Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
09-03-2021
Deel dit event
Soort: Cursus
Duur: 3 dagen
Startdatum: 09-03-2021
Plaats: Zwolle

Toegang: Betaald

Basiscursus Reliability Centered Maintenance 3 (RCM3)

Cursus

De Basiscursus Reliability Centered Maintenance 3 biedt een uitgebreide introductie van RCM3. De cursus is bedoeld voor iedereen die proactief risico’s wil beheersen en tegelijkertijd de prestaties van technische systemen wil verbeteren op het gebied van veiligheid, milieu, beschikbaarheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en klanttevredenheid.

Met RCM3 -Risico gestuurd RCM - bepaalt u welke onderhoudstaken moeten worden toegepast op een systeem en met welk interval deze taken moeten worden uitgevoerd. RCM3 biedt ook de oplossing om te bepalen in welk geval het beter is om een storing bewust af te wachten of een storing te bestrijden met een wijziging van het ontwerp, het gebruik of door het verbeteren van instructies, kennis of vaardigheden.

Aladon-RCM

RCM3 is de opvolger van het robuuste en grondige denkproces van de eveneens door Aladon ontwikkelde RCM2-methode. Het volgen van de basiscursus RCM3 is een ideale manier om uw RCM2 kennis op te frissen en uit te breiden.

NVDO Maintenance Academy

De driedaagse basiscursus RCM2 is sinds 2003 opgenomen in het opleidingspakket van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO). De cursus is inmiddels al meer dan 50 keer gehouden voor meer dan 600 cursisten. De ervaring die in het Aladon netwerk gedurende 30 jaar lang wereldwijd is opgedaan met de toepassing van RCM2 en de constatering dat de wereld van onderhoud blijft veranderen door nieuwe technieken, heeft geleid tot het ontwikkelen van een op risico-gebaseerde benadering. Aladon RCM3 brengt risicobeheersmaatregelen/ betrouwbaarheidsstrategieën voor fysieke assets in lijn met de (asset-) managementstrategie. RCM3 is de volgende generatie RCM en gaat verder dan het robuuste en grondige denkproces van de RCM2-methode.

Standaard

Deze cursus neemt de deelnemers mee door het Aladon RCM3-proces. Organisaties passen RCM3 toe om operationele en onderhoudsrisico’s die samenhangen met het gebruik van fysieke assets te reduceren, om zo de inherente capaciteit van assets op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid te bereiken tegen minimale kosten. Risico-gebaseerd RCM (RCM3) brengt de onderhoudsstrategie volledig in lijn met de internationale normen voor assetmanagement en risicomanagement (ISO 55000 en ISO 31000).

Programma

U ervaart de best practises voor het beantwoorden van de acht vragen van RCM3 aan de hand van een praktijkvoorbeeld. U verkent ook de algemene valkuilen bij de uitvoering en de implementatie van RCM3.

Tijdens de cursus leert u de basis van modern prestatiemanagement van fysieke assets. Vandaag de dag is er, meer dan ooit, de prangende behoefte om assetprestaties te vergroten en tegelijkertijd kosten te verminderen. Een sleutel tot succes is het verschuiven van de traditionele benadering van reparatie en optimalisatie naar het proactief beheersen van risico’s – het basisprincipe van RCM3.

Onderwerpen:

* Risico’s inventariseren en beoordelen;
* Maatregelen bepalen om de risico’s effectief te beheersen;
* Kiezen uit de verschillende soorten onderhoud en operationele strategieën op basis van technische haalbaarheid en toegevoegde waarde;
* Vereiste intervallen bepalen van onderhoudstaken;
* De gemeenschappelijke RCM3-taal; met gedeelde doelstellingen voor onderhoud, inspectie en productie en hoe de onderlinge samenwerking tussen deze afdelingen succesvol Asset Management mogelijk maakt;
* De juiste Asset Management beslissingen nemen voor optimale prestaties van technische systemen en tegelijkertijd veiligheid en milieu-integriteit maximaliseren;
* Bereiken van compliance - onderhoudsstrategieën opstellen die voldoen aan de ISO-standaards voor assetmanagement en risicomanagement (ISO55000 en ISO31000).

Na de cursus bent u in staat om deel te nemen in een projectteam dat RCM3 toepast op een asset onder leiding van een RCM3-facilitator.

Bestemd voor:

Iedereen die zich bezighoudt met, of direct belang heeft bij de optimale prestaties van fysieke assets, het optimaliseren van onderhoud en het reduceren van risico’s. Hiertoe behoren de medewerkers én de managers van (Maintenance) Engineering, Reliability Engineering, Technische Dienst, Productie en Asset Management.

De inhoud van deze driedaagse cursus kan goed worden gevolgd door onderhouds- en productiemedewerkers op alle niveaus. Heeft u RCM2 gevolgd? De RCM3-cursus is een uitstekende manier om u RCM-kennis up to date te krijgen en uit te breiden.

Docent

Ir. Pieter Jan Hische heeft jarenlange ervaring op het gebied van Asset Management en Maintenance Management. De laatste 15 jaar heeft hij zich grotendeels gericht op het geven van advies en opleidingen op het gebied van Reliability Centered Maintenance.

Investering en Cursusmateriaal

Het cursusgeld voor deelname aan een van de vier edities per jaar met open inschrijving in het kader van de NVDO Maintenance Academy bedraagt voor leden van de NVDO € 1.820,- en voor niet-leden € 1.980,- (excl. BTW).

Dit is inclusief:

* Het nieuwe boek RCM3 - Risk-Based Reliability Centered Maintenance
* Het Aladon RCM3-Beslissingsdiagram
* Uitgewerkte praktijkvoorbeelden
* Lunches, koffie en thee

Onze cursussen worden meestal in-company georganiseerd. Dit kan al vanaf 6 deelnemers en hiervoor geldt een gereduceerd tarief. Iedereen kan aan deze cursus deelnemen, tenzij deelname in strijd is met de licentieovereenkomst tussen Operational Excellence Transfer en Aladon voor RCM3. Aanmelden kan via onze website, zie link bij "Meer informatie".

Onderbouwing voor deelname:

Als u een onderbouwing nodig heeft om budget te verkrijgen voor deze cursus, dan kunt u onze voorbeeldbrief downloaden op onze website en deze naar wens aanpassen.

Cursusdetails
Cursusduur: drie dagen van 8:30 - 17:00 uur
Cursusdata en locaties voor de NVDO-edities met open inschrijving:
9, 10 en 11 maart 2021 in Dordrecht
8, 9 en 10 juni 2021 in Houten
14, 15 en 16 september 2021 in Zwolle
23, 24 en 25 november 2121 in Eindhoven

Wilt u een basiscursus RCM3 in-company organiseren? Wij informeren u graag over de mogelijkheden. U kunt ons bereiken via of 020-3313449.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven via onze website: bij Basiscursus RCM3 of via de Maintenance Academy van de NVDO.

Kwaliteit en waardering
We zijn er zeer trots op dat cursisten onze cursussen gemiddeld waarderen op een 9.

“Goede cursusleider met veel ervaring. Heel inspirerend.”

“Een verrijking op RCM2.”

“Zeer leerzame training, die nauw aansluit bij de praktijk. Denkwijze is goed toepasbaar.”
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren