MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
27-06-2019
Deel dit event
Soort Bijeenkomst
Duur Een middag
Datum 27-06-2019
Plaats Barendrecht

Toegang: Gratis (na registratie)

Technische Isolatie

Bijeenkomst

"Maintenance for Energy"

Donderdag 27 juni 2019, Thermatras, Barendrecht

“Technische Isolatie”
Technische isolatie omvat warmte- en koude-isolatie, brandpreventie en geluidwering, in industrie, utiliteit, scheepsbouw, chemie en petrochemie en vele andere sectoren.
Isolatiematerialen bestaan veelal uit combinaties van goed isolerende vaste stoffen met daarin opgesloten lucht of inerte gassen (gassen die geen chemische reacties aangaan). Tal van eisen en functies zijn in isolatiesystemen ingebouwd, vaak gelijktijdig: zeer hoge thermische isolatie van het cryogene gebied tot hoge-temperatuur bereiken, akoestische isolatie, brandveiligheid, mechanische belasting van beloopbaarheid tot dragende bodems, dampdichtheid, thermische ontkoppeling, bestendigheid tegen de elementen. Het juiste onderhoud draagt bij aan het effect van deze isolatie en zo ook aan energiebesparing.

Tijdens het Jaarcongres van Energie Verenigd krijgt u van de NVDO en de VIB (Nederlandse Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf) inhoudelijke informatie, praktische tips en handvatten rondom dit belangrijke thema. Collega’s en relaties zijn tevens van harte welkom.


13.00 uurOntvangst en registratie

13.30 uurOpening door de Dagvoorzitter Tom van Briemen

13.45 uurCorrosie onder Isolatie
Door: Geert Henk Wijnants, STORK Asset Management Technology
Voor bedrijven is corrosie onder het isolatiemateriaal (CUI – Corrosion Under Insulation) één van de grootste risico’s en daardoor ook een onnodige kostenpost. Het kan zelfs roestvast stalen leidingen aantasten. Het is echter te voorkomen. Maar hoe en wat als er al wel corrosie onder isolatie is ontstaan?

14.15 uurAl eens gedacht aan isolatiematrassen?
Door: Alexander Norder, Managing Director Thermatras B.V.
Een isolatiematras is een demontabele isolatie voor apparaten en appendages in thermische installaties. Doordat een isolatiematras op maat wordt gemaakt, is deze relatief makkelijk te de- en hermonteren bij onderhoudswerkzaamheden. Naast het verhogen van de veiligheid, het beperken van verbrandingsgevaar en het verlagen van de omgevingstemperatuur, is CO2 reductie en energiebesparing een steeds belangrijke reden om voor deze vorm van isolatie te kiezen bij appendages. Een breed inzetbaar product bij getracede-, C.V-, heet water-, stoom-, thermische olie- en uitlaatgasseninstallaties. Leer van de mogelijkheden.

14.45 uurNetwerkpauze

15.15 uurPraktijkcasus
Door: Hans van Gastel, Sales Director bij Hanko
Hans bespreekt een interessante casus over de huidige onderhoudsstop en de CUI-preventie-aanpak van Shell op de site Moerdijk. Laat je inspireren.

15.45 uurPraktijkcasus
Door: Ellen van Slobbe, Salesmanager Benelux Knauf Insulation en Andreas Regel, Specifications Manager Knauf Insulation
Knauf Insulation ontwikkelt innovatieve isolatieoplossingen die de manier waarop we leven en bouwen in de toekomst veranderen. Met zorg voor de mensen die het maken, die het gebruiken en de wereld waar we allemaal afhankelijk van zijn. Ellen deelt haar ervaringen t.a.v. het Knauf calculatieprogramma voor isolatieprojecten vandaag met de deelnemers

16.15 uurRondleiding

17.00 uur Afsluitende netwerkborrel

Bezoek ook onze speciale website
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel