoThink bv
Gefran BeneluxLangkamp Technology B.V.LeBlansch Bulkhandling Equipment BVMunters VochtbeheersingNilfisk
Olympus Nederland B.V.UE Systems EuropeUltimo Software Solutions BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel