MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Management/visie
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Focus op verantwoordelijkheden en taken Asset en maintenance management twee functies binnen één bedrijf
Focus op verantwoordelijkheden en taken
Asset en maintenance management twee functies binnen één bedrijf Maintenance management en asset management zijn binnen BASF Antwerpen twee aparte functies, een operationele en een strategische. Maintenance manager Ann Van Look en asset manager Maxine Frimpong kunnen zich hierdoor beter focussen op hun jobinhoud.
De synergie tussen Ann Van Look en Maxine Frimpong zorgt voor continue verbeteringen in de bedrijfsvoering. “Eén plus één is drie. We streven naar operationele uitmuntendheid.” In juni wonnen ze als duo de twintigste Bemas Maintenance Award, de kers op de taart voor het chemiebedrijf. Tien jaar geleden voerde BASF Antwerpen een strategische reorganisatie door. Naast de maintenance managers voor de verschillende productie-eenheden deden de asset managers hun intrede in de bedrijfsorganisatie.
Maintenance Benelux 2017-6, p.2
Semco-stijl in de onderhoudswereld Managementgereedschap in de kist van de technicus
Semco-stijl in de onderhoudswereld
Managementgereedschap in de kist van de technicus In goede en slechte tijden presteert het Braziliaanse industrieconcern Semco goed, met jaarlijks dubbele groeicijfers. Sleutel: de democratische managementstijl van ondernemer Ricardo Semler. Arend van Randen, oprichter van Arpa Learn Instituut in Veldhoven, is er van overtuigd dat de lean, lerende, transparante organisatie op democratische leest de toekomst heeft. “Angst voor anarchie? Gewoon doen!” zegt hij. “De technicus elimineert de fouten die de manager niet kent en haalt zijn eigen planning, vaak met 25 procent tijdwinst en soms het dubbele. Trek wel vier jaar uit voor een pittige transitie, begin met een Semler-boek”, adviseert hij.

Spannend uitgedrukt is de Semco-managementstijl volledige delegatie van verantwoordelijkheden en bevoegd heden aan de werkvloer. Clichématig uitgedrukt: continue verbetering door het beste uit mensen te halen. Arpa Learn Instituut in Veldhoven vat het intrigerend samen. ‘Zo veel mogelijk klantwaarde toevoegen, zo min mogelijk verspillen en iedereen stimuleren tot continue verbetering van mens en organisatie.’ Arpa opereert zelf als transparante, zelflerende organisatie, volgens de uitgangspunten van Lean, het Toyota-model en de Semco-stijl. Toyota is grootgeworden dankzij de zelflerende organisatie, de Semco-stijl bouwt daarop voort met de democratische bedrijfsvoering van de Braziliaanse industrie-ondernemer Ricardo Semler.
Maintenance Benelux 2015-1, p.10
Duurzaam ondernemen is duurzaam onderhoud Terug naar de basis
Duurzaam ondernemen is duurzaam onderhoud
Terug naar de basis Op de weg naar het moderne ondernemen staan alle borden richting ramspoed volgens organisatiedeskundige Jos Verveen*. Ook het gangbare onderhoud van tegenwoordig wordt uitgedragen vanaf steeds grotere hoogten. Het moderne onderhoud rust heden ten dage nog maar op twee niet zo stevige pijlers. De steeds ontstane verzwakkingen worden vakkundig dicht gepleisterd en zo aan het oog onttrokken. Maar vallen beide pijlers weg dan gaat het werkelijke technische onderhoud aan de basis gewoon door. Waarom wordt de techniek dan zo gestut als ze er feitelijk niet toe doen? Dat komt omdat beide pilaren een heel ander doel dienen dan waar het in de vorige eeuw oorspronkelijk om was begonnen: het plegen van onderhoud tegen de laagst mogelijke kosten. De twee pilaren hebben ook een naam: de ene heet ‘Management’ en de andere heet ‘Winst’.
Maintenance Benelux 2014-4, p.44
Meer items
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel