MaintenanceBenelux.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
06-06-2019
Deel dit event
Soort Bijeenkomst
Duur Een ochtend
Datum 06-06-2019
Plaats Amersfoort

Toegang: Gratis (na registratie)

Procesengineering Klimaatinstallaties

Bijeenkomst

Kom op donderdag 6 juni nieuwe kennis opdoen tijdens de bijeenkomst van de NVDO Sectie Onroerend Goed. Wij zijn dan aanwezig bij Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort

“Procesengineering Klimaatinstallaties”

Klimaatinstallaties worden steeds complexer. De eisen aan de duurzaamheid en het energiegebruik ervan nemen toe. Om te kunnen bepalen hoe de (samengestelde) klimaatinstallatie automatisch zou moeten functioneren om de gewenste resultaten te bereiken, is systeemkennis cruciaal. De nieuwe ISSO-publicatie 95 ’Procesengineering voor klimaatinstallaties’ zet voor het eerst alle belangrijke uitgangspunten van een systeemaanpak op een rij. Samen met ISSO-publicatie 94 ’Regeltechniek voor klimaatinstallaties’ is het een onmisbaar kennisdocument voor de werktuigkundige ontwerper.

De volgende sprekers delen graag hun kennis met u.

Rob van Bergen, Directeur ISSO, kennisinstituut bouw- en installatietechniek
‘Basis van automatiseringsinstallatie’
ISSO- publicatie 95 ’ Procesengineering voor Klimaatinstallaties’; Hierin staan de voorbereidingen in detail beschreven. Voorbeelden maken duidelijk wat de processen inhouden en wat de invloeden zijn van bepaalde keuzes. De publicatie laat zien welke stappen de ontwerper dient te volgen, het geeft voorbeelden van systeemconcepten en laat voor de diverse systemen (lokale klimaatregeling, luchtbehandelings-systemen en energiecentrales voor gekoeld en verwarmd water) voorbeelden zien van procesengineering.

Meander medisch centrum
‘Proces Engineering’
Proces Engineering is het beschrijven van een automatiseringsinstallatie op basis van proceskennis. Het is een vak op zich. Bij het ontwerp van de automatische werking van een klimaatinstallatie gaat het om een minutieus samenspel van regelingen, sturingen en beveiligingen. De ontwerper moet inzicht hebben in het vollast- en deellastgedrag van de installatie en hoe hij dat gedrag - bepalend voor onder meer het energiegebruik – kan beïnvloeden met geautomatiseerde functies.

TNO
“Eigenaarschap”
En als je alles op orde hebt, hoe zit het dan vervolgens met het eigenaarschap? Wat houdt dit in en waarom is het zo belangrijk? Wie is waar verantwoordelijk voor. Niet alleen wet- en regelgeving zijn bepalend, ook gedrag en vertrouwen spelen een rol. Daar weet TNO alles van en die kennis deelt TNO graag.

Je krijgt tijdens deze bijeenkomst een interessante rondleiding bij het Meander Medisch Centrum

Tijd: 10.00 uur ontvangst en welkom
Einde: 12.30 uur afsluiting met eenvoudige lunch
Maximaal aantal deelnemers:
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel