NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
03-09-2020
Deel dit event
Soort: Bijeenkomst
Duur: Een middag
Datum: 03-09-2020
Plaats: DekraRail Utrecht

Toegang: Gratis (na registratie)

3 september 2020: NVDO Sectie Techniek over Conditiemonitoring in de keten van Asset Management

Bijeenkomst

De NVDO Sectie Techniek richt zich in 2020 op Conditiemonitoring in de keten van Asset Management. Dat doen we middels een fysieke drieluik. Leerzaam, Leuk en Praktisch. Niet alleen geschikt voor het midden kader, maar ook de maintenance professional op MBOniveau is van harte welkom.

Conditiemonitoring in de keten van Asset Management; Technisch Falen
ďNaar betere performance in de keten van Asset Management door onderzoek naar technisch falenĒ

Datum 3 september 2020
Tijd 13.30-16.30 uur
Locatie Dekra Rail, Utrecht


Opening en Algemene introductie
Nico van Kessel, Principal Consultant Asset Management TataSteel Europe en Bestuurder NVDO Sectie Techniek

Onderzoek naar technisch falen

Jaap Horst, Manager Materiaalkunde-vakgroep DEKRA Rail

Technisch falen levert een operationeel probleem op dat zo snel mogelijk moet worden opgelost om productieverlies te minimaliseren. Even belangrijk als het oplossen van de stilstand, is het onderzoeken van de oorzaak van het falen. Dit levert essentiŽle informatie op waarmee technisch falen in de toekomst voorkomen kan worden en mogelijk zelfs het proces kan worden verbeterd. Wij zullen laten zien wat het belang is van schadeonderzoek. We zullen aan de hand van inspirerende voorbeelden de meest voorkomende oorzaken van technisch falen bespreken en twee methodes behandelen die kunnen worden gebruikt als hulpmiddel om de faaloorzaak vast te stellen

Het Europese Stepwise-project

Eric van Dijk, Senior onderzoeker bij ECN part of TNO

Bij de productie van ijzer en staal komt jaarlijks zoín twee miljard ton CO2 vrij, waarvan tien procent in de Europese Unie. In het Europese Stepwise-project zijn methoden ontwikkeld om de CO2 zo veel mogelijk uit het productieproces te verwijderen. Een consortium, gecoŲrdineerd door TNO heeft een technologie doorontwikkeld die de CO2-uitstoot in deze sector op een kosteneffectieve manier fors terugdringt. In het vier jaar durende Stepwise-project, gefinancierd uit het onderzoeksprogramma Horizon 2020, is de zogeheten Sorption Enhanced Water Gas Shift-technologie (SEWGS) van ECN part of TNO op industriŽle schaal gedemonstreerd. Hierin is aangetoond dat 85% van de CO2 met behulp van adsorptiemiddelen is te verwijderen waarbij nog maar de helft van de hoeveelheid energie nodig is voor een zelfde resultaat met conventionele technologieŽn. Door die efficiŽntere afvangstmethode is de hoeveelheid af te vangen CO2 verdubbeld. De technologie is gebaseerd op een hoge temperatuur vast adsorbents, welke in een pressure-swing-adsorption process de CO2 scheiding verwezenlijkt, waarbij de CO conversie tot H2 en CO2 wordt gekatalyseerd.

Netwerkpauze gevolgd door Rondleiding

Inspiratie met het rode bankje

Een live interview met Paul Derks (Assetmanager bij Mobilis B.V.) en Erik Schuring (Principal Research Assistent at TNO, mede namens Bond van Materialen).

Afsluiting gevold door Netwerkborrel
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren