Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
02-06-2020
Deel dit event
Soort: Webinar
Duur: Een middag
Datum: 02-06-2020
Plaats: Online

Toegang: Gratis (na registratie)

2 juni 2020: Maintenance webinar "Design for Maintenance"

Webinar

Maintenance webinar

powered by NVDO & Mainnovation

2 juni, 12.55-14.00 uur

Design for Maintenance

Hoe de theorie omzetten in de praktijk?

Ongeveer 70 tot 80 procent van de onderhoudskosten liggen vast na design en engineering van een installatie. Maar toch zijn er nog steeds organisaties waar onderhoud helemaal niet betrokken is bij deze fase en de onderhoudsaspecten maar weinig aandacht krijgen. Vreemd. Meestal volgt er dan een hele reeks van argumenten: de onderhoudsafdeling heeft hier geen tijd voor, onze leverancier wil toch niet luisteren, het is een standaard machine, dit zal veel geld kosten, engineering staat hier niet voor open, de tijdsdruk op het project laat dit niet toe, … Anderzijds moet de technische dienst nadien de installatie wel voor (tientallen) jaren onderhouden en leven met de technische onvolmaaktheden.

De technieken om “onderhoudsvriendelijk” te ontwerpen zijn niet nieuw. Binnen TPM (Total Productive Maintenance) spreekt men van EEM (Early Equipment Management). Anderen spreken van RAMSHE-design, wat duidt op het expliciet maken van de prestaties van een ontwerp m.b.t. de betrouwbaarheid (Reliability), de beschikbaarheid (Availability), de onderhoudbaarheid (Maintainability), de veiligheid (Safety), de gezondheid (Health) en het milieu (Environment).

Maar hoe zetten we de theorie om in de praktijk? Wat kunnen we leren van andere bedrijven waar onderhoud en productie actief mee participeren in de design en engineering fase?

Tijdens het webinar willen we een antwoord geven op de volgende vragen:
Wat zijn argumenten waarom onderhoud en productie wel moeten mee participeren bij het design en de engineering?
Hoe doen we dit in de praktijk?
Wat is “Front-end-loading”?
Hoe nemen we nuttige gebruikerservaring tijdig mee in het project?
Welke digitale tools kunnen ons vandaag helpen?

Spreker: Wienik Mulder

Wienik Mulder volgde de opleiding MSc Werktuigbouwkunde en is zijn carričre begonnen als onderzoeker en docent op de Universiteit Twente. Daar is hij gepromoveerd op het thema productontwikkeling & onderhoud met specifieke aandacht voor “design-for-maintenance”. Na het behalen van zijn PhD heeft Wienik zijn carričre voortgezet bij Mainnovation waar hij opdrachtgevers adviseert en ondersteunt met het opstellen van verbeterstrategieën voor hun Maintenance en Asset Management organisatie. Daarnaast levert hij ondersteuning bij de implementatie hiervan vanuit een rol als coach of interimmanager.

Dit bijzondere webinar wordt in gezamenlijkheid georganiseerd: uw gegevens worden gedeeld
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren