Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
11-05-2021
Deel dit event
Soort: Webinar
Duur: Een middag
Datum: 11-05-2021
Plaats: Online

Toegang: Gratis (na registratie)

Sturen op prestaties met RAMS

Webinar

Maintenance Webinar
powered by NVDO en Traduco a Mainnovation Company

11 mei, 12.55-14.00 uur


Het gebeurt met enige regelmaat dat de eisen die aan een asset worden gesteld veranderen in de loop der jaren. Soms door wijzigingen in wet- en regelgeving, door veranderingen van het productieproces of misschien omdat we – zoals nu door de coronacrisis – worden gedwongen om te sturen op kosten. Als de prestaties belangrijk blijven, waar kunnen we dan op bezuinigen en waar moeten we echt op focussen?

Bij het ontwerp en/of aanschaf van de assets zijn we uitgegaan van een pakket aan eisen. Sturen we nog steeds voldoende op de prestaties die indertijd belangrijk waren? Sluiten de prestatie-eisen nog wel aan op het primaire proces? Zijn hierbij ook de eisen met betrekking tot de Licence to Operate, die vanuit de overheid en de omgeving worden gesteld, goed meegenomen?

Een goede aansluiting van het ontwerp op de praktijk en inzicht in de faalkarakteristieken zijn onontbeerlijk. Een techniek die we hiervoor kunnen toepassen is de RAMS aanpak waar we kritisch kijken naar Reliability, Availability, Maintainability en Safety. RAMS is een rekenmethodiek waarmee we deze prestatie-eisen kunnen doorrekenen. Wat is echt belangrijk en waar zit ruimte? Daarbij wordt gekeken naar de volledige breedte van de organisatie.

Tijdens het webinar willen we een antwoord geven op de volgende vragen:

Welke methoden zijn er om een RAMS analyse uit te voeren?
Wat zijn de rollen van de ontwerpers en de Reliability Engineer?
Is het nodig om ingewikkelde technieken als `monte Carlo analyses` uit te voeren?
Welke ondersteunende middelen zijn er aanwezig en hoe kan AMprover hier worden ingezet?

Spreker: Nico Groen

Nico Groen behaalde in 1992 zijn Master Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft. In 2002 startte hij zijn eigen onderneming: Traduco. Traduco was één van de eerste adviesbureau dat inzette op asset management. Nico begeleidt diverse projecten en trainingprogramma’s op het gebied van asset management. Voor de NVDO Maintenance Academy verzorgt hij de Leergang Asset Management.

In februari 2020 is Traduco onderdeel geworden van Mainnovation. Traduco is sindsdien ‘a Mainnovation company’. Traduco’s AMprover®, een bewezen APM-softwaretool, past goed in de Mainnovation portefeuille.

Dit bijzondere Webinar wordt in gezamenlijkheid georganiseerd: uw gegevens worden gedeeld
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren